Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A nagy kérdés! Ringassuk a...

A nagy kérdés! Ringassuk a babát vagy ne?

Figyelt kérdés

Egyik barátnőm egyáltalán nem ringatta a babáját amikor kicsi volt és lehurrogott,hogy én miért ringatom az enyémet.Másik barátnőm szerint így a jó.

Most akkor mi van?

2012. ápr. 20. 21:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%

szerintem is baba-függő, de anyuka-függő is. Én nem ringattam, úgy gondoltam ha ő "kéri" csak akkor fogom. Csak úgy nem szoktatom rá. A mi babánk soha nem igényelte, sőt jobban szerette, ha hagyjuk nyugodtan elaludni. Amikor nehezebben szenderedett álomba, akkor felültem az ágyba, az ölembe vettem, magamhoz bújtattam. Percek alatt elszenderedett és már raktam is a kiságyba. Az utóbbi hónapokban pedig már tekeredeik ki a kezemből, ha ölbe veszem elalvás előtt.

Szóval elsősorban baba, másodsorban anya-függő (ki hogy altatja első perctől a picit).

2012. ápr. 20. 22:08
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én csak akkor ringattam, amikor igényelte. Volt olyan idő, amikor napközben csak ringatva aludt el. Ez már elmúlt. Éjjel pedig vacsizik és magától elalszik, nem igényli a ringatást. Nem csak ringatással lehet kifejeznünk a szeretetünk. Ha csak ülök és ölelem magamhoz büfiztetés után, az is ugyan olyan jó (ha nem jobb), mintha ringatnám. Magamba szívom az illatát, orrommal simogatom a puha hajacskáját, apró puszikat nyomok az arcára. Így legalább nem szakad le a hátam.

6 hónapos most és nekünk így jó.

2012. ápr. 20. 23:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szerettem volna ringatni,de ő sosem igényelte,abból sosem volt alvás.Mindig szépen beraktam a kiságyba,persze előtte azért jól megszeretgettem és kb 5 perc múlva már aludt is.Tényleg babafüggő ,hiszen ők irányítanak:D
2012. ápr. 21. 00:19
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 5 hónapos koráig ringatva altattam el napközben és este is. Aztán egyik pillanatról a másikra elkezdett az ölemben rúgkapálni 5 hónaposan, hirtelen azt se tudtam mit csináljak:) Betettem az ágyába inkább, azóta egyedül alszik el. Most 2 éves 4 hónapos, de az esti tejet még mindig az ölemben issza meg, összebújva, majd kéri hogy tentebabázzunk (ilyenkor ül az ölemben, mondja velem a tente-babát), dülöngélek vele, utána irány a szobája és az ágyikója.

Szerintem nem szokott hozzá:)

2012. ápr. 21. 08:18
 15/21 anonim ***** válasza:
65%

Nem csak az altatás előtt lehet ringatni. Ezt csak azért írom, mert a válaszolók többsége ezt összekötötte az elaltatással.

Maga a ringatás nagyon jót tesz a baba lelkének és idegrendszerének is.

A barátnőd gyermekének a leírtakból úgy tűnik, hogy valószínűleg lesznek később kötődési gondjai. Nem is csak kizárólag a ringatás miatt, hanem ha egy anya ennyire ellenzi a testi kontaktust, a szeretgetést, teljesen alaptalan dolgokra hivatkozva ( a szeretetet baj talán, ha valaki megszokja?!), akkor valószínűleg neki is gondjai vannak ezzel.

Én is kaptam mindenkitől, az okos rokonoktól főleg, hogy miért van ennyit ölben, de igazából sohasem érdekelt. A babám kiegyensúlyozott, mosolygós, alig sír, egyedül(!) alszik el az ágyában egy kis ideig tartó ringatás után, ami a böfi miatt is fontos, mert kaja után fektetem le.

Egyedül is egyre tovább már el tud játszani, de imád ölben lenni, bár már egyre többet kacsintgat a külvilág felé:)

Én azt mondom, ha egyszer megtapasztalta a biztonságot, amit a ringatás nyújt, akkor sokkal bátrabban fogja a világot is felfedezni.

2012. ápr. 21. 08:51
 16/21 anonim ***** válasza:
79%
szia, én csak akkor ringattam, amikor szüksége volt rá és a mai napig így van (14hós), amikortól már nem fájt a hasa és éppen nem zokogott valamilyen fájdalomtól, akkor szépen a kiságyban aludt el, jó alvó, bárkinek elalszik. Úgy tegyétek ahogy nektek a legjobb, de bármivel kapcsolatban, ha bevezetsz valamit, gondold végig hogy később is így szeretnéd-e. Nagyon sajnáltam a szomszéd csajt, amikor láttam hogy ölében egy 2év körüli gyerekkel fel-alá vonszolta magát a kertben hogy a baba aludjon végre. A nem alvással összekapcsolt szeretgetés, ringatás, mondókázás az más, én most az altatásról beszéltem csak.
2012. ápr. 21. 10:45
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

Nem hiszem el,hogy az ilyen ember minek szül gyereket???

9 hónapig egy test-egy lélek voltak most meg megtagadja a közelséget...ááá...felháborító!Ráadásul pocakfájós is és hagyja sírni??

Szerencsétlen babát látatlanba is sajnálom.

2012. ápr. 21. 21:47
 18/21 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem a ringatás ösztönösen jön egy anyából...
2012. ápr. 21. 22:32
 19/21 anonim ***** válasza:
52%

Szóval csak azt akartam írni, hogy ha automatikusan jön a mozdulat, hogy ringatom a gyereket, a gyereknek pedig szemmel láthatóan jólesik, megnyugszik tőle..., akkor nem fogom magam leállítani azért, hogy hozzá ne szokjon!

Milyen baromság már ez?

2012. ápr. 21. 23:17
 20/21 anonim ***** válasza:
52%
Nekem védőnő! mondta a 3 napos! babámmal kapcsolatban a kórházban, hogy ne ringassam, mert megszokja. Szopi után kicsit ringattam, örültem hogy látom. Én szoktam ringatni, ha igényli, most 5,5 hónapos. Este magától elalszik, azt szereti ha hátát simogatom, ha sírva ébred éjjel, akkor én is kézbe veszem.Amit nagyon szeret: szopi után kicsit a kezembe tartom tovább, akkor játszik az arcommal, simogatja (a maga módján), ekkor én is feltöltödöm, nekem is jó érzés.Aztán megelégeli a "kötödést",és már le iskell rakni forogni, kúszni.A barátnőd később bánni fogja az biztos.Nyugodtan ringasd, ha mindkettőtöknek ez az igénye.
2012. ápr. 23. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!