Mikor lesz könnyebb?
Szoktasd rá őket,hogy akkor is el legyenek,ha nincsenek a kezedben. 3 éves már tud egyedül is játszani. A 4 hónapost is tedd két szopi között a kiságyába. Adj a kezébe valamit,és ha sír,akkor se vedd fel. Néhány nap alatt megszokja,hogy ne kívánkozzon fel.
Ha állandóan csak velük foglalkozol.akkor nem csoda,hogy nincs energiád.
Nekünk is így volt, 2,5 év van a gyerekek között. Mivel a kislányom imádta nézni a tesóját, én beleraktam a babahordozóba vagy a bébihintába és odaraktam a nagytesó mellé, én meg a közelükben csináltam a dolgomat, vagy játszottam a naggyal.
De ahogy írják, könnyebb lesz, ha megy a nagy oviba.
Nekem is kb. 2,5 van köztök, és a nagyobb még nem ovis. (fél éves baba meg 3 éves)
Én azt csinálom, hogy ne szakadjak szét- h a nagyot bevonom a kisebb körüli dolgokba. A kicsi nagyon szereti nézni, hogy a nagyobbik játszik pl. akkor odateszem mellé egy hordozóba, én meg pl. kiteregetek, vagy bepakolok a mosógépbe.
Muszáj őket összeszoktatni, mert annak a hátulütője, ha nem "szokják meg egymást" az elejétől az, amiről írsz, sajnos.
Szóval merd őket egy légtérben hagyni. Először legyél mellettük, aztán azt veszed észre, ha nagyobbik már a kisebbnek "magyaráz", a kicsi meg "élvezi". Nem 10 percre kell őket otthagyni, elég az a 3-4 is bőven, hogy pl. elpakolhass, vagy mellettük is csináld a dolgodat (tehát velük egy szobában) pl. hajtogatni is úgy szoktam , h ők "elvannak" én meg csendben behozom a ruhákat és teszek-veszek mellettük .
Merd őket "összehozni", csak ezt tudom tanácsolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!