Szerintetek be merjem vállalni a kistesót kis korkülönbséggel?
A lányom 1,5 éves. Most kéne eldönteni, hogy megyek vissza dolgozni vagy jön a kistesó.
Én szeretnék visszamenni dolgozni. Elég nehéz volt az első pár hónap, nem érzem, hogy újra végig tudnám csinálni egy örökmozgó nagy mellett.
A férjem viszont a baba mellett szavaz. Emellett szól az is, hogy így jobb a gyerekeknek.
Ti hogy döntöttetek?
Milyen volt az első pár hónap? Hogy tudtatok igény szerint szoptatni? Hogy volt energiátok úgy a nagyra, hogy alig aludtatok hetekig?
Köszönöm
3 gyerkőc van.Ennyi is marad valószínűleg.
Ilyen a felállás:5 éves-2,5 éves-3 hónapos
Mindig is a kis korkülönbséget találtam szimpibbnek.Így a gyerekek jobban egymáshoz nőnek,sokat tanulnak a másiktól...
Én matek-angol szakos tanár vagyok,egyetem után dolgoztam 2 évet és 27 éves voltam mikor megszületett az első baba.Nem tett volna jót se a diákoknak se senkinek,ha én visszamegyek 1 évre dolgozni aztán eljövök és így...
Most 32 éves vagyok 34 éves koromban visszamegyek dolgozni és ez így nekem tökéletes.
A te esetedben annyit tudok mondani,hogy csak akkor vállalj babát,ha biztos vagy a dolgodban (nem úgy tűnik) és te is párod is tiszta szívből,örömből vállaljátok.
De arra is kell gondolni,hogyha mondjuk visszamész dolgozni akkor az sem jó,ha ugrálsz,tehát 1 év múlva kis tesó miatt eljössz.
Ez lehet igaz... de ki viszi majd inkább a munka nehezét?
Mert oké, hogy általában az anya, nade konkrétan nálatok?
Késznek érzed magad arra, hogy újra végigcsináld, illetve még ennyivel is többet tegyél?
Főleg én vállaltam az oroszlánrészét, ezt így tartom természetesnek. Ő dolgozik. Senkinek nem lenne jó, ha kirúgnák hanyag munkavégzés miatt.
Én úgy szeretném, hogy amikor a "nagy" 2 éves lesz, visszamegyek dolgozni először 6 órában, majd ha már ovis lesz, 8 órában. 3-3,5 éves korában szeretnék elkezdeni dolgozni a kistesós, így 4-5 év lenne a korkülönbség.
Sziasztok!- Bocsi egy kicsit hosszúra sikeredett, a saját tapasztalatomat írom le.
Mi a nagy és kicsi korkülönbséget is "kipróbáltuk". A nagyfiam 11 éves, a középső fiam 19 hónapos, a pici lányom pedig 5 hónapos.
Mindennek van előnye és hátránya. Nem mondom, hogy egy leányálom az első pár hónap- nálunk ugye 14 hó van a két kicsi között- de azt gondolom, hogy főleg a jó időbeosztás a lényege-legalábbis napközben. Nekünk mostanra alakult ki, hogyan zajlik a reggeli és az esti mizéria- már egyre rutinosabbak vagyunk mi is és a kicsik is. Csak erős idegzet mellé ajánlom, főleg, ha az éjszakák még nem rendeződtek a nagyobbikkal. Nekünk amikor a kicsivel hazajöttünk a kórházból utána kellett még a nagyobbat "megtanítani" egyedül elaludni és hogy éjjel, ha felkel akkor ne legyen balhé. Így baromi nehéz volt, és még most is könnyen visszaesünk, egy-egy betegség vagy oltás alkalmával. Ráadásul a kicsi sem túl jó alvó- nekem ez jutott. Nem lebeszélésként írom, de nem egyszerű. Mindezek mellett viszont tényleg az az előnye, hogy 1-2 év és együtt el tudnak játszani, és én azt gondolom, hogy könnyebben dolgozza fel a nagyobbik, hogy már nincs egyedül és kevesebb az egészséges féltékenykedés is. Megtanulja, hogy nem mindig én van, hanem mi- legyen ez játék, vagy foglalkozás, vagy bármi. A nagyobbik nem "szokja" meg, ha sokáig van egyedül, hogy minden az övé, és csak ő van, szerintem utána nehezebben viseli, hogy osztozkodni kell a szülein.Ezt az előnyt már látom, és hozzáteszem, a másfél éves, már most imádja a hugát- puszilgatja, simogatja, ha sír már adná a cumit a szájába, hogy megnyugodjon. A pici pedig úgy tud nézni a nagyra, hogy az ember elolvad.
Tényleg nem egyszerű, most a túlélésre játszunk, de szerintem tényleg "csak" 2 évet kell kibírni és könnyebb lesz.
Viszont biztos, hogy rengeteget számít, ha segítséged is van. Amikor nagyon kimerülök átjön mama és ő alszik a középsővel, így nekem hozzá nem kell felkelni a hajnali tejcsihez sem- illetve ha sír sem- és kicsivel többet tudok pihenni, hiszen feleannyit kell kelnem.
A szoptatásnál én úgy oldottam meg, hogy szimplán becsuktam az ajtót, hogy a nagyot is lássam, odatettem magam mellé játékot neki, ha odajön és rám vagy a picire szeretne mászni, könnyen el lehessen terelni a figyelmét.
Ja, és mindezek mellett én még járok dolgozni- gyerekekkel együtt, mert családi vállalkozásunk van, azt nem tudom otthagyni. És mielőtt leszavaznának, nem gondolom, hogy ettől rosszabb anya lennék, mert így a lelkem rendben van, és a gyerekekkel is nyugodtabban tudok foglalkozni. Imádom őket, de nem tudnék otthon lenni csak velük, nekem szükségem van a felnőttek társaságára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!