Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás gyerkőcök anyukái,...

Ekcémás gyerkőcök anyukái, bennetek mi tartja a hitet?

Figyelt kérdés

Én kezdem totál szélmalomharcnak látni, pedig nagyon pici még a gyermekem, néha kvázi rettegek attól mi lesz még. Tünetmentes napokon elfog a bizakodás, aztán ellepi újra én meg magam alatt a tehetetlenségtől... Nálunk senki nem ekcémás, lehet ezért viselem ezt ilyen nehezen. Megőrjít, hogy nem tudok segíteni rajta és megoldani. Ti miből merítetek erőt?

És minden ötletet szívesen várok, kinek mi vált be (krém stb...)

2012. ápr. 19. 17:40
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kitartást mindenkinek, gyerkőcnek és az anyukáknak is...

Én 1,5 hónapja diétázom (se tej, se tejpor, se tojás, se glutén, se diófélék, se paradicsom, se csoki, se hal a szokásos, elején azt hittem használ, de 2-3 hetente így is eljut szoptatás alatt nem ajánlott ételek mellett), eleinte azt hittem használ, de így is 2-3 hetente eljutunk oda, nincs mese tovább, jön a szteroidos krém.

A szteroidos krémből csak az arcára kellett eddig kenni, ott a legcsúnyább, igazából sose múlik el teljesen... Talán 1-2 nap volt az elmúlt 3 hónapban, amikor tényleg sima volt az arca... Amúgy dudros akkor is, ha nem száraz éppen :(

A testén elszórva vannak apró pici kiütések, de azok nem olvadtak még össze, jönnek-mennek. Az egyik felkarja volt az elmúlt napokban nagyon vörös, de az is visszahúzódott még most.

Sanatopicot használok a testére, physiogelt az arcára, Linola fett vagy Oilatum fürdőolajban fürdik. Mosószer kicserélve, ecettel öblítek, csak pamut ruha.

Semmi jóval nem bíztatott a bőrgyógyász minket.

Diétával kapcsolatban amúgy: a cukorrol még nem hallottam, hogy az is árthat.

Amikor kínkeservesen elérjük, hogy szebb a pofija, örülök, mint majom a farkának, aztán találkozunk egy másik babával és akkor esik le az állam, hogy ég és föld a két baba bőre közti különbség, sehol nincs attól sem, hogy legalább tényleg tünetmentes legyen. Elkeserítő ez.

Ami az egyik legjobban bánt, hogy ha már ilyennel kell küzdeni, hogy lehetek én ilyen gyenge, miért nincs több lelkierőm, biztos látja rajtam a babám, hiába mosolygok a szemébe, hogy zokogok belül. Ez borzalmas igazán.

2012. ápr. 24. 17:11
 12/21 anonim ***** válasza:
Mikor a nagyobbikomnak volt ilyen csúnya a bőre, akkor a bőrgyógyász Elidelt írt fel. Elég húzós az ára, de 2-3 nap után teljesen eltűnt. Esetleg kérdezz rá, ha mentek, hátha létezik még, mert ennek már 7 éve. Nem volt rá TB támogatás, de nekünk nagyon jó volt, talán egy próbát megér és nem szteroidos. Amit én használok homeopátiás kenőcs ekcémára a Halikar, így legalább nem viszketek, de el nem múlik, már közel 20 éve.
2012. ápr. 24. 17:26
 13/21 anonim ***** válasza:
Tudod mi jutott még eszembe? Én nagyon sokat kutattam régen mitől is van az ekcéma, persze az okát nem tudni. Viszont azt olvastam, hogy ha az ember immunrendszere legyengül, akkor is jobban előjön. Talán ezt is meg lehet próbálni, kicsit az immunrendszerét erősíteni. A másik, amit szoktam, hogy ha nagyon előjön, többnyire a kezemen, akkor elmegyek szolizni párszor és visszahúzódik. Talán valami hasonló fényterápiát is meg lehet próbálni. Mennyi idős a picúr, megkérdezhetem?
2012. ápr. 24. 17:38
 14/21 anonim ***** válasza:

Írtam már egyszer, de elfelejtettem megnézni, hanyadik is voltam a sorban:

Elidelt csak nagyon indokolt esetben írnak fel 2 éves kor alatt (sajnos mi már ezen is túl vagyunk), de létezik, és nekünk is használt, de nem jobban és több ideig, mint az Elocom.

