A nagy kérdés! Ringassuk a babát vagy ne?
Egyik barátnőm egyáltalán nem ringatta a babáját amikor kicsi volt és lehurrogott,hogy én miért ringatom az enyémet.Másik barátnőm szerint így a jó.
Most akkor mi van?
Természetesen ringattam amikor máshogy nem aludt el. Elég sokáig is... de hát a kisfiam így szerette, akkor miért ne adjam ezt meg neki???
Mondjuk csak a nappali alvásoknál igényelte, az éjszakainál elaludt magától..
Èn is akkor ringattam mikor ö kérte. Volt hogy egyböl elaludt, volt hogy órákat sétálgattam vele.
Aztán féléves korától már ülve dölöngéltem vele, ha kellett, és 9 hósan egyszerüen nem akarta tovább.
Viszont pont tegnap éjszaka (most másfél éves), nagyon rosszul aludt, még soah nem ébredt ilyen sírással, vonaglással, és kézben altattam el, a 30 hetes nagy hasam mellett. De ezt igénylete, mára beteg is lett.
De ha nem kérte akkor újszülöttnek sem vettem ki, csak ha ö igényelte.
Én ringattam sokat a babámat, most 19 hónaposan és 12 kilósan is van, hogy alvás előtt dúdolgatok neki és sétálok a szobájában. Szerintem kár ezt az időszakot kihagyni arra hivatkozva, hogy hozzászokik meg milyen fárasztó blabla.
Neki rád van a legnagyobb szüksége, biztonságot nyújtasz neki, nem katonákat akarunk nevelni a gyerekből. Szerintem azok az anyukák, akik ringatják a kicsijüket, összebújnak a babájukkal, sokkal erősebbé teszik a köteléket, mint akik ezt elutasítják.
Ahogy nektek jó.
Én gerincprobléma miatt állva csak minimális ideig tartom kézben a gyerekeimet, hordozni is csak 5kg-ig tudok, viszont rengeteget bújunk össze ölve, kanapén.
Én mindig szoptattam, aztán be az ágyba.
Egyik gyerekemet kellett ringatni 4-5 hónapig. Autós babahordozóval tudtam ringatni, aztán át az ágyába.
Nem is értem! Babázás velejárója, hogy ringatjuk a babát, hogy könnyen eltudjon aludni, és olyan jó amikor az a kis test aki egész nap szinte végig vigyorogja, és játssza a napot, aranyosan fel fedez dolgokat, most ott fekszik az ölembe és látom ahogy lecsukódnak azok a tündéri szemek. Hát van ennél szebb látvány???
Mi az hogy ne szokjon hozzá?? Mért baj ha hozzá szokik? Bár csak sokáig ringatni lehetne őket, de olyan hamar elszáll ez az idő amíg kicsik, olyan hamar felnőnek! Minden alkalmat ki kell használni hogy babusgassuk őket, mert később már nem akarják majd...
Nekem ez a véleményem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!