Hány éves korban kell felvilágosítani egy lányt a változókorról?
9-10
Nekem 4.es koromba már elkezdett nőni a mellem.És5.ben meg is jött.Mindenkinek természetesen nem így van de nem lehet tudni előre.Ne hogy akkor megijedjen amikor megjön neki hirtelen vagy valami változás van rajta.
A változókor a menopauzát (klimax) jelenti. Szerintem nem erre gondoltál.
A lányom 7 éves, és ha a menstruáció megjövéséről akarsz beszélni, akkor azt tanácsolom, hogy 8-9 évesen legkésőbb kezdd el előhozni a témát, úgyis többszöri nekifutásra érti meg, érzi át, lesznek kérdései, idő kell míg megemészti. 11-12 évesen már jóeséllyel menstruál.
Az en kislanyom 4 eves koraban mar tudta, mi az a menstruacio, mert sose szegyelltem magam elotte, nem is ertem, miert sokan takargatjak a termeszetes dolgokat a gyermekuk elol.... ez a dolg csak azt hozza ki a gyermekbol, hogy kivancsi lesz, leskelodni kezd.. jobb ezt megelozni.
Igy,legalabb tudja, mi is az, nem csodalkozik, nem furcsallja, ugy veszi, mint a vilag legtermeszetesebb dolgat (nem kerdezte meg 7-8-9 evesen, hogy mi az...) Most 10 eves, es 5 evesen mar azt is tudta, hogy a babat nem a golya hozza.(nyugaton errol is kb 5 evesen vilagositjak fel a gyerekeket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!