Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az a kérdésem hogy ha júniusba...

Az a kérdésem hogy ha júniusban szülök és már szeptemberben dolgozok (védőnőként), és a baba a papájával lesz otthon, nem gáz ez egy anya részéről?

Figyelt kérdés

a párom kerekesszékes és az istenért se jön össze neki a munka így én megyek dolgozni.nem lesz rossz a picurnak h pap fogja nevelgetni,mondjuk szoptatni haza fogok járni mert jó körzetem lesz.

Nem írjanak olyanok akik csak annyit tudnának hozzáfűzni h ha nincs pénzünk és munkánk minek a gyerek illetve h a párom miért nem keres munkát valamint h nem vagyok normális mert a férjem kerekesszékes.

2012. ápr. 21. 21:14
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
54%
Húúú első olvasásra bele sem gondoltam abba, amit a 7-es válaszoló írt, pedig nagyon igaza van. Kemény helyzet, nem irigyellek :( tényleg meg kéne próbálni amíg lehet elhúzni az otthonlétet. Tudom, könnyű mondani!
2012. ápr. 21. 21:56
 12/46 anonim ***** válasza:
54%
Fél éves koráig, legalább a Tgyás ideje alatt én is otthon maradnék a babával.
2012. ápr. 21. 21:58
 13/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Most végzek az egyetemen és lombik programmal sikerült a baba.A férjemet már így ismertem meg a kórházi gyakorlatom alatt.Imádjuk egymást és más alig várjuk h itt legyen a mi kis szentünk:)

A férjem anno focista volt tehát nem volt bejelentett munkája gy rokkant nyúgdíjat sem kap csak méltányosságból ka 25950 ft illetve fogyatékossági támogatást ami 22800 ft. én dolgoztam de most már nem nagyon tudok.itt az államvizsga meg pihiznem kell.úgyhogy gyed nincs gyesen a férjem lesz illetve az én fizum és az ő jövedelme lesz 3munkra.

A férjem attól hogy kerekesszékes önellátó semmiben nem kell segítenem neki.Mire haza érek az iskolából már ki van takarítva és volt már h megfőzött.

attól nem tartok hogy nem tud majd a babát ellátni.pelenkázást simán megcsinálja ha magát betudja egy pici baba nem fog ki rajta.A gyermekünk úgy fog szocializálódni h tudni fogja apa "beteg" és nem szabad elszaladni tőle,segítenem kell neki mert ő az én drága apukám.én így fogom fel a dolgokat.a kiságyat csináltattuk hogy kitudja venni.vigyázott már a szomszéd kisfiúra aki 7 hónapos volt ő etette pelenkázta altatta és egyebek.

Biztos rosszul esne neki azt feltételezed róla h semmire kellő és még a saját gyermekét sem tudja ellátni.

Amit még nem írtam h édesanyámékkal élünk de nem a legjobb mert itt laknak még 2 tesóm is és ez egy 75m2 lakás pici.de ez van örülök h itt lakhatunk maradhatnánk de a legjobb ha csak a mi3masban élünk.szolgálati lakást kapunk ez is indok a különköltözésre.

Remélem minden rendben lesz pozitívan gondolkodunk minda2en:)))

2012. ápr. 21. 21:59
 14/46 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok. Ez esetben nem látom akadályát annak, hogy Apával legyen a Baba.. Az én olvasatomban senki nem írta, hogy semmire kellő lenne a Párod, a kételyek azonban szerintem érthetőek ilyen esetben.
2012. ápr. 21. 22:03
 15/46 anonim ***** válasza:

Végül is három hónapos lesz a baba, a szopik nagyjából már beállnak. hallottam már hasonlót, csak ott a nagymama volt otthon a babával. Apa még jobb. Ha meg tudja oldani a gyakorlati oldalát.de gondolom ki tudjátok úgy alakítani a lakást, hogy minden kéznél legyen és ne legyen akadály akár a tisztába tevésnél, stb.Ez van. Fontos az anyuka szerepe, de az is igen fontos, hogy a család ne halljon éhen. Utána jöhet a többi. ja és nem az együtt eltöltött idő mennyisége, hanem a minősége számít. Nagyon erős a kötődés a férjem és a fiam között, pedig apa dolgozott. Sok anyuka otthon van a gyermekével három évig is, de nem biztos, hogy erős kötődés alakul ki.

