Be merjem vállalni vele a babát, a házasságot?
30 éves férfi vagyok, a barátnőm 27. Mind a ketten dolgozunk, nyáron lesz/lenne az esküvőnk. De... elkezdtünk beszélni a gyerekről, és elég mások az elképzeléseink. Szerintem ő kicsit önző :-( Már eleve úgy áll hozzá, hogy nem fog szoptatni, mert minél előbb vissza akarja nyerni az alakját, mert akkor nincs annyira a gyerekhez láncolva meg egyébként sem akar szenvedni vele.
Úgy 1 éves kora körül szeretne vissza menni dolgozni.
Minél előbb, pár hónapos korától szeretné élni a mostani életünket a szórakozásokkal, mozival, wellness hétvégékkel. Nekem ez nem fér bele.
Nem azt várom tőle, hogy egyedül üljön otthon a gyerekkel 3 éves koráig 0-24-ben. Természetesen az esti programokról én is le fogok mondani és a fürdetést kifejezetten apás feladatnak tartom, szeretném is majd én csinálni.
Szerintetek még nem elég érett az anyaságra, vagy nem is fog változni?
Szerintem megváltozhat, de a mostani elképzelésében sem látok semmi problémát.
Miért kellene mindenkinek szoptatni?? Ha ő ettől undorodik, tartsd tiszteletben, az anyatej nem csodaszer, nekem a 13 hónapig szoptatott gyerekem ekcémás :( és elég sokat beteg, főleg most, hogy közösségbe jár. Az anyatej egy táplálék, ugyanúgy, mint a tápszer. Gondolod, hogy kevésbé fogja szeretni, ha nem szoptatja? Á, nem hiszem.
3 évig itthon ülni maga az őrület, aztán ha visszamész a munkahelyre, kirúgnak, máshová meg nem vesznek fel, mert sokat beteg a gyerek. Nem mindenki élvezi a gyerekezést 0-24-ben. Ez van. Viszont ha munka után szén rá pár órát, lehet, jobb anya, mint aki egész nap vele van, de mos-főz-takarít, és nem foglalkozik a gyerekkel.
Bár a véleményem, hogy most így gondolja, de a baba meg fogja változtatni pozitívabb irányba, ha nem is gyökeresen. (Főleg, ha meglátja mennyibe kerül a tápszer.)
nem erett az anyasagra illetve goze sincs hogy az mivel is jar valojaban. ha azt kepzeli hogy gyerek szuletese utan o ugyanugy jar majd wellness hetvegere , szorakozni meg moziba rendszeresen hat akkor el van tevedve. megis hova teszi a babat?vagy fogad egy nannyt aki ott el veletek es a nanny neveli fel a gyereket? nem azt mondom hogy alkalmakkent par ora nem lesz ideje elmenni ide oda na de korant sem lesz olyan mint regen plane az eleje.
persze az i lehet hogy amint tenyleg szulne elojonnenek az anyai osztonei es teljesen mashogy latja majd a dolgokat.
Itt az a kérdés,hogy Te ezt elfogadod így ahogy van,vagy szeretnél rajta változtatni?
Ha elfogadod a barátnődet így ahogy van,nem lesz gyereketek- vagy ha lesz is, neki mindig fontosabbak lesznek az önös érdekei mint a másé.
Ha szeretnéd hogy ez ne így alakuljon,próbáld neki elmondani hogy neked Ő akkor is épp úgy fog tetszeni terhesség után mint azelőtt. Igen,a gyerek felelősséggel és sok lemondással jár,de van mivel kárpótoljon érte. Mikor kimondja az első szavait,mikor megteszi első lépéseit...mind,mind olyan dolog amit egy szülő sosem felejt el,és többet ér neki mint egy wellness 7vége,meg egy mozi.
Ha át tudja érezni ennek a súlyát,már megérte leülni vele beszélgetni :)
Mellesleg megsúgom, a szoptatással nyeri vissza a lehető legjobban az alakját,mert segít a méhnek visszahúzódni,és a felesleges kilók "szinte átvándorolnak" a babához :) Lehet a melle már nem lesz olyan feszes mint előtte,de azt meg más (rajtad kívül) ne is nézegesse,nem?
Örülök,hogy Te már ennyi idősen éretten állsz a szülői feladatok elé,de ugyanez a barátnődről nem mondható el.
Mindenesetre ezt a dolgot még az esküvő előtt tárgyaljátok meg,mert később ebből nagyobb gondotok származhat.
Remélem segítettem valamit.
24 hetes km
szerintem nem csak az anyai ösztönök törnek fel, hanem rá fog jönni, hogy máshogy lesznek a dolgok babával.
Senki nem tudhatja előre, milyen babája lesz. Mi az elsőt vittük mindig magunkkal 3 hós kora óta, nagyon kis alkalmazkodó baba volt, még étterembe is mentünk vele. Mondjuk őt meg nem lehetett másra hagyni, mert csak akkor volt angyal, ha engem látott. Tiszteletben tartottuk, mikor kell ennie és aludnia, és remekül elvolt az autóban, háti hordozóban vagy a babakocsiban.
