Ikerbabáid mikor kezdtek el szavakat mondani? Mik voltak azok?
Nekem 14 hónaposak az ikreim és felmerült bennem ez a kérdés, mert a családban is a nagyobb ikrek elég későn kezdtek el beszélni (érthetően), igaz, azt nem tudom,hogy szavakat mikor mondtak először. És ugye 2 baba tök jól megérti egymást, többet vannak kettesben, ezért gyakori,hogy az ikrek nem haladnak úgy a beszédfejlődésben.
Amúgy az enyémek (vagyis főleg csak az egyikük) sokszor mondogatja,hogy anya, meg a kajára mondják,hogy hamma vagy hemme.
Miért? Az ikrek más ütemben fejlődnek mint a nem ikrek?:O
A kérdés szerintem úgy hangzott volna jól: a te gyermeked mikor kezdett el szavakat mondani?
Igen kedves első beszóló!
Nekem is ikreim vannak, és tudom, hogy az ikrek eleve később kezdenek el beszélni, mivel ketten (hárman) jól megértik egymást és nem tartják szükségesnek másokkal a kommunikálást.
Amihez nem értesz, nem szólj bele! Oksika?
Kedves kérdező:
Nekem 17 hónaposaim vannak, de még nem mondanak szinte semmit. A fiú annyit, hogy ÁDÁ. Ez azt is jelenti, hogy adjál és anya, apa, mama is. A hápi kacsát hívja néha ÁTI-nak, de ezzel kis is fújt. A lány meg tényleg semmit még.
Itt senki nem hisztizik, csak magas lóról beszéltél egy olyan témáról, amihez nem értesz. Ezt nem hagytuk szóvá.
Ha ez neked hiszti, legyen az, ki a francot érdekel...
Sziasztok! Most léptem be azóta csak, de látom kedves ikresek, Ti sem hagytátok szó nélkül az első válaszoló kommentjét. Tényleg nem értem miért szól bele,ha nincs is tapasztalata a témában....Amúgy is sokszor előfordul velem,hogy nem ikresek elmagyaráznak olyan dolgokat, amiket Ők biztos nem tapasztalnak, de mégis jobban tudják. Mindegy:(
Az értelmes választ pedig köszönöm, akkor sztem én sem várok többet a 14 hónaposaimtól:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!