Atópiás dermatitiszes, vagy ekcémás gyerkőcök
anyukái, van köztetek olyan aki próbálta már a
SENSOLITE-ot?
Ugyan ez nem kimondottan válasza a kérdésedre, de hátha segít. Nekem is sokat segített, amikor ekcémás, száraz, pergő bőröm volt:
[link]
Jobbulást a gyerkőcnek!
2012. febr. 21. 13:12
Rá kellett keresnem a neten, de már látom, hogy a fényterápiáról van szó. Mi még nem használtuk, de a múlt hónapban, amikor háziorvosnál voltunk, akkor mondta, hogy ezt a kezelést is fel fogják venni áprilistól a tb által támogatott listára, és akkor ő rögtön ad majd nekünk beutalót hozzá. Szóval a háziorvos nagyon ajánlotta, szerintem kérdezz rá a ti orvosotoknál is, hogy tavasszal nem tud e beutalót adni hozzá.
2012. febr. 21. 14:02
3/15 A kérdező kommentje:
Húú de jó infó, köszönöm szépen rákérdezek a dokitól, mert akkor tuti elviszem majd. Nagyon köszönöm!
A gyermekkori ekcéma elmúlik, én emiatt nem vennék ilyet. Egyébként sem mondjuk.
100%-os karité shea vaj, Herbaházban lehet kapni. ;)
Mondjuk nekünk bejött a dokinéni által felírt zsíros krém is, 2 kenés után visszahúzódott az ekcémája.
2012. febr. 21. 16:00
5/15 A kérdező kommentje:
Hát venni én sem vennék, mert kb akkora mint egy szolárium. Igazából nekünk ez már egy hete tart, az egész teste kiütéses, még az ujja hegye is :( a kicsinek (14 hónapos)atópiás dermatitisze van. Tudom, hogy az esetek nagy százalékában elmúlik, 5-6 éves kora körülre,de ha addig is enyhíthetem a tüneteket, akkor megpróbálom. Nagyon rossz, nem alszik, sír, mert ugye viszket neki. Még elmagyarázni sem tudom, hogy miért van ez neki, mert ugye még kicsi. A gyógyszertári az egyik az semmit nem ért, a másik szteroidos, amit nem is használhatna két év alatti gyermek, így azt nem adom neki. A többi ilyen termék, ahogy utána olvastam mindenkinek más és más vált be, mi most vettünk az egyik fajtából (Emolium) fürdetőt és krémet hátha használ, de szeretném vagy megelőzni, vagy ha előjön neki akkor kevésbé súlyos formában tegye, ezért próbálok, valamilyen más alternatívát is keresni.
6/15 A kérdező kommentje:
Na jól össze-vissza zagyváltam, de talán ki lehet belőle hámozni, hogy mit akartam kinyögni :). Nagyon megvisel ez az állapota a fiamnak :( az eddigi bajai közül, ezt kezelem a legrosszabbul :((( Pedig alapból, egy erős csajszi vagyok...hát ennél a betegségénél ez kevésbé látszik rajtam :)
Én is csak a shea vajat tudom ajánlani, és azt, hogy ne kend a bőrét mindenféle gyógyszertári és bolit sz@rokkal, azok televannak kőolaj származékokkal.
Rendbe kell tenni a pici bélflórájá. Nem tudom hogy étkeztek, de az antalvali.com oldalon ha elmondod a tüneket, tudnak rá sok hasznos tanácsot adni.
Kitartást kívánok, tudom, hogy milyen nehéz ez az időszak.
2012. febr. 21. 16:53
4. vagyok
Bioptron lámpára nem gondoltál? 1-2 kozmetikában van, tudok is egyet a 13. kerületben! Az is jó rá.. Heti 1x elvinnéd fényre, egyébként meg shea vajaznád, sztem beválna.
www.kleoszalon.hu a címük, nekik van nagy bioptron!
2012. febr. 22. 07:33
9/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Van Bioptron lámpánk, a legkisebb, használom is Neki, de mire a végigérek rajta, addigra már nagyon unja banánt és mindig sírás a vége, ettől függetlenül használom és látom is a javulást, pont ezért gondoltam, hogy ez a Sensolite is hatna. Ahogy az egyik válaszoló írta, ha a TB támogatja akkor hátha megfizethető lesz, akkor tuti kipróbálom. Ha lemegy a gyulladás, akkor majd a mindennapokra veszek shea vajat, kipróbálom. Köszi mindenkinek!
Kérdés: tényleg használ a bioptron? Színterápiát kap vagy csak simán lámpázod? Milyen messziről és meddig? Az én lányom 2 éves múlt, most az arcán, a szemhéján és a nyakány jött elő. Mi próbáltuk a szteroidos krémet, először jó volt, most, hogy újra elő jött nemigen látom, hogy használna :-( és nem is merem nagyon kenni, mert félek a mellékhatásaitól. A bórgyógyász felírt egy ápoló krémet is, ami viszont nem jó:-( ezért próbálnék ki valami mást addig is amíg nem érünk oda az orvoshoz.
2012. febr. 27. 12:13
Kapcsolódó kérdések: