Hordozós anyukák! Titeket is kiakaszt, ha kengurut láttok, kifelé hordozva a gyereket? Hogy lehet szépen, nem okoskodva felvilágosítani, vagy információkeresésre, utánaolvasásra buzdítani az anyukát/apukát?
Engem is idegesít az utcán ha ilyet látok, de ln nem szólok bele, mert engem az egész család hülyének néz a szokásaink miatt, ezért már úgy érzem én sem tudnék senkit meggyőzni, így inkább csak a saját gyerekemmel foglalkozom.
Sajnos ilyen lett a világ :(
Letölteni nem tudsz, kicsi munkára van szükség:). Kivonatolod a belinkelt kifele ne! cikket, és nagyon röviden odaszerkeszted, hogy e helyett jó lehet a csípőn hordozás és a hátra tétel(mert ugye azért fordítják kifele a babát, mert nézelődni szeretne. csípőn és háton ez ugyanúy megoldható és e mellett a hordozó személynek é a gyereknek is optimális).
Még valamit szeretnék mondani: ne felejtsük el, hogy az, aki kifordítja a babát, hogy lásson, éppúgy a baba igényeit veszi figyelembe, ennek szeretne megfelelni:). Finoman lehet segíteni, hogy az eszközt jól válassza meg de a szülői kompetenciáját nem szabad kétségbe vonni!
Ha felsorolnám, hogy egy gyereknek mennyi mindennel lehet ártani gyerekkora alatt, akkor nagyon meglepődnének egyesek. A hordozás egy nagyon nagyon pici részlet az egészből. A mostani újkeletű noliberális elvek is sokszor legalább annyira (sőt!) kártékonyak, mint a túl merev, hagyományos elvek.
Felejtsétek, hogy a másik anya mit csinál. Mindenki törődjön a saját csemetéjével, az ugyanis rólunk is szól, ha mindig valamibe bele kell szólni.
Azért ehhez a szórólapozáshoz már tényleg fanatikusnak (vagy hordozókendő ügynöknek) kell lenni...
Tényleg annyira irigylem az ilyen embereket, akiknek ennyi idejük van, hogy így ráérnek másokkal foglalkozni. De azt a rengeteg szabadidőt inkább arra kéne fordítani, hogy azokat a szülőket figyelmeztessék, akik tényleg valamilyen módon ártanak a gyereküknek. Pl bamba üveges tekintettel ráncigálják maguk után a gyereket, aki próbálna csipogni és kommunikálni kicsit az anyjával, de az le se sz*rja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!