Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti nem érzitek úgy, hogy be...

Ti nem érzitek úgy, hogy be vagytok fásulva?

Figyelt kérdés
Én már totál kész vagyok. A férjem nem érti mi a gondom. Mondván, én egész nap itthon vagyok, semmivel nem kéne izgatnom magam, nem érti miért vagyok ingerlékeny. 6 hós babával vagyok itthon, meg délután az 5 éves nagy is csatlakozik. teljesen elhanyagolok mindent, értem ez alatt a lakást, magam meg szinte tényleg mindent. A férjem reggeltől-estig dolgozik, a hét minden napján. Én ezt megértem miért teszi. hazajön, általában a kicsit már nem is látja, mert alszik, szinte nem is kommunikálunk csak telefonon. Ha hazajön, akkor meg nyakába zúdítok mindent, aminek általában veszekedés a vége, mert állítólag én mindenben csak kötekszem. Van benne valami. Nem is tudom, olyan zavaros ez az egész. Nektek is vannak ilyesmik otthon? Hogy orvosoljátok?

2012. márc. 27. 00:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Őszintén! Nincs szerencsére!

Mi rengeteget csavargunk a babával. Van két barátnőm is, akikkel napi szinten találkozunk, sétálunk, kávézunk. Pár hét van a gyerekek között. Ha egy-egy nap kimarad, akkor megcsinálom a takarítást.

Ha mindig otthon lennék, én is biztos fásultnak érezném magam. Kell a felnőtt társaság!

Mozduljatok ki a kicsivel! A nagy délutánig úgy is oviban van.

