Vándorhere műtét? Volt valaki gyerekének mostanában a Heim Pálba? Légyszi irja le, hogy zajlott és milyenek a körülmények? Kisfiam most 16 hónapos és megyünk a műtétre, minden érdekelne, ellátás, műtét, és utána hogy alakult?
Szia! A kisfiam 15 hónapos volt, amikor 2009 szeptemberében megműtötték a Heim Pálban. Nekünk a jobb here a hasüreg bejáratánál ragadt, le kellett hozni és fixálni a zacsiban.
Aznap reggel kellett bemennünk úgy, hogy előtte este 8-tól már nem ehetett, inni pedig csak vizet ihatott a kisfiam reggel 8-ig, ha jól emlékszem. Akkor bementünk a kórházba, felvettek minket az urológiára, és előjegyeztek az aznapi műtétre, amit délelőtt 10-fél 11 körül terveztek. Kapott a kisfiam és én is saját ágyat egy szobában. A kórtermekben két-két gyermek volt elhelyezve a szülőjével együtt. Teljesen kulturált volt az egész, még ebédet is kaptam. A kisfiamat át kellett öltöztetni pizsamába, aztán hamarosan kapott valami bódító folyadékot, amitől nagyon vicces kedve lett, dülöngélt, vigyorgott. Aztán egy adott pillanatban elvitték, karban, és bevitték a műtőbe, ahol 45 percet töltött. Alva hozták ki, minden simán ment (persze én végigaggódtam mind a 45 percet, nem kívánom senkinek, amit azalatt éreztem), hamarosan felébredt, viszont a legrosszabb része - legalább is nekünk - ezután következett, mivel két órán keresztül nem lett volna szabad felkelni, ő azonban ahogy felébredt, mocorgott, felállt volna, na ez kemény két óra volt, a végén megengedték, hogy a karomba vegyem, és sétálgassak vele. Később már ehetett és ihatott, az éjszakát bent kellett töltenünk, és másnap egy kontroll után haza is mehettünk. Az orvos és a nővérek is mind egytől egyig nagyon kedvesek voltak, az ellátás és a körülmények szerintem korrektek a magyarországi viszonyokat ismerve. Két vágást ejtettek a kisfiamon, egyet fönt a hasfalon, egyet pedig a herezacskón, mind a kettő olyan szépen összeforrt, hogy alig látszik, sőt, aki nem tudja, hogy műtötték, észre sem veszi. A kisfiam összességében nagyon jól viselte a műtétet, egyáltalán nem emlékszik belőle semmire. Azóta kétszer voltunk kontrollon, minden rendben, és nincs is további teendő. Most lesz 4 éves. Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam, a lényeg, hogy ne izgulj, így utólag azt mondom, rutin beavatkozás az egész, minden rendben lesz nálatok is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!