Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lesz könnyebb?

Mikor lesz könnyebb?

Figyelt kérdés
4 hónapos és 3 éves kicsivel nagyon nehéznek érzem a napjainkat. A nagyobb itthon van még, szeptembertől megy oviba, nemigen játszik önállóan, teljesen leköt(ne) egész nap, a kicsit szintén nem lehet egész nap letenni. Már reggel 9-kor elfogy a törelmem és az energiám.
2012. ápr. 24. 21:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

amit írsz, az a gond! h hagyod hogy egy 3 éves irányítson. Kezdetben nálunk is ez volt, hogy "vidd át a hugit", "meg "hagyd ott a hugit". Én meg nem vittem át és nem hagytam ott ...:) Elmagyaráztam, ha testvérét érdekli h mit csinál, hiszen ő már nagy, okos, tud dolgokat és ezt még a testvére nem tudja. Vmi kis önbizalmat is kaphatott ettől, mert már mutogatni is kell újabban a testvérének, hogy ő miket csinál, Meg még az is eszembe jutott, van hogy direkt az ő "nagyságára" is apellálok. Pl. a húga abban a korban van, hogy bevesz mindent a szájába, én mindig mondom h "nem szabad, vedd ki a kis szádból". Egyszer a nagyobbik odasettenkedett a kiságyhoz és kihúzta a húga kezéből a takarót, mondván: "nem szabad megenni!". Én nagyon meglepődtem de megdicsértem, h "ezt így is kell, szólj te is neki nyugodtan."

Bocs h ennyit írok, 4 hónap 4 hónap, de az ovival sem oldódik meg minden és addig is bírni kell valahogy a tempót.)

2012. ápr. 24. 22:01
 12/15 anonim ***** válasza:

Azt hittem hirtelen,hogy én írtam a kérdést:O :)))

Szintén 3 évessel itthon,aki csak szeptembertől ovis,és szintén 4 hónapos a tesó.

Nekem az első 3 hónap túlélésre ment,már valamivel könnyebb,de így is úgy érzem minimum még 3 kéne belőlem.

A pici éjjel 2x kel,nappal alig alszik,a nagy meg igényelné,hogy törődjek vele,úgy érzem szétszakadok.

Nyáron már könnyebb lesz (remélem),még én is a gyerekes ismerősöket mondanám,egy-egy találka,beszélgetés csodát tesz,és a gyerekek is eljátszanak együtt.

Merre felé laktok?

Ha gondolod írj privit,és kitartás!:)))

2012. ápr. 25. 00:18
 13/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Hát köszönöm a továbbiakat is! Tegnap elmentem egy gyógyszertárba, hogy hátha adnak egy kis nyugtatót, de nem kaphattam a magneB6-on kívül semmit a szopi miatt. :-(

Szegeden lakunk, és -bár furcsán fog hangozni- már attól is jobb, hogy másnak is van/volt ilyen gondja.

Próbálom az összeszoktaatást, de az a gondom, hogy a nagylányom a maga kis módján nyúl a picihez, elég durván, nem direkt csinálja, csak egyszerűen nem olyan kifinomult még. Így ha melléfekszik a földre, és például átöleli a kicsit, abban a pillanatban ordít a fiam, mert ugye a kis mellkasán átveti a kezét a lányom, amitől megijed, vagy fáj neki. A "vedd ki a szádból" dolog nálnuk is volt már, de az is sírásba torkollt, mert a nagy jót akart és kitépte a pici kezéből a takarót. Így nekem majdnem könnyebb ha a nagy velem van addig a másfél percig is, amíg a kicsi elvan egyedül. TÖbbet nem nagyon bírom letenni.

2012. ápr. 25. 13:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem 2.5 éves a nagy, szeptembertől megy oviba, a kicsi 4 hós. Az első 3 hónap nekünk is a túlélésről szólt, mert hasfájós volt a kicsi. Segítségem nincs, férjem este 7-re ér haza. Nem könnyű. Nekem az segít, ha sokat mozdulunk ki, beszélgetek más anyukákkal, megosztjuk a gondjainkat. Otthon, ha a kicsi ébren van, mindig oda teszem őt is pihenőszékben, ahol a naggyal játszunk.
2012. ápr. 25. 13:37
 15/15 A kérdező kommentje:
Nálunk a pihenőszéktől sikítófrászt kap a kicsi, semennyit nincs el benne, pedig jól indult, eleinte 20 percet is elnézelődött benne, szerintem megunta, vagy kényelmetlen neki. Emeli a csípőjét miközben sír benne, így már bele sem rakom. Csak kézben szeret. Egyébként pont olyan mint a nagy ennyi idősen, őt sem lehetett lerakni, így én nem is tudom milyen lehet egy olyan babával aki elvan magában. Idilli lehet, gondolom. Mindegy is, a lényeg az egészség, a többi meg majd jön magától, csak sajnos ez a mostani helyzet nem szolgál az idegrendszerem védelmére... .-)
2012. ápr. 25. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!