Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek nem korai még,...

Szerintetek nem korai még, hogy a babám 10 hónapos, és sok értelmes szót beszél már? Nálatok mennyi idősen beszélt?

Figyelt kérdés
Ha fog valamit kérdezi, hogy ez meg mi, de szép tisztán. Ha mondom micsoda akkor megismétli a szót néha. Mondja hogy add ide, és nyúl azért ami a kezembe van. Mondja a nevét becézve. Főleg ha tükörbe néz. Ha éhes mondja, hogy hamma.
2012. ápr. 4. 20:34
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 10 hónapos, és ne is haragudj de, hogy egy 10 hónapos gyerek kimondja azt, hogy "ez meg mi" egyszerűen nem hiszem el.
2012. ápr. 5. 01:29
 12/63 A kérdező kommentje:
Pedig ez így van. Felvételt is készíthetek, ha nem hiszitek.
2012. ápr. 5. 07:57
 13/63 anonim ***** válasza:
72%
engem nagyon erdekel a felvetel. Megmutatod legyszi?
2012. ápr. 5. 09:37
 14/63 anonim ***** válasza:
100%

én tényleg nem vagyok kötekedő válaszoló, de engem is borzasztóan érdekel :)

mint írtam enyém 2,5 éves és most alkot 3-4 szavas mondatokat. szóval igen, szeretném látni :)

de amúgy nekem az a furcsa, hogy azt írod, 10 hónaposod a tükörbe néz és mondja a becenevét. az az érdekes, hogy 1,5 éves kor előtt NINCS énkép, tehát ő nem tudhatja, hogy az ő. na most vagy arra amit lát benne, azt a másik babát, hiszi, hogy azt is úgy hívják ahogy őt vagy valami gond van.

nem megijeszteni akarlak, tényleg, nem írom le minek a jele lehet ez...

rajzold össze az arcát, úgy, hogy ne vegye észre, majd vidd a tükörhöz és kérd meg, hogy xy (beceneve) töröld le az arcodról a rúzst mondjuk.

majd írd meg mit csinált és akkor írok...

2012. ápr. 5. 09:56
 15/63 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, autizmusra gondoltál?
2012. ápr. 5. 11:07
 16/63 anonim ***** válasza:
100%

Eddig nem is akartam írni, ne legyen az, hogy rosszindulatú vagyok. A felvétel viszont tényleg érdekelne, ha nem gond... :) :)

A mi kislányunk 10 hónapos, annyit "mond" utánunk, hogy Ata (ez Nálunk az Apa), Aja (Anya), tátá (pápá) na most ezeket is inkább csak utánozza, és van hogy inkább csak ismételgeti a szótagokat. Atatatataataata.... Szóval értitek. :)

Ettől persze lehet, hogy más gyermek már ilyeneket beszél. Csak furi...

2012. ápr. 5. 11:22
 17/63 anonim ***** válasza:
100%
Az "ez mi" kérdést 2 éves kor után szokták feltenni a gyerekek. (2 éves status vizsgálaton szokták kérdezni az anyukától, hogy így kérdez-e már a gyerek.) Szóval ezt azért nem hiszem, ne haragudj.
2012. ápr. 5. 11:36
 18/63 anonim ***** válasza:
100%

Engem is érdekelne a felvétel.

A lányom 11 hónapos, nekem mondja hogy nyanya vagy nyanyanyanyanya, és ha meglátja vagy meghallja a kutyát akkor mondja hogy va.

Ennyi a szókincse, már ha ezt szókincsnek lehet nevezni.

2012. ápr. 5. 12:01
 19/63 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező védelmébe írnám, hogy amíg nem láttam, hogy van olyan gyerek aki nagyon korán kezd beszélni én is szkeptikus voltam, de van higgyétek el. És attól, hogy a ti 2 évesetek még nem vagy alig az ő 10 hónaposa meg már viszonylag jól beszél még egyik gyerek sem okosabb vagy butább a másiknál. Nem a beszédfejlődés, a járás átfordulás stb megindulása az okosság mércéje. (tudom, hogy te kérdező nem erre gondoltál, de lehet, hogy tévesen, de azt érzem, hogy aki nagyon hitetlen az kicsit aggódik, hogy az ő gyereke nem tud annyit. Egy szuper zseni is megkezdtheti a beszédet későn. Szerintem nem annyira hihetetlen, hogy egy 10 hónapos gyerek ennyit beszél. Ami az énképet illeti az én lányom olyan 11-12 hónapos korában felismerte magát (tudom teszteltem homlokára pöttyöt rajzoltam tükör elé állítottam és letörölte).

Az igaz, hogy korai, de mit lehet vele csinálni semmit :) Egyébként én is rengeteget beszélek a kisebbik gyerekemhez a nagynak be sem áll a szája napközben és a kicsi mégis csak pár szót mond (1.5 éves), szóval nem ez az oka, hogy valaki hamarabb beszél, hanem adottság.

2012. ápr. 5. 13:23
 20/63 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 17 hós és már kb 2 hónapja felismeri magát a tükörben. Az orráról letörli a maszatot pl. De bizton állíthatom, hogy nem autista. :) Ha sapkát húz a fejére, szalad és megnézi magát a tükörben.

De valószínű, hogy a kérdező 10 hónapos babája még nem magát ismeri fel, a tükörben lévő babára azt hiszi, hogy egy másik baba akit úgy hívnak, mint az ő becézett neve.

Egyébként az én fiam ennyi idősen ilyeneket mondott, hogy baba, mama, papa,ajaja, de ezek még nem tudatos szavak voltak.

2012. ápr. 5. 13:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!