Most komolyan léteznek ilyen szülők? Nem akarom elhinni.
Ma terhestornán beszélgettem egy nővel. Egész normálisnak tűnt, beszélgettünk, hogy még mennyi van hátra, kislány/kisfiú lesz-e, van-e már név, stb.
Erre mondja, hogy ők mekkora dilemmában vannak, mert nem tudnak a kisfiúnak nevet adni.
Azt mondja 3 lányuk van, őket így hívják: Vanília, Pisztácia és Eperke
Már itt néztem egy hatalmasat, hogy egyátalán lehet-e ilyen neveket anyakönyveztetni?
Erre elkezdni mesélni, hogy azért így hívják a lányokat, mert cukrászok a férjével.. És semmi ilyen nevet nem tudnak a kisfiúnak.
Most ez komoly? Nem akarom elhinni, hogy létezik ilyen.. De igazából nem úgy tűnt, mint aki kamuzik. De annak is mi értelme lenne?
Hallottatok már ilyet?
Nálunk ez valóban furcsa (én sem adnék ilyen neveket), de pl. Amerikában jellemző a beszélő nevek adása, és ez sokszor a szüleik foglalkozásából, vagy hobbijából ered.
Azért túlzottan nem akadtam fel ezeken a neveken, ismerek én Schönléber Euridikét, és egy testvérpárt, mindkettőnek két keresztneve van, az egyik Aranyos Enéh, a másik Tavasz Tündér. Végülis meg lehet szokni.
Azt hiszem a 2-es írta a Csombort. erről viszont jó sztorim van. Szerettem volna, ha a Kislányom Hanga lesz. A férjem megvétózta, nehogy valami gaz nevét adjuk. Erre a fiunknál Ő javasolta a Csombort, ami ugye megintcsak valami "gaz" :-)
Szegény gyerekek. Hogy szerethetik a munkájukat a kedves szülők.
Én kémikus vagyok a férjem mezőgazdasági egyetemre járt, jó kis neveket találhattunk volna, már ha csak a periódusos rendszerre és a búzatáblára gondolok ... :D
Én el vagyok halva a Kimberlytől, a Dzsenifertől (így, "dzs"vel), a Dzsovannitól, a Letíciától és még sorolhatnám. Annyi sok szép magyar név van ... a lányainkat Zsófiának és Sárának hívják, a családban van még Enikő, Norbert, Róbert, Klára, Flórián, Béla, Margit (na ezt a kettőt sem választottam volna), Ágnes, Barnabás, Tamás, Eszter, Anita, Anikó, Kristóf ...
Elnézést kérek, ha valakit megbántottam!
"A hanga örökzöld, fás szárú növény, de csak nagyon kevés faja cseperedik kisebb fává: a nagy többség cserje, illetve félcserje."
Bocs, nem akarok kötekedni, de ezt még a Wiki-n olvastam, most bemásolom neked.
Mi boltosok vagyunk a férjemmel,sőt az egész család az... :D
Lehet a fiamat Tejföl-nek kéne elneveznem? Vagy Blokk-nak? :D Esetleg van még valami jó ötlet?
Mindenesetre érdekesen mutatna az Eleonóra mellett /kislányom/
29 hetes km
Na Csajok!
Nagyon rég nevettem ilyen jót!!! Köszönöm!!! Áfakulcs!!! Hatalmas!!! :D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!