Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most komolyan léteznek ilyen...

Most komolyan léteznek ilyen szülők? Nem akarom elhinni.

Figyelt kérdés

Ma terhestornán beszélgettem egy nővel. Egész normálisnak tűnt, beszélgettünk, hogy még mennyi van hátra, kislány/kisfiú lesz-e, van-e már név, stb.

Erre mondja, hogy ők mekkora dilemmában vannak, mert nem tudnak a kisfiúnak nevet adni.

Azt mondja 3 lányuk van, őket így hívják: Vanília, Pisztácia és Eperke

Már itt néztem egy hatalmasat, hogy egyátalán lehet-e ilyen neveket anyakönyveztetni?

Erre elkezdni mesélni, hogy azért így hívják a lányokat, mert cukrászok a férjével.. És semmi ilyen nevet nem tudnak a kisfiúnak.

Most ez komoly? Nem akarom elhinni, hogy létezik ilyen.. De igazából nem úgy tűnt, mint aki kamuzik. De annak is mi értelme lenne?

Hallottatok már ilyet?

2012. ápr. 26. 12:45
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
49%

Azért a magyar nevek között is olyan név ami becézve már nem is úgy tetszik!:)

KOppány- Kopika

Lehel-Lehelke

Vazul-Vazulka (ezt inkább kutya név ként tudnám elképzelni)

Vid-Videcske .....stb

2012. ápr. 26. 14:46
 22/30 anonim ***** válasza:
49%
16-os! Persze, egy pár ötlet: Pénztárgép, Részösszeg, Csemegepult. Na, valamelyik? :D
2012. ápr. 26. 14:46
 23/30 anonim ***** válasza:
73%
Az én nevem Gyöngyi, és elmentem egy ismerősömhöz majdnem elájultam amikor azt mondja nekem hogy a kiskutyáját is úgy hívják. Gondolhatjátok hogy örültem neki, azt sem tudtam mikor szól nekem, vagy éppen a kutyának!:)))))))
2012. ápr. 26. 14:52
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nem akadtam fent ezeken a neveken, szerintem tök aranyosak. Igaz csak addig, amíg kicsik, felnőttként már kicsit neccesebb lesz viselni. Az én szemléletem szerint inkább Vanília és társai, mint Eszmeralda és Dzsesszika.

Fiúnévként találó lenne a sorban ahogy már írták a Tormás.

2012. ápr. 26. 14:57
 25/30 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem meg nagyon jók! Nekem Borókám van, Pisztáciát ugyan nem adnék, de Vaníliát, Málnát, Mentát, Eperkét, Áfonyát, Bodzát igen! ez nem egy kategória a Dzsesszokával meg a Diégóval. Mire megnőnek már amúgy sem leszne furák ezek..
2012. ápr. 26. 18:31
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem lehet hogy kamuzott az ismerősöd?

Az MTA Nyelvtudományi Intézete által

anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónevek jegyzékében sem a Pisztácia sem a Vanília név nem található meg.

2012. ápr. 26. 19:51
 27/30 A kérdező kommentje:
Hát, ezek szerint nem csak engem lepett meg. Kedves utolsó! Én is gondoltam rá, de tudom, hogy tényleg cukijuk van (nem tőle tudom), és nem úgy tűnt, mint aki kamuzik.. De ha mégis, mi értelme van neki? egyátalán hogy jut eszébe valakinek ilyen? :D
2012. ápr. 26. 20:09
 28/30 anonim ***** válasza:
57%
Hát szerintem azért még 20 év alatt nem változik akkorát a világ,hogy ezek a nevek ne legyenek furcsák. Pl. egy állásinterjún nem túl komoly egy ilyen név,szerintem a munkáltató kinevetné. Azért minősít minket a nevünk. Ha ennyire tetszik a szülőnek,anyakönyveztesse át saját magát. :)
2012. ápr. 26. 21:26
 29/30 anonim ***** válasza:

Matektanár 3 gyereke:

Alexandra,

Barnabás,

Corinna. Bocsánat, az utolsó csak K-val engedték anyakönyvezni.

Súlypontkát, Magasságpontocskát, Euler-Egyeneskét és Feuerbach-Köröcskét már nem tudták összehozni.

2012. okt. 21. 14:13
 30/30 Körmendi Flórián válasza:
És akinek a szülei alkeszok: Németh Finlandia, vagy Kovács Carlsberg? :D
2013. febr. 5. 00:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!