Hogy tudnám éjjel visszaaltatni a babám? Már nem bírom idegileg!
Most 9 hónapos, kb egy hónapja megy ez, hogy fürdés után 8-fél 9 körül elalszik cicin, beteszem a kiságyba, alszik 11-ig és utána lehetetlen visszaaltatni.
2 hónapos korától átaludta az éjszakát a saját szobájában, bár (sajnos) sokszor kézben lett altatva, vagy szopi közben dőlt ki. De legalább éjjel nyugi volt, 1-2 hónapja pedig ez megy. Próbáltuk már, hogy odaültünk az ágya mellé, de feláll és őrjöng (már nem is sír, hanem torkaszakadtából ordít), próbáltam neki mesélni, de túl kiabál, hagytam már sírni, de 50 perc után semmi változás, így kivettem...
Tehetetlennek érzem magam, nincs több ötletem és így sajnos mindig az a vége, hogy mi belealszunk az altatásba és ott marad az ágyunkba, és csak órákkal később riadunk fel és visszük át. De azt meg nem szeretném, hogy odaszokjon hozzánk, mert akkor meg még nehezebb lesz majd a saját szobájába visszaszoktatni.
A cumit nem fogadja el, rongyi kendő nem kell neki, csak én/mi. Tudom ez pont ez a szep.szorongásos időszak, de csak lehet vmit tenni!? Nem hiszem, hogy ebben a korban ne lehetne elaltatni a gyermeket, anélkül, hogy "eladná a házat"! Próbáltam tápszerre szoktatni, hátha attól jobban alszik, de nem fogadja el, csak a cici kell neki. Én meg már totál ki vagyok purcanva, minden nap éjjel ez a küzdés megy, mi nem tudjuk normálisan kialudni magunkat, fáradtak és csak ingerlékenyebbek vagyunk.
Már kérdeztem a gyerek orvost, hogy adjon vmi tanácsot, ő azt mondta, hogy nem elég a Jó éjt papi vacsorára meg a szopi, szerinte éhes ez a gyerek, adjak neki húsos főzeléket...kipróbáltuk...kihányta. Túl lett etetve szegényem.
Meg jön a foga is, lehet, hogy attól is nyugtalanabb, de ha napközben sír, kenjük Dentinox-al, este mindig adok neki Osanitot.(Viburcolt próbáltunk, nem használt) De ezektől se jobb. Valószínűleg nem a fogfájás miatt nem alszik.
Viszont már néha az őrület határán vagyok!
Kérlek segítsetek, bármilyen ötletet szívesen fogadok, de ezt már nem bírom!
Figyelj, az én fiam is 9 hós, minden este az én ágyamban alszik el, aztán szépen át van rakva a kiságyban. Nem szokott oda, csak szeret kettőnk között lenni. Ne vedd ilyen komolyan. Vedd magad mellé szoptasd, etesd, ha éhes.
Biztos a te közelségedre vágyik.
Szerintem szimplán nem akar egyedül lenni.A kislányom 7 hónapos,nála is van olyan hogy szopi után éjjel nem hagyja magát visszatenni az ágyába,egyből felsír ahogy leteszem.Ilyenkor harmadjára már magunk közé teszem,hiszem nem célom az,hogy órákon át állva dajkáljam ő meg szundikáljon a kezemben.aztán hajnal felé visszacsempészem ha olyanom van.
Szerintem az a legfontosabb hogy pihenni tudj.(nekünk ez segít,nem biztos hogy nálatok is,de én így jóval többet tudok pihenni)
Nem értem, mi a baj azzal, ha közöttetek jól alszik. Ne aggódj, az érettségit nem ott fogja kivárni. RÁTOK van szüksége, nem cumira, nem tápszerre, nem cumisüvegre, nem a sírni hagyós alvástréningekre, nem külön szobára-külön ágyra, hanem rátok. Ilyen egyszerű.
[link] A kisbabák és ösztönanyák arra vágynak, hogy együtt aludjanak. Hivatalosan is ajánlott. Ezek a babák, ugyan nem kelnek kevesebbszer, sőt talán többször, mint a kiságyban alvó társaik, ennek ellenére kipihentebb az anyukájuk. A modern anya kiságyban lévő ősember kisbabáját ha éjszaka visszaaltatja, akkor sokkal nehezebb dolga van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!