Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lesz könnyebb?

Mikor lesz könnyebb?

Figyelt kérdés
4 hónapos és 3 éves kicsivel nagyon nehéznek érzem a napjainkat. A nagyobb itthon van még, szeptembertől megy oviba, nemigen játszik önállóan, teljesen leköt(ne) egész nap, a kicsit szintén nem lehet egész nap letenni. Már reggel 9-kor elfogy a törelmem és az energiám.
2012. ápr. 24. 21:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Könnyebb lesz, ha ovi lesz a nagy. Nekünk legalábbis könnyebb lett. A nagyot kicsit el kellene kezdeni önállósítani. Játszon el egyedül, vagy mégjobb, ha együtt tevékenykedtek a kicsi körül. Biztosan rá tudsz bízni néhány feladatot :)
2012. ápr. 24. 21:32
 2/15 anonim ***** válasza:
30%

Szoktasd rá őket,hogy akkor is el legyenek,ha nincsenek a kezedben. 3 éves már tud egyedül is játszani. A 4 hónapost is tedd két szopi között a kiságyába. Adj a kezébe valamit,és ha sír,akkor se vedd fel. Néhány nap alatt megszokja,hogy ne kívánkozzon fel.

Ha állandóan csak velük foglalkozol.akkor nem csoda,hogy nincs energiád.

2012. ápr. 24. 21:32
 3/15 anonim ***** válasza:
Talán ha a nagyobb ovis lesz...kitartás. Barátok? Nagyik? Babás ismerősök?
2012. ápr. 24. 21:33
 4/15 A kérdező kommentje:
Csak velük foglalkozom, sem magammal, sem mással, a férjemre sem jut már semmi mire hazaér. Totál káosz az életem, úgy érzem, pedig örülnöm kellene a két gyönyörű gyerekemnek.
2012. ápr. 24. 21:34
 5/15 anonim ***** válasza:

Nekünk is így volt, 2,5 év van a gyerekek között. Mivel a kislányom imádta nézni a tesóját, én beleraktam a babahordozóba vagy a bébihintába és odaraktam a nagytesó mellé, én meg a közelükben csináltam a dolgomat, vagy játszottam a naggyal.

De ahogy írják, könnyebb lesz, ha megy a nagy oviba.

2012. ápr. 24. 21:37
 6/15 A kérdező kommentje:
Még 4 hónap... az már belátható. Jó lenne.
2012. ápr. 24. 21:40
 7/15 A kérdező kommentje:
Nálunk a nagy nem foglalkozik különösebben a kicsivel, és mivel a kicsi nagyon sírós, inkább elkerülné, tehát ha játszunk is kéri, hogy menjünk át másik szobába. Jaj nagyon nehéz.
2012. ápr. 24. 21:42
 8/15 anonim ***** válasza:
Már csak 4 hónap. A nyár elrepül. Kitartás:-)
2012. ápr. 24. 21:42
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is kb. 2,5 van köztök, és a nagyobb még nem ovis. (fél éves baba meg 3 éves)

Én azt csinálom, hogy ne szakadjak szét- h a nagyot bevonom a kisebb körüli dolgokba. A kicsi nagyon szereti nézni, hogy a nagyobbik játszik pl. akkor odateszem mellé egy hordozóba, én meg pl. kiteregetek, vagy bepakolok a mosógépbe.

Muszáj őket összeszoktatni, mert annak a hátulütője, ha nem "szokják meg egymást" az elejétől az, amiről írsz, sajnos.

Szóval merd őket egy légtérben hagyni. Először legyél mellettük, aztán azt veszed észre, ha nagyobbik már a kisebbnek "magyaráz", a kicsi meg "élvezi". Nem 10 percre kell őket otthagyni, elég az a 3-4 is bőven, hogy pl. elpakolhass, vagy mellettük is csináld a dolgodat (tehát velük egy szobában) pl. hajtogatni is úgy szoktam , h ők "elvannak" én meg csendben behozom a ruhákat és teszek-veszek mellettük .

Merd őket "összehozni", csak ezt tudom tanácsolni :)

2012. ápr. 24. 21:52
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem könnyű! Nincs nagyi, aki felváltva vigyázna valamelyik gyerkőcre néha? AZ nagy segítség lenne! Ovi kezdetekor könnyebb lesz, hidd el! El tudom képzelni, milyen lehet, mert az én gyerekem önálló, már ha lehet ezt mondani egy másfél évesre! Eljátszik egyedül, sokszor annyira belemerül, hogy tudomást sem vesz rólam! De ha valaki van nálunk, akkor csak rajtam csüng, még beszélgetni sem tudok, sem mással foglalkozni. Pl. keresztgyerkőcömre szoktam vigyázni, de akkor ha nálunk van, tuti, hogy mindent velem akar csinálni a gyermekem, játszani, stb.! Pedig tényleg egész nap eljátszana egyedül aranyom! Kitartást az oviig!
2012. ápr. 24. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!