Be merjem vállalni vele a babát, a házasságot?
30 éves férfi vagyok, a barátnőm 27. Mind a ketten dolgozunk, nyáron lesz/lenne az esküvőnk. De... elkezdtünk beszélni a gyerekről, és elég mások az elképzeléseink. Szerintem ő kicsit önző :-( Már eleve úgy áll hozzá, hogy nem fog szoptatni, mert minél előbb vissza akarja nyerni az alakját, mert akkor nincs annyira a gyerekhez láncolva meg egyébként sem akar szenvedni vele.
Úgy 1 éves kora körül szeretne vissza menni dolgozni.
Minél előbb, pár hónapos korától szeretné élni a mostani életünket a szórakozásokkal, mozival, wellness hétvégékkel. Nekem ez nem fér bele.
Nem azt várom tőle, hogy egyedül üljön otthon a gyerekkel 3 éves koráig 0-24-ben. Természetesen az esti programokról én is le fogok mondani és a fürdetést kifejezetten apás feladatnak tartom, szeretném is majd én csinálni.
Szerintetek még nem elég érett az anyaságra, vagy nem is fog változni?
Azt gondolom, hogy még nincs készen az anyaságra. Még élne, szórakozna legszívesebben.
Ezért nem értem, hogy miért ilyen sürgető a gyerekvállalás nálatok? Mind a ketten fiatalok vagytok még, nyugodtan várhattok. Amikor eljön az idő, azt úgy is megérzi majd a párod.
Lehet, hogy akkor sem akar majd szoptatni, de biztosan lenyugszik és nem akarja majd mindenáron a régi életét.
Én is azt gondoltam, hogy majd a nagyikra bízom a kisfiamat, én meg megyek majd vásárolni, vagy apával egy wellness hétvégére, moziba. Na ehhez képest, szinte mindenhova viszem magammal, még a wellness hétvégénkre is elvittük. :)Moziban meg azóta sem voltunk, csak kétszer egy-egy gyors vacsira. Ha esetleg nélküle mentem vásárolni a felét sem vettem meg a dolgoknak, annyira rohantam, azon agyaltam, hogy vajon minden rendben van-e. Mostanában már időnként fél napot is eltölt a mamával, de úgy kell visszafognom magam, hogy hívjam fel őket, hogy minden rendben van-e. Ennyit az elképzeléseimről. :) Pedig én nagyon akartam a babát! Most 17 hónapos a kisfiam.
Hidd el, egy baba nagyon megváltoztat egy nőt. Biztos vagyok benne, hogy a Te párod is lead majd az elképzeléseiből, úgy, hogy szinte észre sem veszi. Meg nem olyan egyszerű ám egy anyának otthagyni az egyéves babáját a bölcsibe. Szerintem, ha odakerültök, százszor is meggondolja majd! És amikor minden nap valami új dolgot művel a babátok, nem akar majd lemaradni róla. De szerintem még várnotok kéne a babaprojekttel. :)
Ha valaki undorodik a szoptatástól, az már régen rossz... Az anya és a gyermeke egyek! Ezzel jár a szoptatás, és még számtalan más dolog.
Ne a nagyanyjának meg a baby sitternek szülje a gyereket, hanem magának és a férjének.
Még meg sem született és már a szórakozáson jár a feje.. Én fiatalon szültem, 23 éves vagyok. Egy percig nem jutott eddig eszembe, hogy nekem hogy hiányzik a szórakozás. 7 hónapos a kisfiam, egyszer voltunk moziban, mikor édesanyám vigyázott rá.. A filmből nem sokat láttam, végig izgultam, hogy mi lehet a bogárkámmal.
Szerintem sem áll készen az anyaságra, valószínűleg még kell pár év hozzá, hogy megérjenn erre... CSAK! Nehogy késő legyen! Egyre több párnak nem jön össze természetes úton a baba. Lehet, hogy pár év alatt öregszik majd annyit a teste, hogy neki sem fog. Megeshet.
Aztán meg megeshet, hogy ahogy megszületik, ő lesz a legjobb anyuka a világon, 2 évig szoptatja, és nélküle nem megy sehová?! Ki tudja.. Egy csöppség nagyon meg tudja változtatni a szülők életét.
Most így gondolja de ha megszületik a babátok teljesen máshogy fogja látni az egészet.Csak ő fog számítani és az ő érdekeit fogja figyelembe venni.:)
/legalábbis reméljük előtör benne az anyaság/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!