Milyen 4 hónapos tápszeres babád napi étrendje?
ha jól emlékszem, 4 hónapos korában
már hozzátápláltunk sajna pont a táp miatt,
és közbe adtam neki gyümölcsöt pürésítve,egy tápot kiváltva,
reggel tápi
délelőtt gyümi
délben tápi
délután és este lefekvés előtt is tápi volt
nem emlékszem már annyira, pedig nem olyan rég volt 2 éves most a kislányom :)
de még ő rendesen tápszeres volt 4 hós korában annyi hogy gyümölcsöt is kapott mellé és néha kis vizet, mi egyébként
Mildibét használtunk !
4 hónaposan kezdtük a kóstoltatást.
Szoptattam is, de kellett pótlás mindig.
Minden étkezésnél először a szopizás, aztán a tápszer. Délelőtt kóstoltattam szopizás után pár kanállal, majd utána jött a tápszer.
Általában 6x evett egy nap és előfordult, hogy éjjel is felkelt, de éjjel csak szopizott, visszaaludt vele és reggelig bírta annyival.
Kisfiam 4 hónapos múlt,születésétől kezdve tápszeres,így már mi is elkezdtük a hozzátáplálást.
- reggeli 8 órakor:180 ml tápszer
- tízórai 10 órakor:100 g gyümölcspüré
- ebéd 1 órakor:190 g főzelék hússal
- uzsonna 5 órakor:180 ml tápszer
- vacsora 9 órakor:180 ml tejpép
Az én kislányom 4 és fél hónapos, de még csak tápszert eszik (naponta 680-750 ml között). 4 hónaposan próbáltam kóstoltatni de mindentől fájt a hasa (pedig nagyon ízlett neki a sütőtök és a répa). Én is próbáltam bébiételt is adni, de nem csak azt néztem hogy 4 hónaptól adható legyen, hanem hogy olyan összetevőkből legyen amik a hozzátáplálási táblázatban is 4 hónaptól ajánlottak.
A te babád rögtön jól viselte a hozzátáplálást?
De azt tudod, hogy a hozzátáplálás normálisan nem úgy kezdődik, hogy második alkalomra betol belőle 180-at????
Lassan kellene hozzászoktatni az új ízekhez, új alapanyagokhoz. Eleinte csak kóstoltatás, 1-2 kanál. Ha nincs gond (hasfájás, kiütés, rosszkedv, székrekedés-hasmenés) akkor mehet több 8-10 kanál, ha még mindig OK minden, akkor negyed, majd fél, és aztán egész adag.
Az, hogy a tejpéptől nem lett semmi baja, még nem jelenti, hogy a többi ételre sem lehet allergiás vagy szimplán éretlen az emésztőrendszere.
A többi étellel érdemes lenne ezt betartani.Bár... ha 4 hónaposan már húst adsz neki... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!