Szeparációs szorongás kihat az alvásra is? Nálatok hogy zajlott le és mennyi ideig tartott?
Igen, nanáhogy. Amikor az anya hiányzik és azonnal kell, az nemcsak a nappalra vonatkozik, hanem éjjelre is. :)
Én spec. nem emlékszem sem arra, hogy mikor volt, sem arra, hogy meddig tartott, mert a lányomat kötődően neveljük, így alapból sokat van/volt velünk. Éjjel is velünk aludt sokáig, így nem volt "látványos" egyik ilyen korszaka sem.
Nálunk csak az éjjelekre hatott ki durván. Napközben mászott utánam.
Éjjel rengeteget kelt! Próbáltam, hogy nem veszem magam mellé, de ez az elméletem 2 hét után megdőlt. Magam mellé vettem éjjel, mert már hulla voltam a fáradtságtól. Most már bánom, mert azóta minden éjjel felébred, és kikéri magát hozzánk a nagyágyba. Délután meg 1 óra kiságyban alvás után felébred, és még 2 órát együtt alszunk a mi ágyunkban.
Én sokkal jobban aludtam (és ő is), míg nem ütött be a szep. szorongás, majd a szövődményei.
Most 13 hónapos. A szep. szor. kb. 8-tól 9 hónapos koráig zajlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!