Ismer valaki tejmentes joghurtot? Tudtok márkát mondani?
Nálunk a tej és a szója allergia együtt jár. A szója is nagyon allergén. Én babának nem adnék.
Tudtommal nincs.
De milyen étkezésre adnád? Rengeteg lehetőség van "pempők adására".
És mennyi idős a kicsi?
Mert pl. pudingot lehet készíteni rizstejjel vagy zabtejjel, de ez is attól függ, mennyi idős, egészen picinek még nem adnék.
2 tejfehérje allergiás gyerek anyukája
Köszi, aranyos vagy.
Az egyik már kinőtte, a kicsinél ebben csak reménykedünk, most 2,5 éves, de egyelőre még várunk csak rá...
Én nem érzem annyira nehéznek, csak bele kell jönni, rengeteg a jó recept, és én szívesen sütök-főzök.
Ami nehéz, hogy drágább így minden, illetve hogy a bölcsi/ovi nem biztosít speciális étrendet, így naponta vihetem neki dobozolva, erről szívesen lemondanék. :o)
Az én Kisfiam tej-tojás-szójaérzékeny volt, 6 évig volt szigorú diétán. Mi nem találtunk megbízható "joghurtot", ami egyik összetevőt sem tartalmazta volna ...
(Én sem adnék amúgy semmi szójásat tejallergiás babának, mert a szója legalább annyira allergizál, mint a tej!)
Vigyázat, a laktózmentes meg a tejfehérjementes nem ugyanaz!
(Mint ahogy a laktóz intolerancia és a tejfehérje allergia sem ugyanaz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!