Mikor lesz könnyebb?
amit írsz, az a gond! h hagyod hogy egy 3 éves irányítson. Kezdetben nálunk is ez volt, hogy "vidd át a hugit", "meg "hagyd ott a hugit". Én meg nem vittem át és nem hagytam ott ...:) Elmagyaráztam, ha testvérét érdekli h mit csinál, hiszen ő már nagy, okos, tud dolgokat és ezt még a testvére nem tudja. Vmi kis önbizalmat is kaphatott ettől, mert már mutogatni is kell újabban a testvérének, hogy ő miket csinál, Meg még az is eszembe jutott, van hogy direkt az ő "nagyságára" is apellálok. Pl. a húga abban a korban van, hogy bevesz mindent a szájába, én mindig mondom h "nem szabad, vedd ki a kis szádból". Egyszer a nagyobbik odasettenkedett a kiságyhoz és kihúzta a húga kezéből a takarót, mondván: "nem szabad megenni!". Én nagyon meglepődtem de megdicsértem, h "ezt így is kell, szólj te is neki nyugodtan."
Bocs h ennyit írok, 4 hónap 4 hónap, de az ovival sem oldódik meg minden és addig is bírni kell valahogy a tempót.)
Azt hittem hirtelen,hogy én írtam a kérdést:O :)))
Szintén 3 évessel itthon,aki csak szeptembertől ovis,és szintén 4 hónapos a tesó.
Nekem az első 3 hónap túlélésre ment,már valamivel könnyebb,de így is úgy érzem minimum még 3 kéne belőlem.
A pici éjjel 2x kel,nappal alig alszik,a nagy meg igényelné,hogy törődjek vele,úgy érzem szétszakadok.
Nyáron már könnyebb lesz (remélem),még én is a gyerekes ismerősöket mondanám,egy-egy találka,beszélgetés csodát tesz,és a gyerekek is eljátszanak együtt.
Merre felé laktok?
Ha gondolod írj privit,és kitartás!:)))
Sziasztok! Hát köszönöm a továbbiakat is! Tegnap elmentem egy gyógyszertárba, hogy hátha adnak egy kis nyugtatót, de nem kaphattam a magneB6-on kívül semmit a szopi miatt. :-(
Szegeden lakunk, és -bár furcsán fog hangozni- már attól is jobb, hogy másnak is van/volt ilyen gondja.
Próbálom az összeszoktaatást, de az a gondom, hogy a nagylányom a maga kis módján nyúl a picihez, elég durván, nem direkt csinálja, csak egyszerűen nem olyan kifinomult még. Így ha melléfekszik a földre, és például átöleli a kicsit, abban a pillanatban ordít a fiam, mert ugye a kis mellkasán átveti a kezét a lányom, amitől megijed, vagy fáj neki. A "vedd ki a szádból" dolog nálnuk is volt már, de az is sírásba torkollt, mert a nagy jót akart és kitépte a pici kezéből a takarót. Így nekem majdnem könnyebb ha a nagy velem van addig a másfél percig is, amíg a kicsi elvan egyedül. TÖbbet nem nagyon bírom letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!