Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás gyerkőcök anyukái,...

Ekcémás gyerkőcök anyukái, bennetek mi tartja a hitet?

Figyelt kérdés

Én kezdem totál szélmalomharcnak látni, pedig nagyon pici még a gyermekem, néha kvázi rettegek attól mi lesz még. Tünetmentes napokon elfog a bizakodás, aztán ellepi újra én meg magam alatt a tehetetlenségtől... Nálunk senki nem ekcémás, lehet ezért viselem ezt ilyen nehezen. Megőrjít, hogy nem tudok segíteni rajta és megoldani. Ti miből merítetek erőt?

És minden ötletet szívesen várok, kinek mi vált be (krém stb...)

2012. ápr. 19. 17:40
1 2 3
 1/21 xStefix ***** válasza:

Homeopata szakorvos?

Már egy ideje én is készülök hozzá az enyémmel... igaz, nálunk annyira nem vészes a helyzet, talán ezért lazultam el eddig a dolgot. :$ Egyelőre kordában tudjuk tartani.

2012. ápr. 19. 17:55
 2/21 anonim ***** válasza:
Szia, fogyasztasz tejtermekeket? En teljesen lealltam vele 2 hete es javul ugy latom, meg sajt is tilos. Mellette liszteset, cukrosat se ehetek, hatha megoldodik. Amugy nalunk sincs senki aki ekcemas volt. Szteroidos kremet nem szeretnek tobbet, lipikar baume up-ot hasznalunk.
2012. ápr. 19. 18:09
 3/21 anonim ***** válasza:

Eucerin fürdető, bőrgyógyász tud felírni nem szteroidos krémet. A nagyobbik fiam 1 éves korára kinőtte, a kicsit mióta Eucerinnel fürdetem semmi nincs a bőrén. Én 14 éves korom óta küszködök vele...szerintem én már nem növöm ki:(

Szóval biztatás a nagy 8 éves és azóta semmi baj!

2012. ápr. 19. 18:14
 4/21 anonim ***** válasza:
Én csakis a gyerekemből, aki hősiesen viseli. Most két éves, eddig kis foltokban időnként előjött, de jól tudtam kezelni, most viszont az egész teste kiütéses szegénykémnek, de alig látszik meg rajta. Ha rajtam lenne ennyi kiütés, zokogva sírnék egy sarokban. És reménykedem, hogy kiderül, mi az oka (bár nem bíztatnak az orvosok semmivel e téren), és úgy könnyebben kezeljhetőnek tűnik, ha pl a tej lenne a ludas, v a tojás.
2012. ápr. 19. 20:50
 5/21 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak egyre ritkább tünetei vannak. Tejtermék megvonása segített, ill. kizárólag glicerines fürdetőt használok (fele viz, fele hidrophil).
2012. ápr. 19. 22:13
 6/21 anonim ***** válasza:

2,5 éves a kisfiam, súlyos atópiás dermatitiszben szenved.

Mikor a 10. éjszakát "alusszuk" úgy, hogy ringatom a 15 kilós gyerekemet, hogy legalább egy keveset tudjon pihenni, mert még kesztyűn keresztül is véresre marná magát minden steroid, Protopic, mifene ellenére, akkor igazán egymásban tartjuk a lelket a férjemmel, de sokszor csak zokogni van erőm.

Nekünk eddig semmi nem vált be, most talán a Protopic, amit 2 év felett lehet adni, talán, a steroiddal kombinálva. Persze a zsírozón, A vitaminos testápolón kívül. Viszont a Protopic fő mellékhatása herpeszt okozhat, nos mivel már túl vagyunk egy durva ekzema herpeticán, nálunk még ez is bejátszik.

Aztán én is arra gondolok, hogyha a gyerek kibírja azt, hogy van, hogy folyamatosan és mindene piros, viszket, hámlik, vérzik, orvosi rendelőkben várakozunk, éjjel kesztyűben kell aludnia, nappal folyton azt hallja: "Ne vakard, édesem, gyere, kenjük be!", akkor én nem keseredhetek el, mert az neki sem jó.