Gondolom az is zavar, hogy magyarázkodnod kell a helyzet miatt... ne érezd úgy, hogy kell. Ja és legalább Te vissza tudsz menni. Sokan nevelnek úgy gyereket, hogy egyikőjük sem dolgozik, mert nincs munkájuk. Az rosszabb lehet. Minden helyzetet meg kell oldani, úgy, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. Mindig csak a lehetőségekhez képest... Ja és igaza van annak a válaszolónak, aki azt írja, csak nálunk van ilyen, hogy évekig itthon legyünk. Máshol hat hét, egy-két hónap és vissza állnak a munkába. Szóval szerintem: nem gáz.

2012. ápr. 21. 22:03
 16/46 anonim ***** válasza:
65%

Ne haragudj, hogy ezt írom, de nem vagy te egy kicsit felelőtlen?

Alig végeztél, alig dolgoztál, szüleid nyakán laktok 2 másik tesóddal, egy fogyatékkal élő párral (akárhonnan is nézzük, ő az), és lombikoztok a gyerekért?

Mostmár nyilván mindegy, de nem lehetett volna várni még 2-3 évet, amíg rendeződnek az anyagiak? Gondolom a lombik idején sem keresett többet a párod!

Sajnos azt hiszem, anyukád lesz a lenagyobb vesztes, végül rá marad a munka oroszlánrésze.

2012. ápr. 21. 22:05
 17/46 A kérdező kommentje:

Ha nem vállaljuk be a babát akkor nagy valószínűséggel sose lett volna gyermekünk!

Anya... nem értem.hogy jön ő ide nem maradunk itt.mellesleg nem a nyakán vagyunk mert 30e ft ot adunk neki és ha nem akarta volna nem engedi h a férjemmel nála lakjunk ő akarta annyira mert a pároméknál is lakhattunk volna.

Nem tudod milyen az én helyzetemben lenni!

2012. ápr. 21. 22:08
 18/46 A kérdező kommentje:

Ja még annyit hogy a páromnak van bejelentett munkája csak fizetést nem kap mert felveszik az utána járó állami támogatást és fizetést nem adnak.tehát minden erejéável azon van hogy dolgozzon de már 2 éve béna és még mindig semmi.ez a munka van de ezzel semmire sem megyünk.pedig úgy örült h ő fog rólunk gondoskodni.

Csak gondoljátok el milyen lehet neki nem elég h elvesztette azt aminek élt a footbalozást az élete volt lebénult (autóbalesete volt) elhagyta a volt felesége mert neki már így nem kellett és kisemmizte.Elég jól keresett sőt....Lakás autó minden és ebből semmit sem kapott.mondván az autót összetörte tehát így járt.

De nem adta fel!

Megismerkedtünk és azóta úgy élünk együtt mintha mindigis így lett volna.Most megjön a mi szerelmünk gyümölcse és olyan büszkén mondja h én leszek vele amég az asszony dolgozik.Persze azért esténként elmondja nekem h mennyire rossz h nem lehet családfenntartó.

De hiszem hogy egyszer minden megoldódik.

Külföldön annyi ilyen sérült ember van és rengetegen otthon vannak a gyerekekkel.

2012. ápr. 21. 22:17
 19/46 anonim ***** válasza:
Szeptemberig még van idő, addig még találhat munkát is akár. Persze ha nagyon nincs más mód, akkor sem lesz gond, ha ő lesz otthon vele. Csak hát jobb lenne - azaz a legjobb lenne, ha te lennél, ugyebár. De vannak helyzetek (ez is), mikor "indokolt".
2012. ápr. 21. 22:21
 20/46 anonim ***** válasza:
25%
Raadasul gyedre csak az anya meget a pici 1 eves koraig, tehat a szamokat is vegyetek figyelembe. Ha nem tul nagy a kulonbseg, akkor en inkabb otthon maradnek. Banni fogod, hogy nem voltal vele, es akarhany gyereked lesz, ezt akkor is sajnalni fogod
2012. ápr. 21. 22:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!