Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hós tápszeres babának...

4 hós tápszeres babának muszáj d vitamint adni? Mi van ha nem kap? A tápszerbe is van, meg jön a nyár, hozzátáplálás.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 18. 22:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

[link]

itt írnak a túladagolásról is.

2012. ápr. 18. 22:24
 12/20 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek azzal hogy kell a tápszer mellé d vitamin. A kérdés csak annyi hogy mennyi kell. Ez az amiben nem ért egyet az orvos tudomány, és más életmód követők. De ez igazából mindegy is.

Ha az egyetemet végzett orvosod azt mondja a d vitamint nem lehet túl adagolni, akkor ő rosszul tudja, vagy hazudik vagy tudom is én. Lehet hogy nagy adag kell hozzá, de akkor is túl lehet adagolni.

2012. ápr. 18. 22:46
 13/20 anonim ***** válasza:

Vagy egyszerűen csak félreértette a kedves válaszoló az orvos barátját. Gondolom úgy érthette, hogy az előírt mennyiséggel nem lehet túladagolni.

Az meg általános iskolai tananyag, hogy a zsírban oldódó vitaminok (mint a D is), felhalmozódnak a szervezetben, szóval igenis túl lehet adagolni.

2012. ápr. 18. 22:52
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem a reményeim szerint egyetemet végzett gyerekorvosunk mondta, hogy igen is túl lehet adagolni. Tápszeres a lányom 3 hós kora óta és napi egy cseppet kap, mert elég nehezen jönnek a fogai és a dokink indokoltnak tartotta.

A babák elraktározzák a kis zsíros hurkáikban a felesleges vitamint és a későbbi növekedési ugrásoknál ezek felszabadulhatnak, és károsodást okozhatnak. Persze ehhez az kell, hogy jelentős és folyamatos legyen a túladagolás. Amúgy nem értem, hogy mitől okoz olyan nagy problémát napi egy csepp pár száz forintos olajat adni a gyereknek?

2012. ápr. 19. 00:59
 15/20 anonim ***** válasza:

Kell a D vitamin mindenképpen a csontok ill. KUTACSOK fejlődéséhez/benövéséhez.

Nem véletlenül adjàk, az én fiam is tàpszeres, mégis kap.

2012. ápr. 19. 07:29
 16/20 anonim ***** válasza:
A lányom is tápszeres és napi 1 csepp D-vitamint kap.Ennyit írt elő az orvos.A csontok fejlődéséhez szükséges.Augusztusban lesz 1éves,gondolom utána majd az orvos szól,hogy meddig kell napi szinten adagolni.
2012. ápr. 19. 07:40
 17/20 anonim ***** válasza:
A külföldi tápszerek tartlamznak D vitamint, a magyar tápszerek nem. Nekem amúgy azt mondták, az R-betűs hónapokban kötelező adni 3 éves korig, utána nem kell. A nyári hónapokban 1 éves kor után nem kell. Ha elfelejtettem beadni, nyugodtan adhatok akár 7 cseppet is ha annyit hagytam ki, ez még bőven nem túladagolás. Az orvos szerint ha a teljes üveggel beleönteném egy adag kajájába, az lenne túladagolás.
2012. ápr. 19. 07:41
 18/20 anonim ***** válasza:

"amennyiben elfelejtette bevenni a Vigantol cseppeket, várja meg a következő bevétel időpontját és folytassa a készítmény alkalmazását az orvos által előírtak szerint. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag

pótlására!"

Ez áll a tájékoztatóban!

2012. ápr. 19. 09:06
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, mi van a tájékoztatóban, hanem hogy az orvos mit mondott.
2012. ápr. 19. 09:31
 20/20 anonim válasza:
Mennyi a napi mennyiség,túl lehet e adagolni vagy sem? Itt van [link]
2012. ápr. 23. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!