Bezzeg a 2...na, vele még egy sima boltba sem lehetett bemenni, mert ordított mindentől. Ő egy érzékenyebb baba, úgyhogy alkalmazkodtunk hozzá és kb. másfél éves korára vált hordozhatóvá, addig ha nem volt muszáj, autóba sem ültettük.
nem tudhatod előre, mi lesz.
Úgy gondolja, hogy nagymamák/babyszitter vigyázna ilyenkor a kicsire.
A szoptatás: azt elfogadom, hogy kipróbálja de nem jön be neki. De ha már eleve meg sem próbálja, azt nem.
Beszéltem vele, szerinte én álomvilágban élek és ha majd itt lesz a gyerek, én is alig fogom várni, hogy mehessünk. Meg hogy most csak mondom, hogy nem lesz gond pár kiló plusz, esetleg pár hét szex nélkül, de majd akkor félred.ok a háta mögött.
én is hasonlóan gondolkodtam :)
elterveztem, hogy 2 hónapos koráig fogom szoptatni. 1 éves korában akartam visszamenni dolgozni. én vezető volta, karrierem volt, jó fizetésem, stb. persze ez azzal járt, hogy soha nem voltam itthon.
mikor megszületett minden megváltozott :))) sokáig szoptattam, most 2,5 éves, még itthon vagyok, de melót keresek, valami 6 órásat. furcsa lesz, hogy egy 0-val kevesebb lesz a fizetésem, sok mindenről le kell mondanunk, de bevállalom, engem a fiam tesz boldoggá már és nem akarok lemaradni a munkám miatt semmiről.
nem tudom hogy lehet már a baba gondolata előtt felkészülni erre és felnőni hozzá, szerintem hülyeség ilyet elvárni és tervezni sem lehet mert akinek nincs gyereke az nem tudja elképzelni milyen is az, milyen ennyire kötődni és milyen mikor úgy mondasz le valamiről, hogy a hátad közepére se kívánod, pl. egy wellness hétvégét :)
"Úgy gondolja, hogy nagymamák/babyszitter vigyázna ilyenkor a kicsire. "
--> Véleményem: Hamar megbánná,mert mindent megengednek neki (tapasztalat!),és mikor ő vagy Te lennél vele,nem hallgatna rátok,mert ami neki jó,és egyszer megvolt engedve,attól nehéz eltántorítani-ebből jön a hiszti- aztán az anya idegessége,végül azt is megbánná hogy megszülte. Bocsi,hogy ilyen drasztikusan fogalmazok.
"A szoptatás: azt elfogadom, hogy kipróbálja de nem jön be neki. De ha már eleve meg sem próbálja, azt nem."
Ezzel egyet értek Veled
"Beszéltem vele, szerinte én álomvilágban élek és ha majd itt lesz a gyerek, én is alig fogom várni, hogy mehessünk. Meg hogy most csak mondom, hogy nem lesz gond pár kiló plusz, esetleg pár hét szex nélkül, de majd akkor félred.ok a háta mögött."
Nem Te élsz álomvilágban, hanem Ő. Ő nem akar felnőni, mert mint már írtam saját maga a legfontosabb. :(
Ha meg azt hiszi hogy félremész mellette,mikor Te talán el sem mozdulnál a gyereked kiságya mellől (miuán megszületett) mert szerintem ilyen típus vagy, még azt is gondolom hogy talán nem is ismer téged eléggé?!
Biztos ezzel a nővel akarod összekötni az életed? :(
Annyi nő van, aki ilyen pasiról álmodozik, mint Te, aki gyermeket akar, lemondana az esti programokról... :)
Viccet félretéve, a világ legjobb dolga Anyának/Apának lenni, ezért a helyedben adnék neki egy kis időt (Te még úgyis fiatal vagy), hátha előjönnek az anyai ösztönök, de ha nem, akkor én lelépnék. A legnagyobb boldogság egy gyerek, még akkor is, ha le kell mondani rengeteg dologról. Fárasztó, drága is, de többet ér mindennél!!!
Valóban kicsit önző a párod, még nem ért meg az anyaságra, de lehet, hogy nem is fog... ezt nem lehet tudni. Addig, amíg fontosabbak a bulik, welness hétvégék, biztos, hogy nem vállalnék vele gyereket. A gyereknek a szüleire van szüksége, nem csak apára, meg bébiszitterre.
Nem azt mondom, belefér néha egy kis kikapcsolódás, sőt jól is esik néha, de korántsem olyan, mint régen. Nekem pl. egyfolytában otthon jár az agyam, ha el is megyek valahova. Lehet, ha születne egy babátok, akkor megváltozna a véleménye, de mi van, ha nem? Te fogod egyedül nevelni, meg a bébiszitter? Te tudod, hogy meg mered-e kockáztatni így. Csak nehogy válás legyen a vége! A szoptatás tényleg a legjobb alakformáló, én mit nem adtam volna azért, hogy normálisan tudjak szoptatni!!! A lányom 8 hós, de már most azon gondolkodom, mennyire szar lesz visszamenni dolgozni...
Remélem előtörnek az anyai ösztönök a barátnődnél! :) Drukkolok Neked!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!