A fényterápia egy érdekes dolog, mert 2 éves kor felett csinálják, viszont 2 éves kor felett általában áttérnek a Protopicre, ami nem szteroid, de azzal meg nem lehet a fényterápiát együtt alkalmazni. Mi 2 éves koráig Biotron lámpával próbálkoztunk, ha nagyon csúnya volt a bőre, akkor használt egy kicsit.

A bőrgyógyász mit mondott? Nem állított össze nektek zsírozót vagy testápolót?

2012. ápr. 24. 22:50
 15/21 anonim ***** válasza:

Hát érdekes, amit az utolsó válaszoló írt. Akkor nekünk szerencsénk volt, mert az én fiamnak felírták az Elidelt 4 hónaposan. Akkor jelentek meg a foltok rajta mindenhol, de neki először a gyerekorvos írt fel Elokomot, meg speckó testápolót, de egyre rosszabb lett. Aztán csináltak neki vérvételt, allergiavizsgálatot, de minden negatív volt. És akkor jutottunk el a bőrgyógyászhoz, aki felajánlotta az Elidelt, és attól visszahúzódott, de szerencsére (írtam is korábban) 1 éves korára kinőtte (bár engem sem biztattak, gyakorlatilag 7 éve tünetmentes, de bármikor újra előjöhet). A kicsinek két-három helyen jött elő, neki is írt a gyerekorvos kikutyult elokomos kenőcsöt, ha nagyon csúnyának látom bekenem. De, most már van az Eucerinnek egy kifejezetten csecsemőknek kifejlesztett fürdetője, ami ekcémás bőrre van, én azzal fürdetem mind a kettőt és sokkal-sokkal szebb a kicsinek a bőre. 2700 Ft és egészségpénztárra lehet kapni. Tudjátok azért szemét betegség ez, mert mindenkinek más használ. Ami az egyiknek tuti jó, az a másiknak semmi. És mire az ember kikísérletezi, melyik is ami használ, az marha sok idő és addig csak idegeli az ember magát:(

Kedves kérdező anyuka! Kitartás, fel a fejjel! Lehet, hogy a te kicsidnek is elmúlik hamarosan! Erre gondolj és ha tudok valamiben segíteni a későbbiekben, akár csak beszélgetni, akkor nagyon szívesen!

2012. ápr. 25. 08:33
 16/21 anonim ***** válasza:

14. vagyok

Teljesen egyetértek az előttem válaszolóval, valóban kísérletezni kell, és reménykedni, hátha jobb lesz valamitől, és örülni a viszonylag tünetmentes időszakoknak.

Én is jártam már úgy, mint te, kedves Kérdező, hogy el voltam ájulva, milyen szép a gyerek bőre, aztán láttam egy "átlag"gyereket...

Nektek is rosszul esnek az ilyen megjegyzések, hogy: Milyen szép kisgyerek lenn, de kár, hogy ilyen a bőre! Vagy: Hogy érhetett egy ekkora gyereket ilyen csúnya baleset?! Vele volt egyáltalán?! (Az én fiamnak a halántékánál van pl. egy nagyobb horzsolásszerű folt.)

Egyébként meg az Elidellel, hígítatlan Elocommal kapcsolatban azt mondta a doki, hogy hiába nem szabadna bizonyos kor alatt alkalmazni, előfordul, hogy nincs más lehetőség.

2012. ápr. 25. 13:08
 17/21 A kérdező kommentje:

4 hónapos a babám. Kb 1 hónaposan keződött, addig védőnőktől és a gyerekorvosoktól is (Karácsonykor jöttünk haza a kórházból, helyettesítő védőnő és gyerekorvos volt először nálunk, tehát összesen 2 gyerekorvos és 2 védőnő látta) csak azt hallgattuk, hogy de gyönyörű bőre van, ez milyen ritka... Kábé mintha rontást hoztak volna rá (ha cinikus lennék).

