Szerintetek nem korai még, hogy a babám 10 hónapos, és sok értelmes szót beszél már? Nálatok mennyi idősen beszélt?
én tényleg nem vagyok kötekedő válaszoló, de engem is borzasztóan érdekel :)
mint írtam enyém 2,5 éves és most alkot 3-4 szavas mondatokat. szóval igen, szeretném látni :)
de amúgy nekem az a furcsa, hogy azt írod, 10 hónaposod a tükörbe néz és mondja a becenevét. az az érdekes, hogy 1,5 éves kor előtt NINCS énkép, tehát ő nem tudhatja, hogy az ő. na most vagy arra amit lát benne, azt a másik babát, hiszi, hogy azt is úgy hívják ahogy őt vagy valami gond van.
nem megijeszteni akarlak, tényleg, nem írom le minek a jele lehet ez...
rajzold össze az arcát, úgy, hogy ne vegye észre, majd vidd a tükörhöz és kérd meg, hogy xy (beceneve) töröld le az arcodról a rúzst mondjuk.
majd írd meg mit csinált és akkor írok...
Eddig nem is akartam írni, ne legyen az, hogy rosszindulatú vagyok. A felvétel viszont tényleg érdekelne, ha nem gond... :) :)
A mi kislányunk 10 hónapos, annyit "mond" utánunk, hogy Ata (ez Nálunk az Apa), Aja (Anya), tátá (pápá) na most ezeket is inkább csak utánozza, és van hogy inkább csak ismételgeti a szótagokat. Atatatataataata.... Szóval értitek. :)
Ettől persze lehet, hogy más gyermek már ilyeneket beszél. Csak furi...
Engem is érdekelne a felvétel.
A lányom 11 hónapos, nekem mondja hogy nyanya vagy nyanyanyanyanya, és ha meglátja vagy meghallja a kutyát akkor mondja hogy va.
Ennyi a szókincse, már ha ezt szókincsnek lehet nevezni.
A kérdező védelmébe írnám, hogy amíg nem láttam, hogy van olyan gyerek aki nagyon korán kezd beszélni én is szkeptikus voltam, de van higgyétek el. És attól, hogy a ti 2 évesetek még nem vagy alig az ő 10 hónaposa meg már viszonylag jól beszél még egyik gyerek sem okosabb vagy butább a másiknál. Nem a beszédfejlődés, a járás átfordulás stb megindulása az okosság mércéje. (tudom, hogy te kérdező nem erre gondoltál, de lehet, hogy tévesen, de azt érzem, hogy aki nagyon hitetlen az kicsit aggódik, hogy az ő gyereke nem tud annyit. Egy szuper zseni is megkezdtheti a beszédet későn. Szerintem nem annyira hihetetlen, hogy egy 10 hónapos gyerek ennyit beszél. Ami az énképet illeti az én lányom olyan 11-12 hónapos korában felismerte magát (tudom teszteltem homlokára pöttyöt rajzoltam tükör elé állítottam és letörölte).
Az igaz, hogy korai, de mit lehet vele csinálni semmit :) Egyébként én is rengeteget beszélek a kisebbik gyerekemhez a nagynak be sem áll a szája napközben és a kicsi mégis csak pár szót mond (1.5 éves), szóval nem ez az oka, hogy valaki hamarabb beszél, hanem adottság.
Az én fiam 17 hós és már kb 2 hónapja felismeri magát a tükörben. Az orráról letörli a maszatot pl. De bizton állíthatom, hogy nem autista. :) Ha sapkát húz a fejére, szalad és megnézi magát a tükörben.
De valószínű, hogy a kérdező 10 hónapos babája még nem magát ismeri fel, a tükörben lévő babára azt hiszi, hogy egy másik baba akit úgy hívnak, mint az ő becézett neve.
Egyébként az én fiam ennyi idősen ilyeneket mondott, hogy baba, mama, papa,ajaja, de ezek még nem tudatos szavak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!