Mennyi idősen kezdett hasfájós lenni a babátok, és mikorra múlt el neki?
3 hetesen , a kisfiam. Nem volt rá gyógyszer, pedig krumplin és húslevesen kívül már nem is ettem semmit. Na meg próbáltam is mindent. Lassan alább hagyott a hasfájás, de csak úgy fél éves kora körül szabadultunk meg teljesen tőle.
A kislányom most 8 hónapos. Neki egyszer fájt eddig a hasa - kb 4 hetes volt akkor.
Első vagyok
Nekünk is olyan5hósan múlott el,de azért még néha most is fáj neki,de mivel már mozog csúszik kúszik,saját magának maszírozza a pociját :)
Hasrafektetés még jó
2 hetesen kezdte, 8 hetesen lett vége (egyik napról a másikra!)
Mi is mindent kipróbáltunk, az összes hasfájás elleni cseppet, homeopátiát, teát, masszázst, melegítést, szélcsövet..
A melegítés kicsit enyhítette (amíg melegítettük), a masszázst végigordította, de a puki kijött. Az édesköménytől csak még jobban begörcsölt.. Szóval nagyjából eredménytelen volt minden próbálkozásunk.
1 hetesen kezdődött, fél évig tartott...
Nem volt más baja, többször voltunk dokiknál, kórházban. Iszonyatosan üvöltött állandóan, és mindig az volt, hogy hasfájós. Amúgy jó esetben elmúlik 3 hónaposan vagy már előbb is.
Amilyen lehetőségekről én tudok:
Én nem írom le, hogy nálunk meddig tartott, mert szívrohamot kapsz.
Pár lehetőség:
Ha még kicsike, csomagold be őt (pl. takaróval jól körbeölelni) - ez lehet megnyugtatja.
Vegyetek Espumisan, Infacol cseppeket vagy ha 1 hónapos elmúlt Gripe Watert, hátha beválik valamelyik.
Tedd az alkarodra hason fektetve, lógjon le keze, lába (lajhárpóz).
Tartsd függőlegesen, járkálj vele, fektesd a mellkasodra-pocakodra.
Vegyél neki cseresznyemag-párnát vagy lenmag-párnát.
Tornáztasd a lábacskáit (nyomd a pocija irányába).
Körkörösen masszírozd a hasát (óramutató járásával megegyezően).
Enyhe kamillateát is adhatsz neki (már ha nem ellenzed a teáztatást). - patikai kamillából, ne filteresből csináld.
Esetleg homeopátia.
Végső esetben orvostól kérj görcsoldó szirupot.
Szélcső, hőmérőzés, ha nehezen jön a puki, kaki.
Ha csak anyatejes figyeld mit eszel, hát ha az is bántja.
Ha tápszeres, váltsatok tápszert (a legérzékenyebb babáknak általában jó a Milupa Pepti).
S nem kell mindent kipróbálni, csak leírtam én milyen lehetőségeket ismerek.
A legjobb persze, ha türelmes vagy és kitartó. Leginkább tényleg csak az időmúlása hoz segítséget.
Mi sok mindent kipróbáltunk a hónapok alatt, de igazából semmi sem segített. De elmúlt idővel. Most már semmi baj nincs, egy mosolyalbum lett belőle.
Bocs, másoltam egy régi válaszomból, és ott nem árultam meddig szenvedett vele a lányom. :)
Így most azt s mondatot is benne hagytam, bocsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!