Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves korban kell egy...

Hány éves korban kell egy kisfiút felvilágosítani?

Figyelt kérdés
Mikor kezdődik az éjszakai magömlés? Illetve egy kislányt mikor tanácsos a menstruációról felvilágosítani? Hallottam, hogy vannak akiknek 8 évesen jön meg. A fiam 10, a lányom 6 éves.
2011. nov. 12. 18:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 4 éves, és már tud a menstruációról. Jó, nyilván nem részletesen és gyakorlatiasan, de tudja, mi az, tudja, hogy ilyenkor betétet/tampont használunk, hogy minden lánynak lesz ilyen, havonta, vérzik stb. Mindent az ő maga szintjén, és csak ha rákérdez természetesen. De mi eléggé nyitottnak neveljük a gyerekeket, így biztos, hogy nem fogják cikinek érezni, ha kérdésük van.
2011. nov. 12. 18:13
 2/10 anonim ***** válasza:
Lányom 9 évesen kezdett menstruálni igy ő már fel lett világosítva.
2011. nov. 12. 19:12
 3/10 anonim ***** válasza:
42%

lány 8-9

fiú 10-11

szerintem.

2011. nov. 12. 19:39
 4/10 anonim ***** válasza:

én 3 évesen tudtam h hogy születik a gyerek persze csak ilyen sejtes felbontásban meg ilyenek amit megkérdeztem a szüleimtől elmondták nagyon jó a kapcsolatom velük minden megbeszélünk

16/l

2011. nov. 12. 20:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne egy beszélgetés legyen a felvilágosítás, hanem egy hosszú folyamat. Már attól kezdve kell válaszolni őszintén minden kérdésre, hogy meg kérdezi, hogy mi van neki a lába között, és mi van a lányoknak. A legfontosabb, hogy minden kérdésére őszintén és nyíltan válaszolj, de csak arra, amit éppen kérdez.
2011. nov. 13. 06:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Mivel sok kislány már 9 évesen menstruál, 6-7 évesen már el lehet mondani, hogy minden lány és nő van a hasában két kis gömb, (a petefészkek), és ezekben minden hónapban megérik egy sejt, amiből lesz a kisbaba. De ha egy pár nem akar gyereket, akkor ez a sejt nem marad a nők hasában, hanem a puncijukon keresztül kijön és ezt pár napig vérzés kíséri.
2011. nov. 13. 06:53
 7/10 zkriszti3 ***** válasza:
Csak akkor beszéltem róla amikor kérdezett.A fürdőszoba ajtó nincs zárva ezért sokat sokszor .A gyerekeim amint beszélni tudtak kérdeztek is.Pont annyit válaszoltam nekik nem adtam elő monológot.A védekezés még hátra van de ha kérdezik azon melegében kell válaszolni.Nem szabad azt mondani amit nekem is mondtak: gólya hozza.A bátyám téli egyből tudtam,hogy hazudnak.Utána már nem bíztam meg a felnőttekben.
2011. nov. 13. 07:48
 8/10 anonim ***** válasza:

10 éves fiúval már picit elkéstél, ha eddig nem beszélgettetek. Én is azt mondom, hogy akár óvodás kortól el kell kezdeni a felvilágosítást és több beszélgetés kell, hogy legyen.

A gyermekekben ekkor még nincsen gátlás és bennük van egy természetes kíváncsiság is, amit érdemes kihasználni, így megszilárdul a bizalom. A gyerek akkor nem kérdez, ha érzi a szülőn a feszültséget. (már pedig jól érzi:))

Az a jó, ha a két szülő együtt is beszélget velük (apa, anya) és nem csinálnak titkot, tabut természetes dolgokból. Mindent persze a maguk szintjén. Ovisnak és kisiskolásnak van egy csodálatos könyv, amit nagyon jónak tartok: a sehány éves kislány

2011. nov. 13. 23:26
 9/10 anonim válasza:
51%
Fölösleges erről felvilágosítani a gyerekeket......Mert mire idejét érzitek,addigra mindent tudni fog,magától is....
2011. nov. 27. 04:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Az előttem válaszolóval nem értek egyet. Igenis fel kell világosítani a gyerekeket, hiszen nem biztos, hogy az igazságot tudják. A felvilágosítás viszont ne egy beszélgetés legyen, hanem egy hosszú folyamat. Arra kell mindig válaszolni, amit kérdez, de az nagyon fontos, hogy CSAK ŐSZINTÉN!!!!
2011. nov. 27. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!