Nem adok cukrosat neki amíg lehet. De utána hogy lesz?
Én sem eszem semmi cukrosat, és a babámnak sem szeretnék adni, amíg nem muszáj. Szeretném, ha meglennének az alapjai a felnőttkori egészséges táplálkozáshoz, és ez főleg a gyermekkori étkezésen + a szülőktől látott mintán múlik.
Azok válaszai érdekelnének főleg, akik így csinálták. Mi történik azután, ha bekerül az oviba, illetve barátok közé, ahonnan kezdve már elkerülhetetlen a cukorfogyasztás. Ha kap az oviban, nem fogja előnyben részesíteni mindig utána már pl. a csokit a gyümölccsel szemben? Nálatok hogy volt?
Picit hogy ha lejjebb görgetsz van egy kérdés, hogy "mit vallasz édesség ügyben?" Olvasd el a válaszokat :)
Én adok 1,5évesemnek csokit, édeset, cukrosat. Ha tiltod és nem adsz Neki akkor De igen, előnyben fogja részesíteni a csokit a gyümölccsel szemben. Ez tuti. Pont mivel nem zárhatod el örökre az édességtől!
6. vagyok. Most olvastam végig a 3. válaszoló kommentjét. Hát éppen azt bizonyítja, hogy amiért nem kapott sokáig édességet, most érdekes neki, "tiltott gyümölcs".
Ha a gyerek kap már mondjuk 1 éves korától hetente-kéthetente édességet, akkor ismerni fogja, és nem lesz neki olyan érdekes, így nem is fog annyira rákapni, hogy ne egyen mást. Én mindig hagytam, hogy a játszótéren megkínálják a játszón nasival, általában evett két falatot, és kész. (Kicsit off: egyébként a puki attól hogy nem édes, semmivel sem jobb a cukros dolgoknál. Tele van mű cuccokkal és nagyon sós. Szóval nem csak a cukor egészségtelen.)
Egyértelmű, minél jobban tiltunk valamit, az annál vonzóbb. Meg valahogy én úgy érzem, hogy nem lehet állandó stresszben élni, hogy mikor kap valahol csokit a Fiam ... Mi sem tömjük csokival meg édességgel, de mivel mi, a szülei is ritka nagy édességzabálók vagyunk, naponta kap egy-egy falat sütit, csokis kekszet, rudit a 13 hónapos Babánk. Még csak azt sem mondom, hogy kéri ... De miután Apukája, aki orvos, megtudta, hogy a csoki milyen jót tesz az agy fejlődésének, kerek-perec kijelentette, hogy igenis, fog kapni a fiunk is, mert a csoki egészséges :-))
Szerintem mostanában ez olyan "trendi", hogy a gyerekem nem kaphat csokit ... Én is tiszteletben tartom a játszótéren az anyuka kérését, de őszintén, sajnálom a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!