2012. márc. 27. 05:23
 2/13 anonim ***** válasza:
Igen én is szoktam ilyet érezni,nagyon rossz,hogy itthon vagyok egy 2 évessel,aztán jön a nagy délután,a férjem meg este fáradtan,én beszélgetnék,ő meghallgat és nem veszekszünk.De olyan egyedül érzem néha magamat,néha mintha magamban beszélnék,és tudom hogy nem olyan érdekfeszítő a dolog amit mondok.Én nem hanyagolom el a lakást,sőt egész nap itthon teszek-veszek.Falun lakunk,nem igazán van itt olyan akivel tudnék beszélgetni.Van egy két anyuka,de teljesen mások mint én.Van egy barátnőm vele szoktunk néha összejárni,akkor érzem hogy feltöltődök.De ez 3 hónapban 1x.Alig várom a jó időt,mert ilyenkor egy hónapban legalább 1x elmegyünk kirándulni,illetve van egy kis faházunk.A férjem már 2x meglepett egy színházjeggyel csak ketten voltunk.Ez elég nagy szó mert nincs nagymama,nehéz a gyerekfelügyeletet megoldani.Mi így orvosoljuk,kicsit kimozdul az ember.Nem tudom meg tudod-e oldani de tényleg ez megoldás lehet.
2012. márc. 27. 07:36
 3/13 anonim ***** válasza:
Én 9 hónapossal vagyok itthon. A férjem egész nap dolgozik, a nagymamák is dolgoznak,tehát nem várom el,h munka után még vigyázzanak a lányomra. A bolt messze van,babakocsival nem vágnék neki. Ha alszik a lányom elringatom a teraszon babakocsiban,és addig csinálom a dolgom. Ha ébren van játszunk. A téli hónapokban csak az internet volt a kapocs a külvilággal. Én is ingerlékeny voltam,az összes kikapcsolódás a hólapátolás volt. Minden babás barátnőm más városba költözött,a többi meg dolgozik. Reggel sokáig pizsibe vagyok,ha beindul a kedvem,akkor viszont mindent megcsinálok seperc alatt. Amióta jött a jóidő,igyekszem elvégezni délelőtt,és így délután nagyot sétálunk,találkozom ismerősökkel,mert most már ugye nem számít a távolság babakocsival sem. Nem terheltem ezzel a férjem,de többször kiborultam. Most kezdek magamhoz térni. Januárban sikerült konditerembe eljutnom,nagyon feltöltődtem. Ha nem a babával vagyok,akkor is csak a céges ügyeket intézem,rohangálok...nem magamra fordítom az időt...
2012. márc. 27. 07:48
 4/13 anonim ***** válasza:
Én egy 3 hónapossal, és egy 2 és fél évessel vagyok itthon egyedül. Nálunk is az a helyzet, mint nálatok, mire a férjem este hazaér, a kicsi már alszik. Amíg ő játszik még egy kicsit a naggyal én rendberakom a konyhát, aztán fürdik és alszik a nagy és én is. A férjemmel mi is csak telefonon kommunikálunk. Egyébként én is úgy érzem, hogy amit mesélek neki az itthoni dolgokról, az abszolút nem érdekli. Olyan fáradt ő is, hogy alig várja, hogy vízszintesben legyen. Szóval tudom, mit érzel.
2012. márc. 27. 08:10
 5/13 anonim ***** válasza:
Barátnő, akivel délelőttönként tunátok sétálni menni, vagy néha közös programot szervezni, mozi, kávézás, ruha vásárlás?! Nekem is volt ilyen. Korszakom, unatkoztam, a monoton hétköznapokba beleúntam! Vegyél erőt magadon, takaríts, főzz, tedd rendbe magad, otthonra is öltözz fel csinosan, smink, és mozdulj ki valamerre, akár egy új felsőt venni, vagy barátnővel egy csavargós nap míg a nagy oviba, a picit vidd el, vagy hétvégén hagy a férjedre a 2 gyereket! Vagy a férjeddel egy mozi!
2012. márc. 27. 08:19
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Szoktam babakocsizni minden nap, van, hogy 2-szer is. Barátnőm nincs, mivel mindenki lekopott. Aki volt a munkahelyen, az sosem ér rá. Más babakocsis anyukákkal szoktam ismerkedni, de ők nem a barátnőim, meg nem is mindig futok össze valakivel. De már sokszor a babakocsi tologatás is olyan monoton. Csak megyek, céltalanul. Elég érzékeny a babám, minden zajra felébred, úgyhogy az altatás babakocsiban csak a parkban lehetséges. Megyek, megyek, róvon a köröket, van, hogy 2 órán át. Viszont rábízni se tudom senkire, mert kizárólag cicizik, és hallani se akar másról, se cumisüveg, se pohár, se kanál. Egyszerűen sír, ha ezeket előveszem. Szóval nem egyszerű. Szörnyen nézek ki. Meghízottan, a hajam lenőtt, hiába mosom, mindig zsíros, a lakás takarítást megcsinálom, de semmi kedvem hozzá. Simán elnézem a vasalni valót.

Amúgy meg, ha mégis boltba kell mennem kész gyötrelem. Vagdalózik a babakocsiban, amint megáll. Főzni is úgy főzök, hogy beleteszem a kocsiba, és fél lábbal döcögtetem a kocsit. A nagyobbik nem ilyen volt. Ő még a legnagyobb zajban is simán aludt. Pedig mindent ugyanúgy csinálok.

Meg az éjszakai felkelésektől is totál kész vagyok. Ma éjjel pl. 4-szer kelt. Egyre gyakrabban cicizik.

És persze teljesen szexmentes az életünk. Mi lesz ebből????

2012. márc. 27. 09:04
 7/13 anonim ***** válasza:
92%

Kedve kérdező!

Megmondom mi lesz, ha így folytatjáTOK, válás!!! Mert ebben a férjed is vastagon benne van, az biztos. Viszont én attól tartok, hogy kicsit depressziós lettél és segítséget kéne kérned szakembertől. Sajnos ezek a jelek, amiket leírtál (magunk elhanyagolása, ingerlékenység, örömtelenség) erre utalnak. Ez jól kezelhető, viszont lehet, hogy gyógyszert fogsz rá kapni, ha az orvos úgy ítéli meg.

