Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Be merjem vállalni vele a...

Be merjem vállalni vele a babát, a házasságot?

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok, a barátnőm 27. Mind a ketten dolgozunk, nyáron lesz/lenne az esküvőnk. De... elkezdtünk beszélni a gyerekről, és elég mások az elképzeléseink. Szerintem ő kicsit önző :-( Már eleve úgy áll hozzá, hogy nem fog szoptatni, mert minél előbb vissza akarja nyerni az alakját, mert akkor nincs annyira a gyerekhez láncolva meg egyébként sem akar szenvedni vele.

Úgy 1 éves kora körül szeretne vissza menni dolgozni.

Minél előbb, pár hónapos korától szeretné élni a mostani életünket a szórakozásokkal, mozival, wellness hétvégékkel. Nekem ez nem fér bele.

Nem azt várom tőle, hogy egyedül üljön otthon a gyerekkel 3 éves koráig 0-24-ben. Természetesen az esti programokról én is le fogok mondani és a fürdetést kifejezetten apás feladatnak tartom, szeretném is majd én csinálni.

Szerintetek még nem elég érett az anyaságra, vagy nem is fog változni?

2012. márc. 23. 13:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy még nincs készen az anyaságra. Még élne, szórakozna legszívesebben.

Ezért nem értem, hogy miért ilyen sürgető a gyerekvállalás nálatok? Mind a ketten fiatalok vagytok még, nyugodtan várhattok. Amikor eljön az idő, azt úgy is megérzi majd a párod.

Lehet, hogy akkor sem akar majd szoptatni, de biztosan lenyugszik és nem akarja majd mindenáron a régi életét.

Én is azt gondoltam, hogy majd a nagyikra bízom a kisfiamat, én meg megyek majd vásárolni, vagy apával egy wellness hétvégére, moziba. Na ehhez képest, szinte mindenhova viszem magammal, még a wellness hétvégénkre is elvittük. :)Moziban meg azóta sem voltunk, csak kétszer egy-egy gyors vacsira. Ha esetleg nélküle mentem vásárolni a felét sem vettem meg a dolgoknak, annyira rohantam, azon agyaltam, hogy vajon minden rendben van-e. Mostanában már időnként fél napot is eltölt a mamával, de úgy kell visszafognom magam, hogy hívjam fel őket, hogy minden rendben van-e. Ennyit az elképzeléseimről. :) Pedig én nagyon akartam a babát! Most 17 hónapos a kisfiam.

Hidd el, egy baba nagyon megváltoztat egy nőt. Biztos vagyok benne, hogy a Te párod is lead majd az elképzeléseiből, úgy, hogy szinte észre sem veszi. Meg nem olyan egyszerű ám egy anyának otthagyni az egyéves babáját a bölcsibe. Szerintem, ha odakerültök, százszor is meggondolja majd! És amikor minden nap valami új dolgot művel a babátok, nem akar majd lemaradni róla. De szerintem még várnotok kéne a babaprojekttel. :)

2012. márc. 23. 14:15
 12/13 anonim ***** válasza:

Ha valaki undorodik a szoptatástól, az már régen rossz... Az anya és a gyermeke egyek! Ezzel jár a szoptatás, és még számtalan más dolog.

Ne a nagyanyjának meg a baby sitternek szülje a gyereket, hanem magának és a férjének.

Még meg sem született és már a szórakozáson jár a feje.. Én fiatalon szültem, 23 éves vagyok. Egy percig nem jutott eddig eszembe, hogy nekem hogy hiányzik a szórakozás. 7 hónapos a kisfiam, egyszer voltunk moziban, mikor édesanyám vigyázott rá.. A filmből nem sokat láttam, végig izgultam, hogy mi lehet a bogárkámmal.

Szerintem sem áll készen az anyaságra, valószínűleg még kell pár év hozzá, hogy megérjenn erre... CSAK! Nehogy késő legyen! Egyre több párnak nem jön össze természetes úton a baba. Lehet, hogy pár év alatt öregszik majd annyit a teste, hogy neki sem fog. Megeshet.

Aztán meg megeshet, hogy ahogy megszületik, ő lesz a legjobb anyuka a világon, 2 évig szoptatja, és nélküle nem megy sehová?! Ki tudja.. Egy csöppség nagyon meg tudja változtatni a szülők életét.

2012. márc. 23. 14:18
 13/13 anonim ***** válasza:

Most így gondolja de ha megszületik a babátok teljesen máshogy fogja látni az egészet.Csak ő fog számítani és az ő érdekeit fogja figyelembe venni.:)

/legalábbis reméljük előtör benne az anyaság/

2012. márc. 23. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!