Keresztelős Kérdés! Katolikus keresztelőnél probléma
ha nem vagyunk apával házasok?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 7. 21:22
1/10 anonim válasza:
Nekünk nem volt probléma.
2012. ápr. 7. 21:33
2/10 anonim válasza:
Tegnap volt a lányom keresztelője, így nagyon felvilágosult vagyok! :-) Nem kell, hogy házasok legyetek. Ami fontos, hogy a keresztszülőknek kötelező a bérmálkozás, különben nem lehet keresztszülő, csak kereszttanú.
2012. ápr. 7. 22:29
3/10 anonim válasza:
Nekünk csak polgári esküvőnk volt mert én elváltam,szerintem nem gond.
2012. ápr. 7. 22:30
4/10 anonim válasza:
Nálunk elég szigorúan veszik,itt akik nincsenek templomban összeházasodva, hát előtte össze kell, mert különben nincsen keresztelő.
Nekünk decemberben volt a keresztelő, bár mi már előtte össze voltunk házasodva polgári és templomi is.
A keresztszülők, ha egy pár, akkor szintén templomi esküvőnek kell lennie, vagy ha 2 külön ember, akkor pedig bérmálkozva kellett legyen
2012. ápr. 8. 00:05
5/10 anonim válasza:
Ez a paptól függ, és hogy hol laktok. Falun még most is szigorúan veszik, hogy meg legyetek esküdve. De nagyobb városban már jobban elfogadják. Nekünk se volt templomi esküvő, de azt mondta a pap, megoldjuk. :)
2012. ápr. 8. 08:26
6/10 anonim válasza:
Szia!
Nekünk is csak polgári esküvőnk volt, de ez egyáltalán nem volt gond. A lényeg az volt, hogy legalább az egyik leendő keresztszülőnek legyen meg a keresztlevele. De ezt a pap kérte ki, ill. kereste meg. Plussz nálunk be kellett fizetni az egyházadót.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!:)
2012. ápr. 8. 08:35
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!Kellemes Ünnepeket nektek!
2012. ápr. 8. 10:40
8/10 anonim válasza:
Megkeresztelik, mert nem rólatok szól, hanem arról, hogy egy gyermeket be fogad a katolikus egyház.
De felvetődik bennem pár kérdés templomba jártok? Ha nem akkor minek a keresztelő? A gyereketek fog templomba/hittanra járni? Rokonokkal pap nélkül is lehet ebédelni.
2012. ápr. 8. 12:09
9/10 anonim válasza:
Nálunk sem számított. Nem vagyunk templomban összeházasodva, a férjem meg sincs keresztelve. A leendő keresztszülők sincsenek templomban összeházasodva, csak annyi a kikötés, hogy ők is római katolikusnak legyenek megkeresztelve, mint a fiunk is lesz.
2012. ápr. 8. 14:52
10/10 anonim válasza:
Nálunk nem számít semmi, csak fizess és minden jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!