Hogy kell biliztetni?
Kislányom 19 hós tegnaptol elkezdtem rávenni hogy üljön bilire
esteleg tudok a pisihez aksihoz dal?
Hogyan foglaljátok le hogy ott maradjon a bilin?
mennyire dicséritek meg ha sikerült?
Ha egyzser nappalra tiszta lesz akkor az éjjeli pisiléshez fel kell kelteni?
hogy lesz? egyzser látni tapasztalni fogom hogy száraz pelussal fog felébredni akkor majd elkezdhetem az éjszakai pelenkát is levenni?
Én nem énekeltem neki,hanem csak adtam neki egy tiszta pelust,vagy valami játékot a kezébe,és azzal eljátszott addig,amíg nem végzett,aztán ha végzett,jelezte,hogy le akar szállni.Mikor sikerült valami,akkor mindig megtapsoltam,ami nagyon tetszett neki.
Mi még az éjszakai pelus levételnél nem tartunk,de ha úgy látod,hogy több éjszaka száraz a pelusa,akkor nyugodtan elveheted azt is.Én úgy fogom csinálni,hogy este még közvetlen lefekvés előtt ráteszem,majd reggel az lesz az első.
Nekem 8 és fél hónapos a kislányom,de már egy hónapja csak bilibe kakil,néha még pisil is.
nem kell se énekelni de főleg nem bilin tartani!
pont ezt nem szabad, kényszeríteni :)
a szobatisztaság lényege az, hogy mikor érzi az ingert akkor visszatartja (erre érik meg 1,5-2 éves kora körül, ki mikor), elmegy a bilihez/wc-hez, letolja a gatyeszát, bugyiját, ráül a bilire és oda pisil.
az, hogy rajta tartod és így a bilibe pisil az max. pelus spórolás.
én úgy csináltam, csinálom mert épp benne vagyunk, hogy délelőtt levettem a fiamról a pelust. első 2 hétben össze vissza pisilte a lakást de sokszor ráült na meg a lényeg, hogy mondta, hogy tudja, hogy a bilibe kell pisilni :)
2 hét után ritkultak a balesetek :)
ha jobb idő lesz akkor utcára se adok rá majd pelust, remélem mindig szólni fog ha pisilnie kell :)
majd ha teljesen szobatiszta lesz akkor éjszakára is le fog kerülni a pelus természetesen. nem hiszem, hogy kelteni kéne :)
szóval nem tartsd a bilin, csak ültesd rá gyakran.
Első vagyok
Nem kell azért támadni,mert korán kezdem a biliztetést!
És nem csak véletlenül kakil bele,hanem tudatosan!
Attól mert más lusta arra,hogy ennyi idősen "ezzel" bajlódjon,attól még én rá szoktathatom,és nem kell ezzel vesződnöm 3 éves korában.
Az egyik ismerősöm a szerintetek jó időben kezdte a bilire szoktatást,most 3 éves a kislánya,és nem kakil,sem pisil a bilibe,csak a pelusba.Ha nincs alatta pelus addig tartja vissza,amíg nem kap pelust.Erről ennyit!És én büszke vagyok arra,hogy ennyi idősen már így használja a bilit!
Igen,képzeld szokott szólni!Meg mutatja,hogy a bilire szeretne menni,a pelenkát pedig leszedi magáról!És képzeld,most tanul menni,és ugyanúgy megmutatja,hogy rá szeretne ülni!
Mire 1,5-2 éves lesz,addigra meg már szobatiszta!És ezért nem röhögnek ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!