Gyakorlott Anyukák, Háziasszonyok? Hogyan kell a sóskát elkészíteni?
Én egy pici olajon megfonnyasztom a sóskát, aztán megszórom pici liszttel, és felöntöm 12%-os tejföllel, hogy krémes állagú legyen. Ezután sózom és cukrozom. Mi édesen esszük. A gyerekek is imádják. Én 9-10 hónapos kortól adtam így. Krumplit adtam mellé. Később tojást is sütöttem rá.
Azért a sima sós fyízben főtt turmixolt változat nem hiszem hogy nagyon csúszott volna a gyerekeimnél.
Én így szoktam:
A levelekről a vastag eres szárakat levágom, megmosom, majd apróra darabolom. Kis vajat(margarin vagy olaj is jó) megolvasztok, rá teszem a sóska levelet, össze fonnyasztom, majd megpárolom a saját levében. Ha már jó akkor hozzáadok egy lapos kanál lisztet és csomómentesre keverem. Ha ez is megvan, tejfölt adok hozzá(2-3ek.) és ízlés szerint cukorral ízesítem(1-2lapos kanál)
Ha még ehhez pici a babád akkor pl Liszt helyett csak víz nélkül osszeturmixolod. :)
én receptem 1+
olajon megpárolom a sóskát, majd 3-4 ek liszttel megszórom, felöntöm 1l tejjel és teszek bele egy doboz tejfölt.
4-5ek cukrot és egy csipet sót teszek fele, főt tojással és főtt krumplival tálalom :)
Én nem vagyok házitündér, éppen ezért rátaláltam az Iglo sóskapürére - csak ki kell olvasztani + forralni, és már kész is :)
Semmi műanyagot nem tartalmaz! Tejpor van bennük. Van spenót püréjük is!
Akkor a válaszom tárgytalan a tejpor miatt...
Tejfölt rakhatsz 10 hónaposnak (ha kell bele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!