Nektek van időtök főzni a baba mellett? Hogy csináljátok?
ha már ül akkor oda ültetheted melléd és néz téged, adhatsz neki pl egy narancsot, banánt a kezébe, krumplit ami leköti kicsit.
ez az idö nálunk is ilyen volt, most már sokkal jobb.
még 4 hónap.
amikor elkezdesz hozzá táplálni akkor 2 répa megpucolása 5 perc és magától megföl, nem gond. az a rossz ha férjednek is föznöd kell, mert nélunk ez nem volt.
Nekem csak a gyermekágyi időszakban nem sikerült még a lányommal anno.
Körülbelül onnatól már vittem amgammal, és amíg őztem be nem állt a szám. Magyaráztam, beszéltem neki.
Így szokta meg.
Most a fiam 3 hetes, eleve más természet, sokkal jobban iényel engem már most!!! Nem tudom vele hoyg lesz, de lesz neki egy nővére aki szórakoztassa, ha én épp nem tudom.
Én az elejétől fogva vittem magammal a hordozóba.Szépen beszéltem, foglalkoztam vele, amíg összeraktam pl 1 pörköltet.
Mondjuk nálunk már nagyon régóta úgy van, hogy hónap elején szoktam megvenni előre a havi dolgokat, de főleg húst, és ez egész hónapra le van fagyasztva.Mindig kitalálom előre, kb, hogy mit szeretnék főzni, és így felvágva rakom el a húst.Ezt 1 délután alatt megtudom csinálni, akár hétvégén és addig apa van a lányunkkal.Mondjuk most már 1 éves, és most már nincs ilyen gond, de mikor nagyon pici volt, akkor ez volt a menet.Pl a rántott húst, előre be szoktam panírozni, meg a fasírtot is bekeverem és ki gombócólom, ezt pár órára tálcára teszem, és amikor a külsejük megfagyott, akkor bezacskózóm, és mehet a fagyóba.így csak mondjuk egy ebédhez csak ki kell kapni, és megsütni, hozzá meg egy adag rizs nem nagy cucc.Fél óra alatt megvagyok mindennel.
Ki kell találni, hogy mindenkinek jó legyen, nekem nagyon fontos már az elejétől, hogy én főzzek az egész családnak, így kénytelen voltam praktikákat kitalálni, mert sosem lehet tudni, hogy a babáknak épp milyen napjuk van! :)
Az igaz amit az első válaszoló ír, hogy az elején 1 krumpli meg 1 répa megfőzése, igazán semmi időt nem vesz el, később meg mikor felfedező körúton lesz a babád, akkor meg már több időd lesz hidd el. :)
ma 08:31-es vagyok.
Azt még elfelejtettem, hogy a babámnak is mikor már főzelékeket evett, akkor úgy csináltam, hogy megcsináltam 1 nagy adagot, abból kapott aznap meg következőnap, a többi ment adagokba a fagyasztóba.De pl a sütőtököt azt egész hónapra fagyasztottam, így csak pl almához vagy bármihez reggel ki kellett vennem, hogy kiolvadjon, átforraltam és ment bármihez.
Nálunk padlófűtés van és csempe. De ígyis a nagy vastag bolyhos díszszőnyegre rakom, de azért, hogy elég puha legyen neki mivel a fejét emelgeti.
A Brendonban vettem a babaételkészítőt: [link]
Amikor én vettem akciósan volt 30. (később is ugyan úgy használható párolóként vagy turmixként nem csak bébiételhez)
Én a lányom mellett már 2 hetes korától főzök. Addig hordtuk kajáldából, mert itthon volt a férjem, és így 2 félét ehettünk.
Eleinte a pihenőszékbe tettem, vagy a hordozóba, amíg feldobtam a kaját. Persze akkoriban még igyekeztem olyat főzni, ami gyorsan megvan.
Később a dönthető etetőszékben ücsörgött, adtam neki érdekes konyhai dolgokat. De sokszor már 4-5 hónaposan is elvolt a játszószőnyegen.
Nem mondom, hogy ahogy nagyobb lett, úgy egyre többet elvan, mert most már jött utánam folyton. De a konyhában is tud játszani, pl. a hűtőmágnesekkel. Direkt le vannak téve, hogy elérje őket. Meg a flakonokat pakolja, szóval mindig feltalálja magát. De ő alapból jó természetű, sosem sír utánam, inkább megkeres, és a közelemben keres magának valami játékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!