Lehetséges, hogy 10,5 hónaposan tud pár szót egy gyerek?
Pl.:
baba, anya ( ana), gyere (deje), nem, apa (pa), de
Pedig van ilyen, akár hiszed, akár nem :)
Az én lányom is korán beszélt, 13 hósan egyszerű mondatokat használt pl : "Ement a szisza. Eszajatt!"-elment a cica, elszaladt, "Óvan Apa?"-hol van apa? "Ammát kééjek!"-almát kérek. másfél évesen összetett mondatokat mondott, ragozott múltidőt és tárgyragot használt stb.
Két évesen vicceket gyártott pl: "anya, mutassak egy februári dinnyét?hihi" és rábökött a kisöccse fejére, aki februári születésű; fagyisnál jó hangosan a sorban állóknak és a fagyisnéninek egyaránt címezve, huncutul vigyorogva "apa tudod, kolbászos fagyi nincsen!" mondom, két évesen!
És igen, 10,5 hósan meglehetősen sok szava volt már.
Minden gyerek más, máshoz van adottsága. Attól, hogy nem egyformán kezdenek beszélni, egyik se jobb vagy több a másiknál! És attól, hogy esetleg később kezd, mint másé, még nem kevesebb és nem hiszem, hogy ebből versenyt kéne csinálni, mert egyáltalán SEMMI értelme! És pláne nem kellene irigykedni meg lehurrogni azt, akinek a gyereke esetleg tud valamit, amit a másik nem. Különbözőek, máshoz van tehetségük. Ennyi.
Én is találkoztam már olyan kisfiúval, aki 16 hónaposan szó szerint ezt a mondatot mondta: tessék, hoztam neked füvet! Mi ez, ha nem mondat??? Miért ne beszélhetne 15 hónaposan - pláne egy kislány - mondatokban?
Az enyém is nagyon hamar kezdte, most 2,5 éves, és egész nap be nem áll a szája, verseket is tud, és angolul is beszél már. Ez is egyesek szerint olyan hihetetlen, csak nem értem, hogy miért?
köszönöm a válaszokat. csak azért kérdeztem, mert barátnőmmel egyidő gyerekeink vannak.
Az ő gyereke alig csinál valamit mozgásilag 8 még csak épphogy kúszik) , még az enyém már hónapok óta feláll, és azt mondja hogy nem mozog a gyereke, de viszont mondja a felsorolt szavakat. Én azt nem akartam elhinni azért kérdezem.
Lehetséges.
Az én fiam is mondott 4-5 szót ennyi idősen, amit később rengeteg hanggal bővített, de csak 27 hónaposan kezdett el beszélni.
De a barátnőm kislánya másfél évesen már mondatokban nyomatta a szöveget, azóta se áll be a szája.
A barátnőd babájánál most előtérben van a beszéd fejlődése, ezért nem halad a mozgásfejlődése. Ő most a beszédre "gyúr". :) A Te babád viszont inkább a mozgásban fejlődik, ezért háttérbe szorul a beszédfejlődése. Ez így normális. Nem tud a két dolog párhuzamosan haladni.
A barátnőm kislánya 1,5 évesen már mondókákat mondott, most kettő lesz és szinte tökéletesen beszél.
A kisfiam most 1,5 éves, neki csak pár szava van, viszont a mozgásban a korosztálya előtt jár. Lépcsőn megy fel és le önállóan, szalad, hátrafelé megy. 1 évesen már tudta rúgni, dobni a labdát, leguggolt.
Egyébként az én fiam is mondott ilyeneket 10 hónaposan, hogy baba, mama, papa, pa (apa), pá-pá. De nagy része szerintem nem volt tudatos. Mostanra viszont szinte egyik szót sem használja. Az egyetlen tökéletes szava, amit jól is használ az a nem. :)
Néha előfordul, hogy mond utánunk dolgokat, de kérésre semmit nem ismétel meg.
Kedves kétkedő!
Az enyémek sem beszélnek még, 17 hónaposak. Bár ikreknél kicsit más.
Azt nem hiszem el, hogy 15 hónaposan egy gyerek mondatokban beszél!
Viszont valszeg szavakat mondhatnak már szépen.
Amúgy meg minél később kezdenek el beszélni, annál szebben fognak!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!