Miért nem nevezhetem el a babámat Jézusnak?
Félreértés ne essék, nem szeretném Jézusnak keresztelni a babámat, van már kiválasztott név, DE(!) megfogalmazódott bennem a kérdés, hogyha szeretném, miért ne nevezhetném el a születendő kisfiamat egy olyan személy után, akit szeretek és tisztelek. Rengeteg olyan nép van, ahol a Jézus, mint név nem furcsa. Például a latin ajkú népek között is előfordul, ahol "Heszusz" (Jesus)-ként szerepel.
Másutt találkozhatunk a Jesua névvel is.
A Nyelvtudományi Intézet nem engedélyezi a Jézus névadást.
Utolsónak:
Azt hiszem nem érted még mindig; NEM AKAROM JÉZUSNAK NEVEZNI A KISFIAMAT, csak kíváncsi lettem, hogy miért van az, hogy a lehetőség sem adott hozzá, hogy elnevezzem Jézusnak.
Tudom, hogy kérvényt kell benyújtani hozzá, az MTA Nyelvtudományi Intézethez, tisztában vagyok vele. A kérdés nem ez volt. Értelmezz egy kérdést, mielőtt válaszolsz rá.
A kérdés az, hogy miért nem engedélyezik. Volt már, aki kérvényt nyújtott be, de visszadobták ugyanúgy, ahogy a Júdás nevet is.
Plusz, miért lenne velem baj, ha Jézusnak szeretném nevezni? Mi a kifogás ellene? Miért lehet egy nő Mária, egy férfi József, de Jézus nem?
Mindegy is, a kérdés nem erről szól, nem is szeretném offolni.
Tényleg, ha már, Lucifer se lehet vajon?
:)
De komolyan is kérdezem részben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!