Ekcémás gyerkőcök anyukái, bennetek mi tartja a hitet?
Én kezdem totál szélmalomharcnak látni, pedig nagyon pici még a gyermekem, néha kvázi rettegek attól mi lesz még. Tünetmentes napokon elfog a bizakodás, aztán ellepi újra én meg magam alatt a tehetetlenségtől... Nálunk senki nem ekcémás, lehet ezért viselem ezt ilyen nehezen. Megőrjít, hogy nem tudok segíteni rajta és megoldani. Ti miből merítetek erőt?
És minden ötletet szívesen várok, kinek mi vált be (krém stb...)
Homeopata szakorvos?
Már egy ideje én is készülök hozzá az enyémmel... igaz, nálunk annyira nem vészes a helyzet, talán ezért lazultam el eddig a dolgot. :$ Egyelőre kordában tudjuk tartani.
Eucerin fürdető, bőrgyógyász tud felírni nem szteroidos krémet. A nagyobbik fiam 1 éves korára kinőtte, a kicsit mióta Eucerinnel fürdetem semmi nincs a bőrén. Én 14 éves korom óta küszködök vele...szerintem én már nem növöm ki:(
Szóval biztatás a nagy 8 éves és azóta semmi baj!
2,5 éves a kisfiam, súlyos atópiás dermatitiszben szenved.
Mikor a 10. éjszakát "alusszuk" úgy, hogy ringatom a 15 kilós gyerekemet, hogy legalább egy keveset tudjon pihenni, mert még kesztyűn keresztül is véresre marná magát minden steroid, Protopic, mifene ellenére, akkor igazán egymásban tartjuk a lelket a férjemmel, de sokszor csak zokogni van erőm.
Nekünk eddig semmi nem vált be, most talán a Protopic, amit 2 év felett lehet adni, talán, a steroiddal kombinálva. Persze a zsírozón, A vitaminos testápolón kívül. Viszont a Protopic fő mellékhatása herpeszt okozhat, nos mivel már túl vagyunk egy durva ekzema herpeticán, nálunk még ez is bejátszik.
Aztán én is arra gondolok, hogyha a gyerek kibírja azt, hogy van, hogy folyamatosan és mindene piros, viszket, hámlik, vérzik, orvosi rendelőkben várakozunk, éjjel kesztyűben kell aludnia, nappal folyton azt hallja: "Ne vakard, édesem, gyere, kenjük be!", akkor én nem keseredhetek el, mert az neki sem jó.
Azért, mikor kórházban voltunk, és már nem tudtak tőle vért venni, akárhol szúrták, már sírni sem tudott, csak folyt a könnye némán, végig az arcán, bele a fülébe... Nos, akkor semmi nem tartotta bennem a hitet, őt vigasztaltam, beszéltem, belül pedig arra gondoltam, hogy az isten verje meg ezt az igazságtalan világot, miért kell egy ekkora gyereknek mindezt átélni! És csak jó óra múlva, mikor elaludt, akkor csak bőgtem és bőgtem, míg úgy éreztem, üres vagyok belül!
Viszont, valami csoda folytán, hiába van többféle ételallergiája és porallergiája, semmilyen "szokásos" betegség nem társul hozzá (felszívódási- vagy anyagcserezavar, asztma, immunbetegség). A gasztroenterológus imádja, mert végre egy kis páciens, aki nem sovány!
Ami nekünk még segít az az, hogy találtunk 4 olyan szakembert, akik szeretettel és kellő profizmussal kezelik a fennálló problémákat, és az ő optimizmusuk segít bennünket is!
És már volt kb. 20 átaludt éjszakánk az elmúlt 2,5 évben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!