Én nem tudom mi ajánlott és mi nem, a saját tapasztalatom az volt, hogy 2-2,5 éves kora előtt nem érdemes próbálkozni a szobatisztasággal. Az enyémek 2,5 évesen lettek szobatiszták 1 hét alatt éjjel is és nappal is, nulla kudarccal.
2011. febr. 5. 09:16
2/12 anonim válasza:
Mi meg 11 hónapos kora óta esténként ráültetjük a wc-re a kisfiúnkat, mert észrevettük, hogy érzi a pisit meg a kakit is. Azóta eltelt 3 hónap, most már szinte minden este fürdés előtt a wc-be pisil és nem a fürdővízbe. Sokszor napközben is ráülne, de mire kibontom, persze még bemegy neki.
Szerintem semmi hátránya nem lesz, hogy ő ilyen korán elkezdte. Ha nem akar rajta ülni, nem kell neki, de ő magától kéreckedik most már oda minden este.
2011. febr. 5. 09:19
3/12 anonim válasza:
Gondolom mert időpocsékolásnak vélik, mert ha úgy vesszük az is.
Egy ilyen kicsi gyerek akárhogyan is rá van szoktatva a bilire, akkor sem képes még olyan mértékben visszatartani a székletet és a vizeletet, hogy megvárja míg bilire ülhet.
Náluk ez sokkal lassabb folyamat. Míg mondjuk ha egy 2-2,5 éves gyereknél próbálkozol, akár 2-3 hónap alatt is teljesen szobatiszta lehet.
Mindazonáltal nem tartom rossz dolognak ha valaki előbb próbálkozik, még ha annak nincs is nagyon eredménye mivel sok gyerek azért nem képes nagyon sokáig szobatiszta lenni mert fél a bilitől vagy a wc-től. Minél korábban kezdi valaki bevezetni a gyereket ezekbe a rejtelmekbe annál könnyebben szokja meg és fogadja el, hogy a későbbiekben ez így lesz mindig.
2011. febr. 5. 09:26
4/12 anonim válasza:
a bölcsis dajka szerint egy gyerek akkor válik éretté a szobatisztaságra, ha már egyedül képes letolni a nadrágját.
2011. febr. 5. 09:58
5/12 anonim válasza:
En ratettem egy ev elott a lanyomat, megismerkedett a bilivel, rajott hogy mire valo es ahanyszor ratettem (volt kivetel) belepisilt vagy kakilt.Masfel evesen nem pisilt be nappal hanem mondta hogy bili bili.. volt baleset de par honap mulva mar nem. 2 evet toltotte volna be amikor egy hetig szaraz volt a pelusa ejjel. (nappal mar nem hord pelsut eggyaltalan). Most 26 honapos ejszaka kicsit visszaesett sajnos, tobbszor bepisil, lehet a koltozes miatt mert azota, de nappal azota sem volt baleset. Ez babafuggo, melyik baba mennyire erett ahhoz abban a korban, ha latszik rajta nem erdekli a bili tenyleg nem kell eroltetni, de nekunk szerencsenk volt, ot erdekelte nagyon a bili.
2011. febr. 5. 10:18
6/12 anonim válasza:
Az én kicsi fiam kb 1 éves volt mikor megvettük neki a bilit.Először csak játszott vele nézegette.Egypárszor leis vettem a pelust h csücsüljön rá próbálkozzon.És mikor sikerült a pisi akkor tetszett neki h lehuzhatja a wct!:)ő így szokta meg a bilit és 22 hónapos korára szobatiszta lett teljesen.Éjszakára is.Szóval én csak azt tudom mondani h minél elöbb szokja annál elöbb lesz szobatiszta is!:)
2011. febr. 5. 11:10
7/12 anonim válasza:
2,5 éves a kislányom hiszti, azért sem amit mondasz korszaka van.Nehéz vele.A bili ügy is.
Keresztlányom 1,5 éves.Tesóm 1 hónapja mindig óránként vitte pisilni.Azóta a kislány szól ha pisilni kell.És leszokik, mielőtt a hiszti korszak elkezdődik.
2011. febr. 5. 12:30
8/12 anonim válasza:
sztem nincs olyan hogy "nem ajánlott". egyszerűen arrl van szó hogy a gyerekek nagy része ennyi idősen még biológiailag alkalmatlan arra, hogy szobatiszta legyen. szval időpocsékolás. biztosan vannak olyanok, akik képesek rá, gratula nekik, de az átlag nem ez. míg ha 2,5 éves kor körül próbálja az ember, minden hercehurca nélkül könnyen leszoknak róla. ez a tapasztalat.
2011. febr. 5. 13:51
9/12 anonim válasza:
Mi 9hósan már biliztünk- mert látta nagytesótól és ő is akart. 2év2hósan lett szobatiszta, de nem nevezném ezeket a hónapokat időpocsékolásnak, mert iszonyat sok pelenkát megspórolt a gyerek! :-)
Alvások után már rendszeresen belepisilt-kakilt a bilibe- néha kérdeztem őt, ha kellett neki ráült, ha nem nem- sose erőltettük- de a napok részévé vált. És ugyanúgy 2éves kora után lett szobatiszta. Így sem érte kudarc!!
2011. febr. 5. 21:10
10/12 anonim válasza:
Erre csak annyit tudok mondani EC! egy újszülött is vissza tudja tartani, de aki megszokta a pelust...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!