11honapos lányomnak rengeteget mondókázok foglalkozok
vele megszületése óta. és nem nagyon akar szavakat
mondani . Csak/ mam, ba. Nem. / Mit tegyek?
11/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Különösen azoknak akik komolytalankodtak.Igen 11hónapos!És már 8hónapos kora ota bilizünk!Nem viccből tettem, fel a kérdésem .Csak hogy azt hallottam minnél többet foglalkozunk a gyermekünkkel annál hamarabb kezd beszélni.További szép napot!!
És legalább szobatiszta már? Mert ha nem, az tényleg überciki...
2012. ápr. 29. 11:20
Nem varsz te tul sokat a gyerektOl? A te dolgod, de ha mindig mindennel siettetni fogod es esetleg meg obodaskent, iskolaskent is mindent idejekoran akarsz vele megtanittarni, akkor nehogy zaklatott, lazado es megfelelesi kenyszeres tini, felnott legyen.
Ok, sejtem hogy csak jot akarsz neki es magadnak, de azt mondjak hogy ez hosszu tavon negativ hatassal lehet a gyerekekre.
2012. ápr. 29. 13:17
Hát hajrá, bilizzetek, remek ötlet, majd utána matekozzatok is. :) Miről fog lemaradni, de komolyan???
2012. ápr. 29. 13:54
Ez komoly....tudod nagyon elronthatod. Vázolom: Rágott körmű, folyton izzadó, frusztrált, idegbeteg, lelkisérült felnőttet tusz így csinálni a gyermekedből.
És ezt teljesen komolyan mondom!
-egy pszichológus-
2012. ápr. 29. 14:01
Kedves 15-ös, az előtted válaszoló vagyok, szintén pszichológus. :) Nem akartam odaírni, mert gyakran megkapom, hogy nem értünk semmihez, de most akkor leírom, hogy igen, ez lehet az eredménye, amit te is írtál. Az ilyen attitűddel általában kézen fogva jár a teljesítményszorongás, és azon kívül, hogy a játszótéren el lehet dicsekedni azzal, hogy 8 hónaposan már bilizett, semmilyen haszna nincs.
Pszichológus kismama
2012. ápr. 29. 14:06
És ő jelezte, hogy bilizni akar, vagy te rákényszerítetted? Mondd, úgy őszintén: mégis kivel akarsz versenyezni? Ez nem lóverseny, hanem gyermeknevelés. Attól, hogy te fullra rágörcsölsz arra, hogy 11 hónaposan már azt várod el, hogy beszéljen, nem lesz jobb, csak a gyerekben okozol komplexusokat, magadat meg tök fölöslegesen túráztatod. Majd fejlődik az a gyerek magától, ahogy kell neki!!!
2012. ápr. 29. 19:41
Neked nem gyerek kellett volna hanem egy kutya na azt vihetted volna szépen kiállításokra hogy megmutasd mit tud de babám egy gyereket szeretni gondoskodni kell róla és pont!!!!Nem elvárni tőle.....
2012. ápr. 29. 21:03
19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nem vagytok ám piskoták .persze kivétel aki normális válaszokat adott!Amugy 4 hónaposan voltunk Budapesten gyermek szépség versenyen !És nem a kutyámat vittem !És első helyezetett ért el 4 hónaposan !Ennyit erről .További szép napot!
Ne haragudj, de erre a kérdésre másmilyen válaszokat, mint amiket itt kaptál nem lehet adni! 4 hónapos gyereket babaszépségversenyre? Te nem vagy normális!!!
2012. ápr. 30. 09:02
Kapcsolódó kérdések: