Bolti bébitel vagy otthoni főzés? Ti melyik mellett voksoltok és miért?
Én nem szeretem a "vagy"-ot. Kap ezt is, azt is.
Ha már 2 napja nem volt széklet, adok neki őszibarackot, mert kitapasztaltuk hogy az segít.
Adok neki zöldborsót is, mert egyszerűbb.
De amit lehet, azt én "főzök": krumpli, sárgarépa, alma, banán, hús, sütőtök, körte, lassan spenót stb.
Én sem vagyok konyhatündér, de ezek nem nehezek. Nézegess a neten, sok helyen vannak tanácsok is.
Bele fogsz jönni :-))
Az én lányom bizony mindkettőt kap. Főzök is és kap bébiételt is. Mindkettőt szereti. :) Ne félj a bébiételektől sem, szigorúan ellenőrzik. Persze, ha van kert és te termeszted a zöldséget, gyümit, annál nincs jobb!Sajna nekünk nincs, így azokat is vennem kell.
Én örülök, hogy mindkettőt szereti, mert így ha elmegyünk valahova, vagy nincs időm főzni, vagy éppen nem eszi meg a főztöm, akkor csak fogok egy üvegest! :) Meg persze pl. a borsóval én sem kínlódok. :D
Szia!
Én is úgy indultam neki a dolgoknak,hogy a szülői házban csak rántottát,tejbegrízt,pudingot és pirított tészta levest tudtam csinálni,az első lányunkat 20 évesen szültem, így bizton állíthatom,hogy nem kell nagy "konyha-tündérség" a baba ételének elkészítéséhez: egy krumpli megfőzéséhez és pépesítéséhez :-) A Babának könnyebb főzni,mint magunknak,mert Ő eleinte még csak 1-1 zöldség,gyümölcs keverékét,fűszerek nélkül eszi,az ízlését Te alakítod majd ki a főztöddel.
Én személy szerint szeretek főzni magunknak és a Babának is,de mostanság rászoktam arra- mivel mi 4 hónaposan kezdtük a hozzá táplálást és így sok zöldséget,gyümit ismer már- hogy magunknak főzök olyat,amiből a kicsinek is adhatok. Igyekszem a lehetőségem szerint házi kosztot adni a kicsinek,de én nem csak azért,mert az üveges bébiételben nem csak zöldség és gyümölcs van kis vízzel hígítva,hanem mert az enyém nem eszi olyan jóízűen a bolti folyós pépet,amit én csinálok,az jóval sűrűbb mint a bolti,jobban is eszi,mint a folyósat. Neki még nem volt 6 hónapos,amikor kibújt alul 2 foga,Ő azzal már rág,darabosabbra is szoktam hagyni az ételt. A 6. hónapos kortól címkés üvegekben nincs ilyen. A Babám igényeihez igazodva tudok Neki kaját készíteni :-)
Én soha nem könyvekből főztem a gyerekeim babaételeit,hiszen mint írtam,egy krumpli megfőzése nem igényel nagy tudományt. Nekem anno Anyukám adott egy füzetet,amiben le volt írva,hogy mennyi idős kortól mit lehet adni a babáknak,ezeket variáltam. Mikor olyan levest főztem (főzök),amit az éppen soron következő kicsi is ehetett,akkor nem tettem bele csak egy parányi sót, majd ha megfőtt,kivettem a baba részét,a többit fűszereztem rendesen. A nagyoknál 8 hónaposan csináltam ezt,a kicsi most 7 hónapos,és van,hogy főtt ételt a "miénkből" kap.
Ha tudod,hogy mit ehet már,akkor azt csak variálnod kell! :-)
Jó babázást,jó főzöcskézést!! :-)
Üdv: 3 lányos
Sosem voltam az általánosítás vagy a végletek embere, ezért én mindkettőben megtaláltam az előnyt.
Kisfiam nem szereti rágni a húst, ha nem elég puha, ráadásul mi férjemmel heti egyszer eszünk csak húst, ezért neki külön adok heti két-három alkalommal husis babakaját.
De amikor magunknak is olyat főzök amit szeret és főzelékféle, azt együtt esszük.
Egyébként egyik válasz megmosolyogtatott, mégpedig az, hogy otthoni csak, mert abba tudod, mit teszel. Ez édes, csak épp sajnos a hozzávalókról jobb, ha nem tudjátok, némelyiket hogyan tárolják, szállítják, fogdossák, dobálják... ( férjem kereskedelmi dolgozó, olyan sztorikat mesél hogy egy-két biozöldség-mániás anyuka onnantól egy életre abbahagyná a "legalább tudom, mit teszek bele" szöveget.....)
Még valami: a bébiétel az egyik legszigorúbban ellenőrzött termék a világon. Ugyanis abból hatalmas balhé lenne, ha a gyerekekre káros anyagot tartalmazna.
Tehát hátránya és előnye is egyaránt van mindkettőnek, tehát adok ezt is, azt is, minden ételből megvan, amit jobban szeret üvegesen, vagy épp házilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!