4 hós tápszeres babának muszáj d vitamint adni? Mi van ha nem kap? A tápszerbe is van, meg jön a nyár, hozzátáplálás.
Én adom, nyár elejéig tuti és lehet utána is, mivel nagyon fehér bőrű ezért őt direkt napra nem viszem.
Az mindegy hogy tápszeres vagy anyatejes.
Ha már idősebb lesz és mindent ehet, akkor tojással és hallal is lehet D vitamint bevinni.
Ha tényleg D vitamin hiány lép fel akkor angolkóros lesz a baba, az nem jó, de ez elég ritka manapság - Angliában pl nem adnak a babáknak, igaz mostanában regisztráltak egy két esetet.
Én fiam nem kapott, mert azt mondta a védőnő, orvos, amíg sok tápszert iszik, nem kell, csak télen. Tavasszal született, már 1 éves. Nincs baja, benőtt hamar a kutacsa is. (Külföldön élünk, itt még kevesebb napsütés van, mint otthon.)
De erről inkább a gyerekorvosod kellene megkérdezni. Én rá hallgatnék, ha azt mondja, adjad, nem egy nagy dolog adni.
Nagy tévedés, a D vitamint túl lehet adagolni és nagyon súlyos vesekárosodással járhat.
Arról megoszlanak a vélemények mennyi az annyi. Paleósok 10x akkor adagot tartanak normálisnak mint az orvosok, ami nagy különbség. Ráadásul a paleolit követői felnőtteknek is ajánlják a d vitamin szedését. Szóval ez nem egy egyszerű kérdés.
Elnézésedet kérem, akkor nyilván át akart verni engem egy egyetemet végzett orvos. :D
Én úgy gondolom, hogy tápszer mellé is kell D vitamin, mert az nem tartalmaz annyit, amennyi kellene egy fejlődésben lévő szervezetnek. Gondolom nem literszámra adják az emberek (ahogy én sem) a babának, hogy vesekárosodása legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!