Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasfájás kérdés?

Hasfájás kérdés?

Figyelt kérdés
Egy hónapos babám néha egész nap sír..elmozdulni sem tudok mellőle.Habár tök mindegy mert ha rájön a hullám(gondolom ilyenkor fáj neki) akkor tök mindegy mit csinálok vele, semmi nem jó.Már próbáltuk az infacolt, nem használt semmit.Most már kb4. napja papverin cseppet adunk neki,de sajnos ez is olyan mintha semmit nem kapna.Azért nem értem, mert néha meg végigalussza az egész napot vagy esetleg éjszakát és aztán kezdődik a görcsös ordítás! :S Van köztetek ilyen aki így járt? Mi segített?

2012. ápr. 21. 15:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
kedves kérdező! Nálunk is nagyon hasfájós volt a babám, éjszakákat ordított át! Nekünk a Gripe Water vált be és azt egy hónaposnál idősebb baba kaphatja! Mindent kipróbáltunk mi is, ez segített meg az idő! 3-4 hónapos korára elmúlik, addig is kitartás!
2012. ápr. 21. 15:13
 2/15 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló! és ezt a gripe watert orvos írta fel? köszönöm a segítséged..
2012. ápr. 21. 15:16
 3/15 anonim ***** válasza:

Az Infacolt ... folyamatosan adni kell, mert különben semmit se ér. Fontos a jó büfiztetés. Fektesd hasra.

Ami nagyon jó, ha a karodon hasra fekteted, a végtagjai lógjanak lefele.

2012. ápr. 21. 15:18
 4/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem kell felíratni, gyógyszertárban és mostanában bababoltokban is tudsz venni. Angolvíz néven is ismerik.
2012. ápr. 21. 15:58
 5/15 anonim ***** válasza:

szia!

Én is épp most tettem fel kérdést ezzel kapcsolatban! Én az espumisan cseppeket próbálom most... De nálam is pont ugyan ez a helyzet mint nálad! Nekem a novalac ac segített pár hétig, de most megfogta a székletét így az is kudarcot vallott... borzasztó, h mennyi baba/anyuka szenved a hasfájástól és nincs megoldás!

2012. ápr. 21. 16:30
 6/15 A kérdező kommentje:

Tanácstalan vagyok.Már tényleg abban bíztam, hogy a papaverin segít majd.Mindenkitől azt hallottam, hogy ó az majd használ, meg az nagyon jó stb..Az infacolt minden etetés előtt adtam neki sőt volt, hogy dupla adagban amikor már nagyon szenvedett szegénykém.Ezeket a "hason fekve az alkaron" meg "tornáztatás" dolgokat alkalmazzuk mi is.Egy darabig(kb.2percre) megnyugszik tőle.

Igen elég szomorú, hogy erre a NAGY problémára nincs megoldás!Na de még próbálkozunk.Kedden visszahívom a gyerekorvost, azt mondta ha ez se.. akkor majd kitalálunk valamit!:(

2012. ápr. 21. 16:45
 7/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerencsére a mi Babánk nem ilyen durván hasfájós (kopp-kopp-kopp), nekünk a keserű édeskömény termés tea vált be. Alapos büfiztetés mindig, hason altatás, repülőzés (hogy megnyugodjon), és torna, hogy segítsük megszabadulni a gázoktól.

Hallottam olyat is, hogy legyen többet a hordozóban (nem teljesen fekvő pozícióban), így nem tud annyira "elgázosodni".

Kitartás!

2012. ápr. 21. 16:59
 8/15 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: szopizik a Baba, vagy tápszeres? Mert ha szopizik, érdemes lehet figyelni az étrendedre is (tej, puffasztó ételek, szénsavas italok is betekerhetik a hasiját).
2012. ápr. 21. 17:01
 9/15 anonim ***** válasza:

5.vagyok!

Az espumisan egyenlőre úgy néz ki bevált!!!!!! :)))

Fellazította a székletet és a poci se fáj most!

Remélem a csoda nem csak 3 napig fog tartani!

2012. ápr. 21. 20:27
 10/15 anonim ***** válasza:
Hát ha a papaverin nem használt, akkor én elgondolkodnék rajta, hogy nem-e valami más miatt sír. Lehet olyan is hogy ebben korban még a tejcukortól fáj a hasuk, erre jó a Colief, vény nékül lehet kapni a patikában. Ezen kívül még megpróbálhatod (ha szoptatsz) a teljesen tejmentes diétát. Másrészről pedig, sírhat a fáradtságtól, túl sok ingertől, unatkozástól, vagy valami más fáj neki, amin a papaverin nem használ (mert az simaizomgörcsoldó)
2012. ápr. 21. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!