Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek nem korai még,...

Szerintetek nem korai még, hogy a babám 10 hónapos, és sok értelmes szót beszél már? Nálatok mennyi idősen beszélt?

Figyelt kérdés
Ha fog valamit kérdezi, hogy ez meg mi, de szép tisztán. Ha mondom micsoda akkor megismétli a szót néha. Mondja hogy add ide, és nyúl azért ami a kezembe van. Mondja a nevét becézve. Főleg ha tükörbe néz. Ha éhes mondja, hogy hamma.
2012. ápr. 4. 20:34
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon is hitetlen vagyok, és egyáltalán nem azért, mert úgy érzem, hogy az én 10 hónapos gyerekem le van maradva:-)
2012. ápr. 5. 14:12
 22/63 anonim ***** válasza:
100%

De, korai. Az én kisfiam is korán kezdett el dumálni, és ha róla írtam itt az oldalon, akkor sokan gondolták, hogy kamuzok, de azért a 10 hónaposan megkérdezi a gyerek, hogy ez meg mi, azért az nekem is elég hihetetlen.

Egyébként az én kisfiam így fejlődött beszéd terén: 9,5 hónaposan az első tudatos szavai voltak a NEM és a DE. 10 hónaposan ehhez jött a BABA, BÁ (Apa), VA-VA (kutya), és a TETE (tente). 11 hónaposan még a HASSZI, majd ÁMUÁ (anya). És itt nem volt megállás. Szinte nem volt olyan nap, hogy ne mondott volna új szavakat.

Most 2,5 éves, verseket mond (pl. kívülről tudja az Anyám tyúkja című verset), nagyon sok mondókát tud, sejpítve ugyan, de folyékonyan, hosszú, többszörös összetett mondatokban beszél, és már angolul is tud sok mindent (családi napközibe jár, ott heti két angol órájuk is van). Szóval korához képest ő is elég fejlett, de a tiédről nagyon szívesen megnéznék valamilyen videofelvételt.

2012. ápr. 5. 19:33
 23/63 A kérdező kommentje:
Hogy tölthetek ide fel videót?
2012. ápr. 5. 19:47
 24/63 anonim ***** válasza:
100%
Ide sehogy. Tölts fel a youtube-ra, és linkeld be.
2012. ápr. 5. 19:52
 25/63 A kérdező kommentje:

Ő 6-7 hónaposan kezdte mondani: Apa, Mama, Baba, Tátá, Pápá, Papa.

Felveszem és amint tudom elküldöm.

Egyébként ha nekem mesélné ezt valaki és sem hinném ezt el, de ezért is kérdeztem, hogy nem korai-e még.

A keresztfiam 14 hónapos és ő most kezdte kérdezgetni, mi ez, és miért. Amit meg ma csinált attól kész voltam. Adtam neki egy új játékot, ő meg széttárt kézzel, csodálkozó arccak kérdezte, hogy ez meg mi. Nagyon vicces volt.

2012. ápr. 5. 20:20
 26/63 anonim ***** válasza:
100%
17. válaszoló vagyok. Az én ksifiam 2.5 éves, folyékonyan, többszörösen összetett mondatokban beszél, ő is sok verset, éneket tud, de én nem gondolnám, hogy ez ritka. Egyébként nem kezdett el korán beszélni, valamivel 2 éves kora után kezdett el mondatokat alkotni, előtte csak szavakat mondogatott egyre többet. De azt nem tudom elképzelni, hogy 10 hónaposan egy gyerek megkérdezi, hogy "ez mi", és érti is, amit kérdez. Max. az lehet, hogy mond valami hasonlót, vagy mechanikusan ismétel, és ráfogjuk, hogy tudatosan kérdezte. De kíváncsian várom a videot. Cáfolj/cáfoljatok meg.
2012. ápr. 6. 09:15
 27/63 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Még annyit, hogy hiába beszélt már folyékonyan, az "ez mi" kérdést csak mostanában kezdte el föltenni. Eddig másképp kérdezett.
2012. ápr. 6. 09:53
 28/63 anonim ***** válasza:
71%
sikerült videót csinálni?
2012. ápr. 6. 15:49
 29/63 A kérdező kommentje:

Várjatok, majd csinálok, de így húsvét előtt nincs időm a babámat filmezni. Takarítás, sütés, főzés egyéb dolgok most fontosabbak, de ha lemegy az ünnep megígérem küldök videót.

Akkor miért van az, hogy csak akkor mondja ezt ha valami új dolgot adunk a kezébe vagy valami van a kezébe és ránk néz majd kérdezi 'ez meg mi'.

Ja és kipróbáltam ezt a tükrös dolgot, összekentem az arcát egy kis kajával és odanyúlt mikor a tükörbe nézte magát ás törölte a felsőjével.

2012. ápr. 6. 19:30
 30/63 anonim ***** válasza:
100%
persze, meg meg be is nyalazta, h könnyebben lejöjjön? Nagyon unatkozhatsz.
2012. ápr. 6. 21:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!