Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kel fel éjjel és van...

Miért kel fel éjjel és van fent órákig? 15 hónapos, hónapok óta ezt csinálja, őrjítő. Felébreszti magát és onnantól kezdve órákig rugózik négykézláb, gondolom így próbálja visszaaltatni magát.

Figyelt kérdés
Ez azzal jár, hogy recseg-ropog, nyikorog a kiságy. Ha kiveszem magunk mellé, akkor sem alszik, csak fekszik, forgolódik. Rárakom a kezem, hogy ne tudjon felülni, és rugózni, de hiába, csak forgolódik. Simálgatom, akkor ellöki a kezem. Ha nem veszem ki, csak felkapcsolom a villanyt, akkor azt hiszi nappal van, feláll, játszani akar, úgyhogy a villanyt már régóta nem kapcsoljuk fel. Simálgatásra is vagy feláll a kiságyban, vagy ha abbahagyom, akkor egyből elkezd rugózni. Van, hogy annyira rugózik, hogy fél méterre eltolja a kiságyat és leizzad, de nem sír. Képtelen vagyok órákig hajolni felette és simálgatni. Éjjeli lámpa kellene neki, hogy ha felébred akkor ne féljen? Vagy nappal nem megefelelő az alvása? Vagy mi baja van? Hónapok óta nem alszunk, pedig két hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Reggel 10-kor kel, 4 órát fent van, utána 2-től 5-ig alszik, aztán megint 4 órát van fent, 9-kor megy lefeküdni, de éjjel 2-körül kezdődik a rugózás. Ja és morog is hozzá! Keveset van fent délután? Jobban ki kellene fárasztani? Arra is gondoltam, hogy nem jó neki ez az egy alvás nappal, vissza kellene állítani a kettőt, mert ha programunk van, egész napos és keveset alszik, mondjuk csak a kocsiban oda-vissza úton, akkor átalussza az éjszakát, de ilyen csak kétszer volt.
2012. ápr. 27. 13:33
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Én is ezen az állásponton vagyok...hagytam mindíg annyit és akkor aludni amikor csak akart.
2012. máj. 1. 22:11
 32/34 csill79 ***** válasza:
Ne hallgass senkire,csak a megérzésedre.Te gyereked,te tudod,érzed,hogy mi a jó neki.A sok okoskodás csak össze zavar és elbizonytalanít.Én véleményem még mindig az,hogy majd ha elindul megszűnik az éjjeli morgolódás:)Aludjon annyit amennyit akar,ha egész nap csak szenved az álmosságtól az senkinek sem jó!Éjszakára pedig költözzetek ki,hátha az segít valamennyit!Kitartás!!!
2012. máj. 1. 23:01
 33/34 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, egy próbát megért, hogy kevesebbet aludjon, legalább kiderült, hogy nem az a baj! Köszi!
2012. máj. 2. 11:08
 34/34 A kérdező kommentje:
2 évesen saját szobát kapott és azóta simán alszik. Sosem kel fel és nem rugózik. Ez volt a baj. Amúgy még mindig 3 órát alszik délután, most két és fél éves.
2013. júl. 14. 08:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!