Mennyire nehéz a kezdetekben 2 gyerekkel? És mikor lesz könnyebb?

Nálunk 23 hónap különbség lett.
Én is féltem/izgultam előre, szerintem ez normális. :o)
Aztán az eleje könnyebb lett, mint amire számítottam. Amíg a pici nem kezdett ölállóan kúszini-mászni, addig nem is volt olyan nehéz. Fárasztónak persze fárasztóbb mint eggyel, de nem sokkal nehezebb.
Én a napirendjét a nagynak megtartottam, és mindenben a pici igazodott hozzá. Így a nagy "biztonságérzete" megmaradt, a kicsi meg kezdettől megszokta, hogy van, hogy "várnia kell". Igény szerint szoptattam, de igyekeztem azért úgy, hogy a nagy evés idejére ne essen, akkor inkább előbb megszoptattam fél órával. Ugyanúgy jöttünk-mentünk.
Igen, olyan van, hogy a pici sír, és akkor a nagy nem tud elaludni, vagy felébred. De ez inkább csak napközben fordul elő, éjjel azért nem jellemző.
Én nappal külön szobában altattam őket. (Nekünk is csak másfél szobás, de a nagy a saját helyén a gyerek szobában, a pici meg a járókában, vagy a míg kicsi volt hordozóban aludt, vagy az erkélyen babakocsiban.
Vannak nehéz pillanatok, de összességében szuper!
Én most a harmadik miatt aggódom picit, hogy hogy is lesz. :o) (Inkább azért, hogy hogy fogom oviba vinni őket :o)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!