Hány éves korban szoktak felvilágosítani egy kislányt?
Lányom 9 éves lesz,a menstruációs dolgokról nemrég beszélgettem vele,mert van olyan ismerősünk akinek a lánya már 10 évesen menstruált.Elmondtam neki,hogy mit kell tenni ilyenkor.
De most van egy lány az iskolájukban,aki terhes(gondolom 7.vagy 8-os lehet,nem tudom,nem ismerem),és azt kérdezte a lányom,hogy hogyan lehet terhes egy általános iskolás lány!
Szerintem ilyen téren még korai lenne felvilágosítani,de akkor mit mondjak neki?
Vélemény?
szia!
mondd el a saját szintjén: amikor megjön egy lánynak, félig-meddig nő lesz. Azt is jelzi, hogy termékeny, tehát képes arra hogy baba legyen a hasijában. De ez nem jó dolog, mert 13-14 évesen hiába termékeny, lelkileg nem érett az anyasághoz, és nagyon nem könnyű pici babát nevelni.
Engem anyukám fokozatosan világosított fel.
Óvodás koromban a "Hogy lesz a kisbaba?" kérdésre azt felelte, hogy Apa beteszi Anya hasába, és a doktor bácsi kiveszi, ha a kisbaba megnőtt.
Amikor már ez a válasz nem volt elég, akkor nagy vonalakban elmagyarázta, hogy hogy teszi be Apa Anya hasába a babát, majd később azt is, hogy honnan szedi ki a doktorbácsi.
Ezután meg már voltam kb 7-8 éves, és már gyerekkönyvtárba jártam, ahonnan kivettem egy könyvet az emberi testről, képekkel. Na ekkor jött a részletes, könyvből illusztrált felvilágosítás.
Mi (mármint én és az osztályom is) 9 évesen már mindannyian tudtunk mindent, ha nem is részletesen. Meglehet, hogy a lányod is tudja már, csak nem érti, hogy egy kislány hogy lehet olyan fiatalon terhes, hogy hogy nem volt benne annyi felelősség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!