Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem adok cukrosat neki amíg...

Nem adok cukrosat neki amíg lehet. De utána hogy lesz?

Figyelt kérdés

Én sem eszem semmi cukrosat, és a babámnak sem szeretnék adni, amíg nem muszáj. Szeretném, ha meglennének az alapjai a felnőttkori egészséges táplálkozáshoz, és ez főleg a gyermekkori étkezésen + a szülőktől látott mintán múlik.

Azok válaszai érdekelnének főleg, akik így csinálták. Mi történik azután, ha bekerül az oviba, illetve barátok közé, ahonnan kezdve már elkerülhetetlen a cukorfogyasztás. Ha kap az oviban, nem fogja előnyben részesíteni mindig utána már pl. a csokit a gyümölccsel szemben? Nálatok hogy volt?

2012. ápr. 29. 16:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell tiltani, de attól még kerülni lehet. Mi az első szülinaprjára olyan sütit csináltunk amibe eritritol került és sok gyümölcs. Nem rég töltötte be az egy évet, de a kórházi cukros vízen (amiről nem is tudtam) kívül még más cukrosat nem kapott. Sok gyümölcsöt eszik, szárított gyümölcsöt, pl mazsolát szoktam neki adni. Ebben van cukor, de természetes úton. Nyilván ha jön a bölcsi, stb az más kérdés.

Van egy ismerősünk aki szó szerint tömi a csokikat, édességeket a gyerekekbe, nem esznek semmi értelmes kaját, ebéd előtt csokit kérnek. Nem normális, ilyen piciknek (másfél és 3 évesek) még nincs szükségük édességre.

2012. ápr. 29. 18:39
 12/16 anonim ***** válasza:
62%
Utolsóval értek egyet, ha nem tartunk otthon, nincs miért hisztizni, ha a boltban esetleg verni fogja magát a földhöz, egyszerűen nem veszem meg, nehogy már egy 2-3éves mondja meg, mire költsük a pénzt. Csak azért nem fogom hozzászoktatni a cukros dolgokhoz, hogy később ha olyan közegbe kerül, majd ne essen át a ló túloldalára. 14hósom imádja az almát, lehet hogy a csokit is imádná, de nincs otthon. Ettől függetlenül ha valahol vagyunk, vendégségben, nagyiknál, sütiközelben, kap belőle, nincs eltiltva, nem mumus, csak mivel úgy gondolom nincs rá szüksége, nem hozom ilyen helyzetbe direkt. Nehezen hiszem hogy az oviban majd nagy tálcákon jönnek szembe minden nap a sütik meg a csokik. De pl a tejbegrízt én is meghintem fahéjas cukorral, mert az úgy az igazi.Arany középút. Lennie kell.
2012. ápr. 29. 22:08
 13/16 Atroposz ***** válasza:
75%
Sok felnőtt édesszájú, ezért úgy gondolja, hogy az édességgel nem tesz rosszat gyermekének. A pici babának azonban ebben a korban nincs szüksége cukorra, sőt, kifejezetten nem ajánlott édes tejdesszertekkel, pudingokkal és más édességekkel kínálni 1 év alatt a gyerekeket. A cukor a fogcsírákat már ebben a korban is károsíthatja.Csak 2-3 éves kor után adjunk édességet a kisgyermeknek. A gyümölcsök természetes cukortartalma bőven fedezi igényeiket, ezen kívül a gyümölcsök magas vitamin és rost tartalmuknál fogva hozzájárulnak az egészséges táplálkozás elsajátításához. [link]
2012. ápr. 30. 08:09
 14/16 anonim ***** válasza:
53%
azért mert ti cukorral tömitek a gyerekeiteket, lehet hasznos annak a válasza, aki nem!
2012. ápr. 30. 08:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Ismét csak gratulálni tudok a pontozóknak. Miért is baj az hogy nem adok cukrot az éppen csak most 1 éves babámnak?? Miért baj az hogy amíg lehet nem is tervezem? A szervezetének nincs semmi szüksége rá, sőt a mi szervezetünknek sem, más kérdés hogy esszük ezerrel.

Sárga földig lepontozhatjátok az embert, ettől még szerintem ti is tudjátok (valahol mélyen) hogy a cukor nem feltétlenül a legjobb választás.

Mindenkinek jó egészséget kívánok.

2012. ápr. 30. 20:11
 16/16 A kérdező kommentje:

szia! én pont ezért nem foglalkozom a pontozással. nem is értem, miért jön ide az, aki AD cukrosat. nyilván ők többen vannak, és valamiért nagyon idegesíti néhányukat, hogy mi nem így tervezzük/ csináljuk. de azért nagyon örülök, hogy van, aki hozzám hasonlóan gondolkodik :) remélem, egyszer felismerik a gyártók is, hogy a cukornak mennyi káros hatása van (a rákkeltő hatáson és a rászokáson/elhízáson/bánatevésen kívül is), és több olyan dolgot lehet majd kapni a boltokban / éttermekben, amiben nincs.

hozzáteszem, én is iszonyat édesszájú voltam, kiskoromban teljesen normális volt, hogy mindennap kaptam édességet (mint minden más gyereknek akkoriban). Ez odáig fejlődött, hogy fősulis koromban már nem bírtam abbahagyni a sütievést, ha egyszer elkezdtem, és sokszor csokit vettem a boltban, ha valami bánatom volt(elhízni nem híztam el soha, de tudtam, hogy ez így nem jó). Aztán jött a betegségem (PCO), és le kellett mondanom róla, és ma már sokkal boldogabb vagyok, és egészségesebben élek!

2012. máj. 1. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!