Azért, mikor kórházban voltunk, és már nem tudtak tőle vért venni, akárhol szúrták, már sírni sem tudott, csak folyt a könnye némán, végig az arcán, bele a fülébe... Nos, akkor semmi nem tartotta bennem a hitet, őt vigasztaltam, beszéltem, belül pedig arra gondoltam, hogy az isten verje meg ezt az igazságtalan világot, miért kell egy ekkora gyereknek mindezt átélni! És csak jó óra múlva, mikor elaludt, akkor csak bőgtem és bőgtem, míg úgy éreztem, üres vagyok belül!

Viszont, valami csoda folytán, hiába van többféle ételallergiája és porallergiája, semmilyen "szokásos" betegség nem társul hozzá (felszívódási- vagy anyagcserezavar, asztma, immunbetegség). A gasztroenterológus imádja, mert végre egy kis páciens, aki nem sovány!

Ami nekünk még segít az az, hogy találtunk 4 olyan szakembert, akik szeretettel és kellő profizmussal kezelik a fennálló problémákat, és az ő optimizmusuk segít bennünket is!

És már volt kb. 20 átaludt éjszakánk az elmúlt 2,5 évben!

2012. ápr. 19. 22:51
 7/21 anonim ***** válasza:
Az én kislányomnak is gyenge ekcémája van. Hamar jelentkezett, pár hetes volt. Mi azóta a Sanatopic krémet használjuk reggel és este, gyógyszertárban lehet kapni 1150 ft, magyar termék. A fürdetéshez pedig csak babaolajat. Ezt nem a vízbe teszem, hanem amikor beáll a kádba, akkor gyorsan átkenem az egész testét olajjal. A popsiját pedig gyógyszertári mosdatóval tisztítom. Nekünk ez bevált, tünetmentes a lányom. Ha néha megjelenik egy-két piros pötty, akkor pedig a bőrgyógyász által felírt Locoid-dal kenem be és másnapra elmúlik. Remélem segítettem.
2012. ápr. 20. 08:08
 8/21 anonim ***** válasza:
én kisfiam is ekcémás...onnan merítek erőt hogy én is fél éves korom óta az vagyok :( nincs mit tenni, mi FLP foly szappant meg lila krémet shasználunk nagyon szépen kordában tartja
2012. ápr. 20. 09:55
 9/21 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is ekcémás 4 hónapos kora óta. Akkor elvittük egy nagyon jó bőrgyógyászhoz, aki felírt egy testápolót(kevertetni kell), amit azóta is használunk és nagyon jó (persze az első alkalommal kaptunk antibiotikumot is). Ami még fontos, hogy szteroidmentes! Most 20 hónapos és ezzel a testápolóval kenegetjük minden este és tünetmentes.
2012. ápr. 20. 12:44
 10/21 anonim ***** válasza:
Helló, nekem is születésem óta van ekcémám, most 28 vagyok, nekem endogén van és még kis vizes hólyagok is társulnak hozzá amik kifakadnak a tenyeremen az ujjaim közt,de emellett nagyon száraz a bõröm viszket,semmit nem tudok szinte használni,(testápolok,vegyszerek,mûszálas anyagok,csoki,gumicukor!) úgy tudom ez kiválasztószervi probléma,hála égnek eddig a kisfiamon nem jelentkeztek tünetek. pl 17 hónapos.lehet annak is köszönhetõ, hogy mosható pelust használunk,legalábbis a védõnô szerint, a mai világban ez a fô oka. A steroidos kencéket én is próbálom kerülni, mert hosszútávon roncsolja a bõrszövetet magamból kiindulva. Hát annyit kedves szülõk , hogy rengeteg kitartás, szegény anyám is sírt velem amikor elfajultak a dolgok,de nem lett lelkibajom ez miatt hogy ilyen a bõröm, együtt kell élni vele. Testápolókból eddig a BABÉ jött be(gyógyszretárban kapható) steroidosokból rengeteg fajtát kaptam elokom, mikogal, pimafucort, dermovat....de inkább, ha lehet kikevertet iratok, mert az kézkrémként funkcionál napközben többször használható,fõleg mióta baba van ... nagyon szárít a sok kézmosás. sok sikert fel a fejjel anyukák!!!
2012. ápr. 20. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!