Most komolyan léteznek ilyen szülők? Nem akarom elhinni.
Ma terhestornán beszélgettem egy nővel. Egész normálisnak tűnt, beszélgettünk, hogy még mennyi van hátra, kislány/kisfiú lesz-e, van-e már név, stb.
Erre mondja, hogy ők mekkora dilemmában vannak, mert nem tudnak a kisfiúnak nevet adni.
Azt mondja 3 lányuk van, őket így hívják: Vanília, Pisztácia és Eperke
Már itt néztem egy hatalmasat, hogy egyátalán lehet-e ilyen neveket anyakönyveztetni?
Erre elkezdni mesélni, hogy azért így hívják a lányokat, mert cukrászok a férjével.. És semmi ilyen nevet nem tudnak a kisfiúnak.
Most ez komoly? Nem akarom elhinni, hogy létezik ilyen.. De igazából nem úgy tűnt, mint aki kamuzik. De annak is mi értelme lenne?
Hallottatok már ilyet?
Azért a magyar nevek között is olyan név ami becézve már nem is úgy tetszik!:)
KOppány- Kopika
Lehel-Lehelke
Vazul-Vazulka (ezt inkább kutya név ként tudnám elképzelni)
Vid-Videcske .....stb
Én nem akadtam fent ezeken a neveken, szerintem tök aranyosak. Igaz csak addig, amíg kicsik, felnőttként már kicsit neccesebb lesz viselni. Az én szemléletem szerint inkább Vanília és társai, mint Eszmeralda és Dzsesszika.
Fiúnévként találó lenne a sorban ahogy már írták a Tormás.
Amúgy nem lehet hogy kamuzott az ismerősöd?
Az MTA Nyelvtudományi Intézete által
anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónevek jegyzékében sem a Pisztácia sem a Vanília név nem található meg.
Matektanár 3 gyereke:
Alexandra,
Barnabás,
Corinna. Bocsánat, az utolsó csak K-val engedték anyakönyvezni.
Súlypontkát, Magasságpontocskát, Euler-Egyeneskét és Feuerbach-Köröcskét már nem tudták összehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!