Azóta meg küszködünk.

Bőrgyógyásznál 2-nél voltunk, holnap egy immunológussal is beszélünk (családi barát), de sajnos csodát tőle se várunk, csak hátha mond új tippeket.

Az első bőrgyógyász csak a higított szteroidos krémet írta fel, a második írt fel valami zsírozó félét, amikor azzal bekentük, utána durrant be úgy az arca, hogy 2 napig bőgtem... Tényleg pont úgy nézett ki, mint akinek valami tök nagy balesete volt és széthorzsolta volna az egést arcát. Azóta meg csak valamit halványítani tudunk rajta, elmulasztani teljesen nem (ideiglenesen sem). A testén meg egyre több a pötty.

Kipróbálom még akkor az Eucerint is. Bioptronlámpánk van itthon, még mellgyulladás miatt kaptam anno kölcsön, köszi a tippet, azt is kipróbáljuk.

Az a baj, hogy fogalmam sincs mennyi idő után látnék javulást a krémektől (ha lenne egyáltalán), félek egy másikat kipróbálni az eddigiek helyett hátha azok még ennyire sem segítenek, meg összemixelni sem akarom őket, nem igazán tudom ezt hogyan lenne érdemes csinálni :(

Ráadásul, ha a bőrpír csökken is, nem olyan égővörös, akkor is maradnak a kis kiütések, olyan mintha rengeteg apró pukszli vagy mik lennének az arcán.

Egyébként a fényterápiát miért csak 2 éves kor felett csinálják, mondanak erre valamit? Attól még bioptronozni lehet?

Megnéztem a sensolite honlapját, ott direkt csecsemőkori bőrproblémákra is ajánlják. Vagy nem ez a fényterápia?

Egyik barátunknak 1 nappal idősebb kisfia véresre is vakarja az arcát, neki 2-3 naponta muszáj szteroidos krémmel kenni, hát én nem szeretnék ide eljutni, az én babám "csak" dörzsöli egyenlőre az arcát, tényleg minden ötletet szívesen várok. Milyen krémeket próbáljak még?

Eddig a cremor aquosus, sanatopic, physiogel, a zsírozó és exxema repairt próbáltam.

Szárazságot enyhítette a sanatopic és a physiogel (bár amikor nagyon elterjed, ezek sem segítenek), de a kis dudrokon, a bőrpíron ezek se használnak.

2012. ápr. 25. 14:17
 18/21 anonim ***** válasza:
Szia én azt még megpróbálnám a helyedben, hogy felvenném a kapcsolatot Dr. Lenkei Gáborral, aki a Lenkei vitaminokat feltalálta. Én már olvastam könyveit meg néztem dvd-jét is és szinte mindenre van segítsége!!! Én ha a gyerekemmel lenne ekkora probléma, nem az én kis "enyhe" ekcémám, biztos felkeresném!!!Mert nem jó a bőrének ez a sok steroid, még én is kerülöm ha lehet, mert hosszútávon nagyon roncsolja a bőrt, főleg a kis arcocskáján. Előttem már valaki írta, hogy ő szoliba megy, mondjuk azt én nem próbáltam,de észrevettem már,hogy a napfény jót tesz a kezeimnek. Sok sikert
2012. ápr. 26. 12:08
 19/21 anonim ***** válasza:
Én írtam a szolit, és igen a napfény is sokat segít! Úgyhogy itt lesz hétvégén a nyár, tedd ki nyugodtan napozni egy kicsit, meglátod használni fog. A lenkei vitaminról én is sok jót hallottam már! De hidd el ahogy erősödik a picúr, úgy egyre jobb lesz és nem egyre rosszabb!
2012. ápr. 26. 16:09
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy van a babád? Használt valami?

2012. máj. 29. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!