Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kis korkülönbségnél a nagyon...

Kis korkülönbségnél a nagyon nehéz első év után tényleg könnyebb lesz később?

Figyelt kérdés
2011. aug. 5. 08:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a nagy korkülönbség se könnyebb. Csak másképp nehéz. Környezetemben mindkét eset megfordult, mindkét esetben jöttek a gondok. De valóban, kis korkülönbség esetén az első évek nehezek. Aztán már mindig van játszópajtás :)
2011. aug. 5. 08:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, mindenképp könnyebb lesz, hiszen ha nagyjából egykorú a két gyerek, sokban tudnak segíteni egymásnak.
2011. aug. 5. 08:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Könnyebb, sokkal. 21 hónap van a lányom és az ikerfiaim között, kicsik most 1 évesek, lányom 3 lesz novemberben. Kb 10-11 hós koruktól nagyon jó, mióta rendesen másznak, elfoglalják magukat, szépen eljátszanak 3an is sokszor órát, két órát is. Most itt hallgatják a zenét és táncol mindegyik rázza a kis popóját.

Nagynak néha vannak féltékenységi rohamai, de le lehet szerelni. Oda kell rájuk figyelni, de eljátszanak sokat. A kicsik imádják a nővérüket, mennek utána, próbálják csinálni amit ő.

2011. aug. 5. 08:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Tenleg nem bantasbol irom sot le a kalappal elottetek lanyok. Nekem 1 kisfiam van de en semmi konnyuseget meg nem erzek az elso ev utan sem. Most 18 honapos lesz par nap mulva es nagyon nehez vele. Hisztikorszak tombol ezerrel, mindenhova felmaszik, a "nem" szora suket stb. :)) Mindig elcsodalkozom, azon amikor mondjak, hogy az elso ev utan konnyu. Szerintem meg 1 gyerekkel sem az nehogy kettovel. :) En most a csodas 3-dik evrol hallottam, hogy onnattol aztan nagyon konnyu de mar valahogy ebben sem hiszek. :) Persze imadom a kisfiam de halkan irigykedem azokra akiknek konnyebb az elso ev utan. :)
2011. aug. 5. 10:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, főleg annak, aki jól értette a kérdést. Én sem azt gondolom, hogy EGY GYEREKKEL könnyebb az első év után, sőt! Kisfiam 16 hónapos, és most a legnehezebb vele. Alig tud egyedül játszani, nem nagyon beszél még, így nem tudja megmondani, mit akar, és sokszor nem értem (pl. áll a homokozó fölött és mutogat, nem tudom kitalálni, mit kellene csinálnom olyankor) stb. Egyedül akar pohárból inni, de sokszor dobálja a vizet, ezt soha nem lehet abbahagyni, fél órákat kell ülnöm fölötte feszült figyelemmel, hogy ne borítsa mindenhová a vizét stb. stb. A kislányom 3 hónapos, ő is sok figyelmet igényel. Viszont úgy képzelem, hogy amikor ő is lesz már egy éves, és mobil lesz és érdeklődő és reaktív, akkor majd el tudnak lenni ketten. Hogy ő 16 hónaposan nem fárasztja majd le annyira az agyam, mert neki lesz játszótársa rajtam kívül is.
2011. aug. 5. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!