Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ismer valaki tejmentes joghurt...

Ismer valaki tejmentes joghurtot? Tudtok márkát mondani?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 1. 21:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Joya tejmentes szójajoghurt. Én a sparban láttam és vettem néha a kis unokahúgomnak, aki tejérzékeny.
2012. ápr. 1. 21:55
 2/12 anonim ***** válasza:

Nálunk a tej és a szója allergia együtt jár. A szója is nagyon allergén. Én babának nem adnék.

Tudtommal nincs.

De milyen étkezésre adnád? Rengeteg lehetőség van "pempők adására".

És mennyi idős a kicsi?

Mert pl. pudingot lehet készíteni rizstejjel vagy zabtejjel, de ez is attól függ, mennyi idős, egészen picinek még nem adnék.

2 tejfehérje allergiás gyerek anyukája

2012. ápr. 1. 22:04
 3/12 anonim ***** válasza:
Bocs az off-ért. Kedves 2-es válaszoló. Nem irigyellek. A sima tejérzékenység sem egyszerű, de ha szójaérzékenység is van mellé, igazán nehéz lehet. A legtöbb tejhelyettesítő élelmiszer szójából készül. Hát nem lehet könnyű sétagalopp.
2012. ápr. 1. 22:17
 4/12 anonim ***** válasza:

Köszi, aranyos vagy.

Az egyik már kinőtte, a kicsinél ebben csak reménykedünk, most 2,5 éves, de egyelőre még várunk csak rá...

Én nem érzem annyira nehéznek, csak bele kell jönni, rengeteg a jó recept, és én szívesen sütök-főzök.

Ami nehéz, hogy drágább így minden, illetve hogy a bölcsi/ovi nem biztosít speciális étrendet, így naponta vihetem neki dobozolva, erről szívesen lemondanék. :o)

2012. ápr. 1. 22:20
 5/12 anonim ***** válasza:
Aldiban láttam laktózmentes joghurtot, nem tudom saját márkás volt-e, de számomra amúgy ismeretlen gyártmány.
2012. ápr. 1. 22:30
 6/12 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 1. 22:33
 7/12 anonim ***** válasza:

Az én Kisfiam tej-tojás-szójaérzékeny volt, 6 évig volt szigorú diétán. Mi nem találtunk megbízható "joghurtot", ami egyik összetevőt sem tartalmazta volna ...

(Én sem adnék amúgy semmi szójásat tejallergiás babának, mert a szója legalább annyira allergizál, mint a tej!)

2012. ápr. 1. 23:53
 8/12 anonim ***** válasza:

Vigyázat, a laktózmentes meg a tejfehérjementes nem ugyanaz!

(Mint ahogy a laktóz intolerancia és a tejfehérje allergia sem ugyanaz)

2012. ápr. 2. 09:22
 9/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Köszönöm a válaszokat!Kisfiam 2 éves és most van diétán,mert felmerült a gyanúja a tejallergiának!Szójára biztosan allegiás,mert múltkor adtam neki és tiszta pötty lett.Rizstejet kap most,azt nagyon szereti.Joghurtot meg néha adnék neki tízóraira,vagy uzsira,ha lenne tejmentes!
2012. ápr. 2. 14:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés!Nektek mi utalt az allergiára?Mert kisfiamnak néha előjönnek fura körök a talpán,meg a tenyerén és ezért gyanakszik rá a doki!
2012. ápr. 2. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!