Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért öltöztetik sokan a...

Miért öltöztetik sokan a babát poló+nadrágba? A body, rugi divatja múlt?

Figyelt kérdés
Kislányomra mindig bodyt adtam, most fiúnk lesz, nézek a vaterán rucikat de az újszülött ruhák is kisfarmer kispóló, ennyire trendinek kell lenni? Nem kényelmetlen a babának feküdni a gumis derekú kord nadrágban egy plóval, ha meg már mozog mindig kint a dereka, nekem annyira nem tetszik ez. Bodyt már nem adnak fiúra?
2012. ápr. 13. 17:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

Én is body, csecsemőknek meg rugi párti vagyok, szerintem is kényelmesebb, pláne amíg jórészt fekszik egy baba, később meg azért praktikus, mert folyton kilógna a dereka.

Nemrég volt egy kérdés erről :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2012. ápr. 13. 17:55
 12/23 xStefix ***** válasza:
78%

Jaja, én a kisruhákkal voltam így anno.. De aztán erőt vettem magamon és mégse vettem csecsemőnek, szoknyár, ruhát, mert minek. Amíg fekszik és mászik, felesleges, sőt. Amikor már megy, na akkor lehet értelme. De azt meg mi másfél évesen kezdtük...

Nálunk mondjuk a keresztelős ruha se ruha volt, és nem is fehér, hanem egy pink nadrág és egy hozzá passzoló szivecskés hosszúujjú póló. Alatta ujjatlan bodyval (tavasz volt). Ez lett akkoriban az ünneplős. :)

2012. ápr. 13. 17:58
 13/23 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem attól is függ mekkora babáról beszélünk. Egy újszülöttre biztos nem adnék nadrágot pólóval,egy 7-8 hónaposra már simán pl nyáron. Akkor az sem baj ,ha kilóg a dereka.

Otthon mindig kényelmes cuccban vagyunk,de ha megyünk valahova szerintem aranyos a póló-rövidnaci.Kétlem,hogy a gyereket zavarná mert nagyon érzékeny és rögtön ordit ha valami nem tetszik neki.

2012. ápr. 13. 18:09
 14/23 anonim ***** válasza:
95%

Hát az én kisfiam az esetek többségében így van felöltöztetve: rövid body, hosszú body, kisnadrág/kantáros nadrág, zokni. Csak az első hónapban rugiztunk, illetve pizsamaként használjuk őket. Most 4 hónapos.

Valahol olvastam, hogy amikor elkezdenek mászni, célszerű külön nadrágot adni rájuk, mert a kantáros/rugdalózó korlátozza őket a mozgásban, hiszen ha rátérdelnek húzódik a válluknál is.

A külön pópót én sem értem.

2012. ápr. 13. 18:24
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

a fiam addig hordott bodyt,amíg szobatiszta nem lett,2 éves elmúlt négy hónappal.

nyáron persze ha nagy meleg volt,póló és rövidnaci volt rajta,de csak a második nyarán(szeptemberi születésű)

újszülöttként body+pamut talpas naci,vagy rugi volt rajta.

a kantáros nadrágokat mindig is utáltam,most sem adok rá

itthon soha nem volt farmerban,alul melegítő,kicsi korában talpas naci.

2012. ápr. 13. 19:04
 16/23 anonim ***** válasza:
84%
Kisfiam április végén született,kb addig amíg nem jött az a nagyon nagy meleg csak rugiban és bodyban volt,esetleg még pulcsi is. Nyáron volt hogy csak bodyban vagy pamut pólóban pamut rövidnadrágban,mert jobban szellőzött,sőt volt,hogy csak pólóban volt,vagy pelusban.Amikor elkezdett kúszni 5 hónaposan már egyátalán nem adtam rá rugit csak estére,mert kényelmetlen volt neki,akadályozta,addig fele,fele arányban öltöztettem nadrágba is,rugiba is,de a body állandó volt,később a body sokszor trikóként funkcionált,még most is adok rá bodyt,ha nagyon meleg van pólót,most 80-86os méretet hord,de 92es méretnél már csak ujjatlan bodyt vettem trikónak,rugit már nem .Azért jó a body mert tartja a pelust is,a rugdalódzó is nagyon jó főleg picike babáknak.Kisfiam kényelme a fontosabb,pólót body fölé is lehet tenni,szóval nagyon vagányul néz ki,minden ruhában :)
2012. ápr. 13. 19:17
 17/23 A kérdező kommentje:

hűű jó sokan írtatok.

Elsősorban újszülöttet kérdeztem, nekem annyira természetellenes hogy kisfarmerbe meg kisfelsőbe öltöztessem szerencsétlent, nem az apuka mini mása, hanem egy gyerek sőt még csak baba, nem hiszem, hogy azért kevésbé vagányabb vagy épp édesebb hogy rugiban van és nem trendi cuccban. De nagylánynál is tapasztalom ezt, hogy 86-os méretű bodyt ráadásul hosszú ujjut alig találtam neki, volt csak nem olyan nagy választékban, mert ilyenkor már pláne csajosra öltöztetik a gyereket, de az enyém még nem jár guggol föl le, áll, mászik és nem szeretem hogy kint van a hasa, dereka. Rugit már csak alváshoz kap, az a pizsije, de napközben én még mindig bodyt szeretek rá adni, harisnyával vagy nadrág és zokni.

Egyik válaszolónak azért a baba ruha amit csak pár hétig hordott az újszülött szerintem nem egészen olyan mintha használt fehérneműt vennénk. Hiszen tiszta, mosva van, alig volt rajta. Persze értem mit mondasz, csak most lakásfelújítás, új gyerek szoba, bebútorozni és stb. ez elég sok és ott próbál sporólni az ember ahol tud, persze nem a gyereken kívánok... elsősorban csomagokat néztem, aki árulja a 0-3 hós kisruháit egyben, és sajnos alig volt amiben body is volt, mind nadrágos polós szettek ezért írtam ki a kérdést.

2012. ápr. 13. 21:08
 18/23 A kérdező kommentje:

Természetesen mindenkinek ment a zöld kéz, nem tudom ki volt az a "divatszakértő" aki lepontozott mindenkit.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2012. ápr. 13. 21:09
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

az én lányom 10 hónapos múlt és most is ujjatlan body és rugi van rajta, az a legjobb, legkényelmesebb.

Akkor van más rajta ha sérálni megyünk.

2012. ápr. 13. 21:46
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyári babám van, akkor csak egy napozó/body volt rajta az első 5 hónapban. AMikor bejött a hűvösebb idő, a body-ra póló+pulóver került+alulra talpas naci.

Rugdalózót csak alváshoz vettem.

9 hónapos. Napközben body+póló+melegítőnaci+zokniban van.

2012. ápr. 13. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!