Kecsketejes kérdés?
a gyerekorvosunk azt mondta, hogy anaemiát okoz a kecsketej, ne adjuk, ha nem akarjuk, hogy vérszegény legyen a gyerek
felnőttnek mehet, de gyereknek nem
Igen, adnám. Én adtam is. A tápszert nem fogadta el, a kecsketejet pedig imádta! Dupla mennyiséget megivott belőle, mint tápszerből.
Az, hogy tehéntejjel kell keverni, szerintem hülyeség!
Ebben jóval több minden van, mint a tehéntejben.
Kérdés:
Már nagyon sok helyen, nagyon sokszor hallottam, hogy ne adjunk tehéntej helyett kecsketejet a csecsemőnek, mert az súlyos vérszegénységet okoz. Kérdésem az lenne a doktornőhöz, hogy ez igaz-e, és ha igen, akkor hogyan lehetséges ez. És vajon csak a csecsemőknél okoz gondot? A felnőttek nyugodtan fogyaszthatják?
Válasz:
A kecsketej tartós és főleg kizárólagos fogyasztása vashiányos vérszegénységet eredményez a csecsemőknél. Ma már nem ajánljuk ezt csecsemőtáplálásra, főleg azért nem, mert ma már a tehéntej-allergia megelőzésére is, ill. a kialakult tehéntej, ill. tejcukor-érzékenységre is számtalan gyógytápszer áll rendelkezésünkre. Ezekben megfelelő a vas és ásványi anyag tartalom, és biztosítja a csecsemő optimális fehérje és kalória bevitelét is. Csecsemőkor után megfelelően vegyes táplálás (hús, tehéntej- fehérje, tojás) mellett a kecsketej és tejtermékek az étrendbe fokozatosan beépíthetők.
Dr. Gömöri Ágnes
nekem teljesen mindegy, hogy mit adsz a babádnak, csak ez is egy nézőpont, de ha a dokid mást mond és bízol benne, akkor mehet a kecsketej
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!