Elszőször is én a férjemmel megbeszélném a fontossági sorrendet. Elhiszem, hogy kell a pénz, de az, hogy a hét minden napján dolgozik, nem járja bizony! A gyereknek szüksége van az apjára, neked a férjedre, ennyit nem hagyhat titeket egyedül! Nem magadnak szültél. Csodálom, hogy így vállaltad a másodikat, mert én nem tettem volna.

Mindenképpen meg kell vele beszélned, hogy szükséged van néhány dologra. Mint pl egy fodrász, sürgősen. És heti két alkalommal torna. Nem szabad mártírt csinálni magadból, mert rá fog menni az életed, a kapcsolatod. Ki kell harcolni magadnak a szabadidőt. A 6 hónaposat lassan úgy is hozzá kell táplálni, el kell kezdeni a kanalazást, még ha az elején nem is tetszik neki. Azért ébred éjjel többször, mert kevés neki a tej, nem elég tápláló. Én ebben nagyon szigorú lennék, ahogy a napirendben is, ha 2 gyerek van már. A gyerekeknek is jobb, ha ki tudják számítani mi után mi következik.

Nem udom, hogy hol laksz helyileg, de vannak babás programok, mint baba mama torna, ringató foglalkozás stb. Ezekre tessék szépen eljárni, itt felnőttek között is leszel.

A szex miért szünetel? Ki nem kívánja a másikat? Ugye nem ezzel bünteted a férjed?

Valóban nem vagy a jó úton, azt hiszed, hogy az anyaság önmagunk teljes feláldozásával jár.

2012. márc. 27. 09:41
 8/13 anonim ***** válasza:
68%
A gyerek is azért vagdalózik, mert érzi anya feszültségét, ezért nagyon fontos, hogy rendbe hozd magad.
2012. márc. 27. 09:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Szia, hát ezt mintha rólam írtad volna- úgy fél évvel ezelőtt. Ugyanez a szitu: nagyszülők messze, nulla segítség, éjszakai felkelések, zsíros haj, háj, fásultság, éjszaka meg síkideg voltam ha fel kellett kelnem, szinte tomboltam. Ott tartottam, hogy mondtam a páromnak, hogy nem értem magam: boldognak kellene lennem, de semminek nem tudok örülni. Azt hittem, valamiféle megkésett szülés utáni depresszió.Ő javasolta, hogy menjek el pszichológushoz. Aztán pár nappal később volt egy nagy és őszinte -borozgatással egybekötött - beszélgetésem egy barátnőmmel, aki elmesélte hogy ugyanezeken ment- megy keresztül, és az sorsfordító volt: azóta sokkal jobban érzem magam, és most, fél évvel később már egészen összeszedtem magam. Nagyon fontos, hogy legalább egy ember legyen, akinek néhanapján ki tudod önteni a szívedet.
2012. márc. 27. 10:01
 10/13 anonim ***** válasza:
volt két ilyen időszakom, de hamar átment és az ősszel/télen volt, időjárás is rátett. Amit én javasolnék, szoktasd a kicsit kiságyban alváshoz, majd pár hónap múlva szoktasd le az éjszakai ciciről. Ha nappal ágyban aludna, jutna időd magadra, főzésre, du az öt évessel pedig menjetek mind játszótérre,emberek közé, akár férjed is! Apának szerintem is többet kellene segítenie rajtad, de az alap probléma hogy kimerült vagy az éjszakázástól és így sem szex nem lesz, sem rend.Mindenképpen beszélj erről vele. Nekünk sincs nagyi a környéken (barátnők nem gyerekesek, nem bízom rájuk), de a férjem rengeteget segít és megváltás ha egy órára elviszi a Manót sétálni, egy óra magány csodákra képes, akár otthoni wellness 1órát tartasz, akár összerántod a lakást azalatt. Ketten legyűritek a gondokat, egyedül távol mindenkitől esélytelen!
2012. márc. 27. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!