Aki 8-kor fekteti babáját, az hogy él társasági életet?
Figyelt kérdés
Jómagam, és öcsém, is este 8-kor le voltunk téve anno. Én ezt nem akartam, mert vmikor 9-kor érünk haza. A gyerek 10-11 körül fekszik születése óta és nekünk ez így vált be. Másnap nincs még bölcsi, ovi, úgyhogy aludhat akár 10-ig is. De a nagyszülők nem értik ezt az új szokást, és rossz nevelésnek tartják. Gyakran mászkálunk társaságba, vagy a városba késő estig sétálgatunk. Aki 8-kor fekteti a gyerekét, az teljesen kimarad ezekből a programokból? Vagy hogy csináljátok?2009. jún. 19. 14:22
1/9 anonim válasza:
az enyém is 10kor fekszik, de a társadalmi élet miatt :)
de azért jó, hogy mondjuk nem kell 6ra hazaérnünk a barátainktól a fekvés miatt.
és az sem utolsó, hogy így reggel 9-10ig alszik.
nagyszülőkkel ne törődj, akkor még más sokások voltak :)
az én babám 9 hónapos, de pici korában sem aludt el soha 9 előtt, tehát ő alakította így. én nem bánom :)
2/9 anonim válasza:
bocs, szóval NEM a társadalmi élet miatt :)
3/9 anonim válasza:
Télen nyolckor fektettük, de nyáron minek fényes nappal lefektetni, ráadásul mindjárt jön a nyaralás, szokja csak, hogy később fekszik, sokáig világos van, reggel tovább alszanak, majd ha jön a hidegebb sötétebb vissza lehet térni a korábban fekvéshez.
4/9 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy annyira kimaradna, de egyértelmű, hogy egy baba születésével, megszünik pár dolog az életünkből. A baba a főnök, nem mi. Én 9-körül fektetem le, sokszor még világos van kint. Úgy vagyok vele, hogy lesz még nyár, amikor szórakozhatunk a gyerekekkel. Van egy 4,5 kislányom, és egy 1,5 hónapos kisfiam. most vissza kellett vennünk, de ez lesz majd másképp is. valószínüleg azért érzek így, mert még nagyon pici a baba. amúgy sem tudnám mindenhova magammal cipelni szegényt...
5/9 anonim válasza:
Én fél 8-kor fürdetek, utána szopi, fekvés. Negyed 9-kor alszik. Nekem így nagyon jó, semmilyen társasági életre nem vágyom, ellenben vágyom arra, hogy lefürödjek este, elnyújjak a franciaágyon, és megnézzek egy filmet a férjemmel. Nekünk meg ez vált be. Reggel fél10-ig alszik két szopival, most 4 hós a kislányom.
6/9 A kérdező kommentje:
Én sem vágyok nagyon társasági életre, de néha előfordul, hogy hétköznap a szintén gyerekes barátaink áthívnak vacsorázni. A párom 5-6 körül ér haza, ha 8-kor fektetnénk a gyereket már el se indulhatnánk. Tegnap sütögetésre hívtak át 7-re, 9-kor értünk haza, utána fürdés, játszás, 22.15-kor alvás.
2009. jún. 19. 14:43
7/9 anonim válasza:
Most nekem sem a társasági élet a legfontosabb, de ha mégis vendégségben vagyunk, akor csúszik az esti lefekvés 1-2 órával. Ha ovi, iskola lesz, kénytelenek lesztek ti is változtatni a napirendeteken.
8/9 A kérdező kommentje:
Ezt én is így gondolom, de egyelőre 1 éves, és 2 évesen megy majd bölcsibe, addigra szoktatnám hozzá a korai fekvéshez.
2009. jún. 19. 14:52
9/9 anonim válasza:
Hát az én fiam sem alszik el este 10 előtt sosem. De nem a társasági élet miatt, hanem mert egy kis sajtkukac. Szerintem nem probléma, ha bölcsibe vagy oviba megy majd, akkor ráértek átszoktatni. A nagyszülők meg teljesen más korosztály, akkor más volt a norma. Ne is várd azt, hogy majd meg fogják érteni. Vitatkozni sem érdemes velük viszont ezen. Mert akkor úgyis az lesz, hogy már ennyi meg ennyi gyereket felneveltem, jobban tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!