Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves korban kell felvilág...

Hány éves korban kell felvilágosítani egy lányt a változókorról?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 27. 19:41
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem egy változókorba lépő (klimaxoló) nő már van olyan értelmes, hogy utána tud nézni annak, hogy milyen tüneteket okoznak a szervezetében lezajló hormonális változások. Kicsit hülyén nézne ki ha néhány év múlva 70 évesen az 50 éves lányomnak kezdenék beszélni arról, hogy mit is kell ilyenkor csinálni.
2011. ápr. 27. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

9-10

Nekem 4.es koromba már elkezdett nőni a mellem.És5.ben meg is jött.Mindenkinek természetesen nem így van de nem lehet tudni előre.Ne hogy akkor megijedjen amikor megjön neki hirtelen vagy valami változás van rajta.

3/8 anonim ***** válasza:
100%

A változókor a menopauzát (klimax) jelenti. Szerintem nem erre gondoltál.

A lányom 7 éves, és ha a menstruáció megjövéséről akarsz beszélni, akkor azt tanácsolom, hogy 8-9 évesen legkésőbb kezdd el előhozni a témát, úgyis többszöri nekifutásra érti meg, érzi át, lesznek kérdései, idő kell míg megemészti. 11-12 évesen már jóeséllyel menstruál.

4/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat... úgy értem a kamaszkorrol. Hülye vagyok estére...
2011. ápr. 27. 19:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Az én lányom is 7 éves. Akkor kezdjek el erről vele beszélni?
2011. ápr. 27. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom (nekem van a 7 éves lánykám), hogy ha szóba kerül elmondom. Ha kérdez, válaszolok. De egyelőre még nem akarok nagyon belemenni. Egy év múlva már én kezdeményezek majd beszélgetéseket a témában, 2 év múlva már szeretném, ha képben lenne. Szóval nem kell, hogy ez egyetlen nagy feszengős beszélgetés legyen, többször szóba kell hozni, ha kérdez felelni, vagy mesélni róla, és időben ki fog ez alakulni szerintem, és sokkal oldottabban, természetesebben mintha egy nagy "na most fel leszel világosítva" beszélgetés lenne.
2011. ápr. 27. 19:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)
2011. ápr. 27. 20:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az en kislanyom 4 eves koraban mar tudta, mi az a menstruacio, mert sose szegyelltem magam elotte, nem is ertem, miert sokan takargatjak a termeszetes dolgokat a gyermekuk elol.... ez a dolg csak azt hozza ki a gyermekbol, hogy kivancsi lesz, leskelodni kezd.. jobb ezt megelozni.

Igy,legalabb tudja, mi is az, nem csodalkozik, nem furcsallja, ugy veszi, mint a vilag legtermeszetesebb dolgat (nem kerdezte meg 7-8-9 evesen, hogy mi az...) Most 10 eves, es 5 evesen mar azt is tudta, hogy a babat nem a golya hozza.(nyugaton errol is kb 5 evesen vilagositjak fel a gyerekeket)

2011. máj. 4. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!