Lehetséges, hogy 10,5 hónaposan tud pár szót egy gyerek?
Pl.:
baba, anya ( ana), gyere (deje), nem, apa (pa), de
pont ezeket írtam volna.
ennyi idősen kb. 5 szó teljesen átlagos :)
enyém is mondott 10 hónaposan már szavakat:
lámpa, nem, apa, anya, hinta
aztán 2 elmúlt mikor végre beszélni is elkezdett :)
persze h tud ennyi idősen már.
15 hónaposan már mondatokban beszélt a lányunk.
Ez egyéntől függ.
10 hónapos a lánykánk. Szerintem még csak utánozza a szavakat, nem is mindig tudatosan használja, bár megesik olyan is.
Anya(Aja), Apa (Ata), tátá (pápá), gyere (gyeje/deje), hamm bár ez nem igazán szó.. kb itt tartunk. Hangsúlyozom sokszor nem tudatosan használja őket.
Igen, abszolút elképzelhető. Az én kisfiam is mondott már ilyen korban pár szót: nem, de, baba, bá (apa), va-va (vau-vau), tete (tente), ámuá (anya), hasszi (virág, hapci).
Most 2,5 éves múlt, és nagyon nagy dumás. :))
Igen, lehetséges. A lanyom is mondott pár dolgot annyi idosen. Szinten baba, mama, papa, apa, lámpa, vau-vau.
Most lesz 14 honapos, rengeteg állatot utánoz, neveket mond, nyami-nyamizik, és nagyon sok szónak mondja az elejét. Cserfes típus, annyi szent. Kinyílik a szeme, meg a szája is azonnal. :)
Lehetséges. Amelyik gyerek "kommunikatívabb", ilyen idősen igenis használhat már tudatosan és következetesen szavakat/hangsorokat bizonyos dolgok azonosítására.
Egy logopédus anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!