Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen érzés volt, mikor...

Milyen érzés volt, mikor először tartottátok a kezetekben a babátokat a szülés után?

Figyelt kérdés
Mit éreztetek? Mi volt az első gondolatotok? Én még nem szültem, de olyan kíváncsi vagyok, mit érez ilyenkor egy anyuka! :)
2012. ápr. 21. 08:55
1 2
 11/19 porcukormókus ***** válasza:
100%

Nekem elmaradt az eufória, meg a sírdogálás, pedig ebben a témában hamar elérzékenyülök. Helyette valami hihetelen adrenalin-fröccsöt kaptam, végigvigyorogtam amíg összefércelnek odalent, pedig annyira nem volt mókás.. Majd kidőlt a seggem a büszkeségtől, hogy meg tudtam csinálni és hogy a lányunk ép és egészséges, és túl vagyunk rajta, de szerintem igazából nem fogtam fel..

Ez az felpörgött állapot még órákig eltartott, olyannyira, hogy amikor megkaptam a gyermekágyon a helyemet, csak le-föl járkáltam meg össze-vissza próbáltam bratyizni a szobatársakkal. Pedig egyébként nem egy haverfelvételes típus. Meg is kérdezték, hogy én mikor fogok szülni (merthogy az égvilágon semmi nem látszott rajtam), mondtam, hogy épp onnan jövök.. Biztos bolondnak néztek... :)

Aztán este lefekvés előtt elmentem az újszülött osztályra (alig találtam meg- ez is elárul valamit) és akkor csak néztem, és néztem, és néztem... Egyszeűen gyönyörű volt, ahogy ott aludt, és hálás voltam a Jóistennek (pedig nem is hiszek..), hogy ilyen csodaszép és EGÉSZSÉGES.

2012. ápr. 21. 10:53
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
:):) A gondolataim "úristen anyuka vagyok"-"van egy kisfiúnk!"-"tökéletes,gyönyörű,rajzolni sem lehet szebbet" és még sok ehhez hasonló! :) A másodiknál: "Úristen 2x anyuka vagyok"-"van két kisfiúnk"-"hihetetlen hogy ő is ennyire gyönyörű,tökéletes,rajzolni sem lehet szebbet" stb.stb....:):)öröm-boldogság
2012. ápr. 21. 13:28
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Öröm-boldogság, és ezen felül valami végtelen természetesség és könnyedség, egyáltalán nem féltem, hogy összetöröm, kiesik a kezemből vagy más hasonlók, pedig előtte ezek komoly félelmeim voltak.
2012. ápr. 21. 14:11
 14/19 E61 ***** válasza:

Én sírtam örömömben és gyönyörűnek láttam a pici lányomat! Háát, visszanézve a fotókat nem bizti, h másnak is gyönyörű lett volna... De én a legszebb kisbabának láttam akkor és ott (nyilván a mai napig), csodálattal néztem rá és mérhetetlen szeretetet éreztem iránta, amilyet még soha senki iránt addig még nem!

4 éves és egy 24 hetes kiscsajszik anyukája

2012. ápr. 23. 14:16
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos császárom lett, így egyből nem foghattam meg a picit, de utána mikor később rám tették, nagyon furcsa érzés volt. Még fel sem fogtam mi történik, olyan hihetetlennek tűnt, hogy ő az enyém, és a császár miatt még teli voltam gyógyszerekkel, így kellett pár nap, amíg kiment a hatása, és akkor elöntöttek a hormonok. Akkor elbőgtem magam, és nem tudtam kontrollálni a könnyeimet, jó értelemben. Igazából elmondhatatlan érzés a baba születése, nem tudom leírni, és még most sem, pedig már másfél éves. A mi kis csodánk.
2012. ápr. 23. 14:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
az én pindurkám elakadt a csatornában így vákumozták. Sajnos újra kellett éleszteni. Én erről semmit nem tudtam. Csak varrás után mondta a párom. Fel pattantam az ágyról és rohantam a megörző felé. Ott feküdt becsövezve. Borzalmas érzés volt! Aztán másnap megkaptam. Leírhatatlan boldogság volt! Ennek 16 hónapja. Egészséges és gyönyörű kislány!
2012. ápr. 23. 14:37
 17/19 anonim ***** válasza:

Császár után sajnos nem foghattam meg rögtön a fiam, de ahogy odatették az arcomhoz, és megmutatták, gyönyörűnek láttam, könnybe lábadt a szemem.

Még a fejemet sem emelhettem fel, amikor behozták hozzám először a kórterembe, és rám fektették, akkor úgy hirtelen el sem hittem, hogy tényleg az enyém, és innentől kezdve valakinek az anyukája vagyok, bele is telt egy kis időbe mire felfogtam :).

2012. ápr. 23. 15:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Már alig vártam, hogy a kezemben tartsam a lányom, de koraszülött lett, és egyszerre az inkubátorba került! 4 hét telt el, mire először a kezembe vehettem, akkor is csak addig, míg megetetem! Amikor haza hozhattuk, egy álom volt!
2012. ápr. 23. 15:19
 19/19 anonim ***** válasza:

Hihetetlen érzés volt. 4 évet vártunk rá - végül lombikbaba lett.

Még most sem tudom felfogni: hogy végre itt van velünk ép és egészséges, sikerült mindenféle érzéstelenítés nélkül megszülnöm, tudom szoptatni és szépen fejlődik - 7 hónapja.

2012. ápr. 23. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!