Olyan lelkiismeret furdalásom van, szerintetek elfelejtette
a fiam már, hogy első napokba nem voltam vele?
Figyelt kérdés
Szüléskor rengeteg vért vesztettem és 3 napot az intenzíven voltam, így csak nagyon keveset tudtam vele lenni. Aztán mikor visszakerültem a szülészetre akkor ott volt, de csak felügyelettel lehetett velem.
Olyan sokat gondolok rá, hogy az első napok, órák a legfontosabbak és én akkor nem lehettem ott vele.
Most persze minden lehetséges percet együtt töltök, még ha alszik is a közelében maradok. Már majdnem fél éves.
2012. ápr. 23. 10:02
1/7 anonim válasza:
A fiad imád téged és tökéletes biztonságban érzi magát a közeledben mindig. Sosem haragudott rád, még ha hiányoztál is neki. Mert biztosan így volt. De már megnyugodott, mert vagy neki, mindig. :)
2012. ápr. 23. 10:14
2/7 anonim válasza:
Persze, hogy elfelejtette. Ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod, neki már csak a MOST számít, és most vele vagy, ez a lényeg.
2012. ápr. 23. 10:30
3/7 anonim válasza:
Valószínű tudatosan elfelejtette. Ami nem jelenti azt, hogy nem hatott rá. Valószínű akkor nagyon hiányoztál neki, de ez már a múlt, tény. Ezen nem tudsz változtatni. Lelkiismeret furdalásod sem kell, hogy legyen, hiszen mindent megtettél, megteszel érte. Az nagyon jó, hogy most sokat vagytok együtt, a közelébe vagy, de az is fontos lenne, hogy ebbe ne játszanak bele rossz érzések. Azaz ne a lelkiismeret furdalás miatt legyél vele, hanem mert jól érzed magad a közelében. Élvezd a társaságát, a legfontosabb számára, hogy ott van a közelében a boldog, kiegyensúlyozott anyukája. Így a múlt hatása is teljesen elhalványul.
2012. ápr. 23. 10:41
4/7 anonim válasza:
Egy újszülöttnek igazából mindegy ki van vele, neki az a fontos, hogy a fizikai szükségleteit kielégítsék.
2012. ápr. 23. 11:38
5/7 anonim válasza:
"Valószínű tudatosan elfelejtette."
Ilyen szinten még nem tat az újszülött idegrendszere! Tudatos felejtésről szó sincsen!
Az első pár nap gyakorlatilag egy fajta "autisztikus" stádium, valóban a fizikai szükségletek kielégítésén van a hangsúly.
Inkább a mamának nehezebb, mintsem az újszülöttnek. Ne aggódj!
Azzal viszont valóban nem teszel jót, ha most túlkompenzálsz és teljesen magadhoz láncolod a kicsit! Aludni hagyjad szépen és felfedezni a világot is neki. Persze mindig legyél a háttérben, mint nagyon szerető mamika. Akkor nem lesz semmi gond. De ne akaszkodj rá:)
2012. ápr. 23. 13:38
6/7 anonim válasza:
Nálunk fordítva volt. Ő került intenzívre. Az első három napban csak benyúlhattam az inkubátorba. Utána három óránként bemehettem hozzá fél órára. Egy hét után jöhettünk ki, olyan volt, mintha ellopnám.Szegény elég sírós baba lett, ami biztos ennek is köszönhető, no meg szerintem annak, hogy én túlkompenzáltam. Egy méternél többre nem mentem tőle 6 hónapos koráig, még Apára sem mertem ott hagyni egy kb. 2 perces vásárlás erejéig. Aztán 6 hónapos korában tudatosan "leépítettem" magamról. Nem kell nagydolgokra gondolni. Pl.: akkor is elmentem pisilni, ha épp nyüszögött vagy el mertem menni az orvoshoz, míg Apa vigyázott rá. Egy mosolygós, nyugodt kisbabává vállt.
2012. ápr. 23. 13:53
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatásokat!
Természetesen hagyok neki azért teret és nem bűntudatból vagyok vele, hanem mert nagyon szeretem.
Csak sokszor gondolok a kórházban töltött időre. Hogy vajon a csecsemősök sokat hagyták-e sírni?! Mert mikor megkérdeztem őket mit csinál, szinte mindig az volt a válasz, hogy alszik. De mikor velünk volt (apával és velem) akkor sokat sírt mégis.
Mondjuk az talán azért is lehetett, mert a pulzusszámom 160 körül volt, amit ő nem szokott meg míg a pocakomban volt.
Mindent összevetve mosolygós, vidám baba. Most már cicizni sem akar egész nap.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!